Neler Yeni

PSU'dan 5v almak istiyorum

berkovich

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Berk Güler
psu'dan 5v almak istiyorum ws2812b şerit led için acaba bu kabloyu kullanabilir miyim psu ya takıp? Molex tarafındaki pinler sanırım yanlış konumlandırılmış gibi normal bir molex e göre ama kullanmicam için sorun olucağını zannetmiyorum. psu'um corsair rm750
Screenshot_20230118_084222.jpg

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:

berkovich

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Berk Güler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,499
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kırmızı ve siyah kabloyu kullanarak stabil 5V alabilirsin. Ama Molex kanalına pek yüklenme :)

berkovich

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Berk Güler
Kırmızı ve siyah kabloyu kullanarak stabil 5V alabilirsin. Ama Molex kanalına pek yüklenme :)
internet psu nun 6 pin inden max 11A alabildiğimi öğrendim. burdaki sorun molex ucundaki sıralamanın normal molex e göre farklı olması. internettede psu 6 pin pinout diyagramını düzgün bulamadım bulamadım. 4.5A çekicem şerit led için.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,499
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
internet psu nun 6 pin inden max 11A alabildiğimi öğrendim. burdaki sorun molex ucundaki sıralamanın normal molex e göre farklı olması. internettede psu 6 pin pinout diyagramını düzgün bulamadım bulamadım. 4.5A çekicem şerit led için.
Yanlış olamaz, ATX standartı diye bir şey var. Tabii bilgisayar güç kaynağıysa :)

berkovich

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Berk Güler
Yanlış olamaz, ATX standartı diye bir şey var. Tabii bilgisayar güç kaynağıysa :)
corsair rm750 den alıcam bu gücü. Normal bir molex te 12v-gnd-gnd-5v diye gitmiyor mu resimlerde sanki son pin kullanılmamış gibi gördüm. Molex ucunun benim için aslında çok önemi yok kabloyu soyucağım için, tek sorun 6 pin tarafındaki renkler psu girişi için uygun yapılmış mı? yanlışlıkla 5v veriyim derken 12v vermiyim

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Comol Ogga
corsair rm750 den alıcam bu gücü. Normal bir molex te 12v-gnd-gnd-5v diye gitmiyor mu resimlerde sanki son pin kullanılmamış gibi gördüm. Molex ucunun benim için aslında çok önemi yok kabloyu soyucağım için, tek sorun 6 pin tarafındaki renkler psu girişi için uygun yapılmış mı? yanlışlıkla 5v veriyim derken 12v vermiyim
Fotoğrafını attığınız kablonun 6 pin kısmını güç kaynağınıza takıp kullanmak mı istiyorsunuz? yani mantıken olması gerekiyor ama bu tarz modüler güç kaynaklarında kablolar psu çıkışı kısmında üreticiden üreticiye değişiyor, en mantıklısı standart bir molex uzatıcı kablosu alıp kesin ve siyah/kırmızı kabloları kullanın.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ölçüm aletiyle ölçmek en mantıklısı olur.

berkovich

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Berk Güler
Fotoğrafını attığınız kablonun 6 pin kısmını güç kaynağınıza takıp kullanmak mı istiyorsunuz? yani mantıken olması gerekiyor ama bu tarz modüler güç kaynaklarında kablolar psu çıkışı kısmında üreticiden üreticiye değişiyor, en mantıklısı standart bir molex uzatıcı kablosu alıp kesin ve siyah/kırmızı kabloları kullanın.
öyle de yapabilirim aslında
Ölçüm aletiyle ölçmek en mantıklısı olur.
her türlü bir voltmetre alıcam gibi duruyor emin olmak için

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Top Bottom