Bilgisayar aniden kapanıp açılıyor

Fatih_123

80+
Reaksiyon skoru
62
Arkadaşlar bilgisayarım aniden kapanıyor bunun yazılımsal olacağını düşünüyorum eğer donanımsal olsaydı (PSU'dan kaynaklı mesela) güvenli modda da kapanırdı neyse anlam veremediğim şekilde bilgisayar aniden kapanıyor sonra hiçbir şey olmamış gibi açılıyor üstelik hiçbir hata falan vermeden (mavi ekran vs.) Bilgisayarımda yaklaşık 1.5 aydır kapanma sorunu var ve hala çözemedim onca foruma sormama rağmen neyse bugün bir daha kapandı sistem açıldıktan sonra olay görüntüleyicisine baktımda bazı hatalarla karşılaştım tek tek yazıyor özellikle "yükleme hatası: Windows, şu güncelleştirmeyi 0x80073D02 hatası ile yükleyemedi: 9ntxgkq8p7n0-microsoftwindows. Crossdevice." bu hata dikkatimi çekti bilmiyorum belki de bundan kaynaklı olabilir siz ne düşünüyorsunuz attığım resimde ki hataları özellikle kapanma sorunuyla alakalı bir hata varsa onu çözebilecek var mı? bu arada sistem özelliklerini merak edenler sistem özellikleri şu: anakart: ASUS b 550M-K Wi-Fi 2, işlemci: AMD Ryzen 5 5600X, ekran kartı: XFX Speedster AMD RX 6700XT, RAM: Kingston Fury Beast 8x2, SSD: Kingston KC3000, PSU: MSI MAG veya MPG A750 GF

Ekler

• Ekran Görüntüsü (46).webp
    Ekran Görüntüsü (46).webp
    126.4 KB · Hit: 21
  • Ekran Görüntüsü (47).webp
    Ekran Görüntüsü (47).webp
    140.7 KB · Hit: 19
  • Ekran Görüntüsü (48).webp
    Ekran Görüntüsü (48).webp
    127.4 KB · Hit: 16
  • Ekran Görüntüsü (49).webp
    Ekran Görüntüsü (49).webp
    124.5 KB · Hit: 17
  • Ekran Görüntüsü (50).webp
    Ekran Görüntüsü (50).webp
    149 KB · Hit: 16
  • Ekran Görüntüsü (51).webp
    Ekran Görüntüsü (51).webp
    121.9 KB · Hit: 15
  • Ekran Görüntüsü (52).webp
    Ekran Görüntüsü (52).webp
    126.6 KB · Hit: 18
  • Ekran Görüntüsü (53).webp
    Ekran Görüntüsü (53).webp
    128.5 KB · Hit: 18
  • Ekran Görüntüsü (54).webp
    Ekran Görüntüsü (54).webp
    135.7 KB · Hit: 12
  • Ekran Görüntüsü (55).webp
    Ekran Görüntüsü (55).webp
    144.3 KB · Hit: 14
  • Ekran Görüntüsü (56).webp
    Ekran Görüntüsü (56).webp
    124.3 KB · Hit: 17
şurada karnel-power hatası almışsın sebebi o olabilir ayrıntılarıyla atar mısın içerisine bakalım. diğerleri olağan şeylere benziyor

şurada karnel-power hatası almışsın sebebi o olabilir ayrıntılarıyla atar mısın içerisine bakalım. diğerleri olağan şeylere benziyor
Hocam ayrıntısını bilmiyorum işte niye bu hatayı aldım onu da bilmiyorum tek bildiğim sistemin kendiliğinden aniden kapanıp açılması bu hata hala devam ediyor ve çok can sıkıcı muhtemelen karnel power hatasını bundan dolayı veriyor olabilir ama neden sistem kendi kendine kapanıp açılıyor asıl soru bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bununla alakalı yeni bir konu açtım orada da yardım edebilirsin

Hocam ayrıntısını bilmiyorum işte niye bu hatayı aldım onu da bilmiyorum tek bildiğim sistemin kendiliğinden aniden kapanıp açılması bu hata hala devam ediyor ve çok can sıkıcı muhtemelen karnel power hatasını bundan dolayı veriyor olabilir ama neden sistem kendi kendine kapanıp açılıyor asıl soru bu

Bu arada bununla alakalı yeni bir konu açtım orada da yardım edebilirsin
karnelin üzerine tıkladığında altta olay ve ayrıntılar bölümü var orayı atacaksın ekstra bişey istemiyorum

karnelin üzerine tıkladığında altta olay ve ayrıntılar bölümü var orayı atacaksın ekstra bişey istemiyorum
dün kasada ki ramleri sök tak işlemi yaptım şuanlık bir sorun yok gibi ama tekrar kapanma olduğu vakit haberdar ederim sana bilmiyorum ama belki de düzelmiştir ramleri söküp takmayla nasıl düzeldi (veya belkide hala düzelmedi) onu bilemiyorum

bunlarda o ramleri sök tak işlemi yaptıktan sonra ki olaylar (son iki resim) ''Bilmiyorum ama hala gözüne çarpan bir şey var mı hata falan varsa bunları nasıl çözeriz bir bilgin var mı?'' istersen o son olayların özelliklerini de atarım detaylı şekilde

Ekler

• Ekran Görüntüsü (59).webp
    Ekran Görüntüsü (59).webp
    149.4 KB · Hit: 8
  • Ekran Görüntüsü (60).webp
    Ekran Görüntüsü (60).webp
    84.1 KB · Hit: 9
  • Ekran Görüntüsü (61).webp
    Ekran Görüntüsü (61).webp
    111.1 KB · Hit: 7
  • Ekran Görüntüsü (62).webp
    Ekran Görüntüsü (62).webp