Neler Yeni

PSU'dan gelen takırtı sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yiğit
İyi forumlar. PSU anlayamadığım belli bir aralıkta takırtı sesi yapıyor. Ne yük altında ne de boşta bu ses duyulmuyor lakin CS 2 ana menüsündeyken bu sesi çok belirgin duyuyorum. Video ekte. Bilgisi olanları bekliyorum teşekkürler.

NOT: Sistem 1 yıllık bile değil. PSU 2 ay önce garanti kapsamında başka bir sorundan ötürü değiştirildi.

PSU: Asus TUF Gaming 550W Bronz

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
fan sesine benziyor benim kasanın fanlarından da benzer bi tıkırtı geliyor ama çok daha belirgin olacak şekilde

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fan sesine benziyor benim kasanın fanlarından da benzer bi tıkırtı geliyor ama çok daha belirgin olacak şekilde
Bir şeye mi çarpıyor fan acaba kontrol etme şansım olmadı ama daha 2 aylık PSU olduğu için fan arızası olduğunu da düşünmüyorum pek.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Bir şeye mi çarpıyor fan acaba kontrol etme şansım olmadı ama daha 2 aylık PSU olduğu için fan arızası olduğunu da düşünmüyorum pek.
benim de 1 haftalıkken başlamıştı bu tarz sorunlar kronik oluyor genelde kullanma süresi ile çok alakası yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu ses şu anda çok daha belirgin durumda hatta bu hafta içinde yeni fan alıp değiştireceğim firma değişim sağlamadı sayın vektron elektronik.

senin de çok rahatsız etmiyorsa elleme ama gürültülüyse garantiye gönderip şansını deneyebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yiğit
benim de 1 haftalıkken başlamıştı bu tarz sorunlar kronik oluyor genelde kullanma süresi ile çok alakası yok.

bu ses şu anda çok daha belirgin durumda hatta bu hafta içinde yeni fan alıp değiştireceğim firma değişim sağlamadı sayın vektron elektronik.

senin de çok rahatsız etmiyorsa elleme ama gürültülüyse garantiye gönderip şansını deneyebilirsin
Sende ses daha belirgin ve sürekli duruyor rahatsız edici olabilir doğrudur. Bu PSU ya sahip birinin daha aynı tarz sesle alakalı konu açtığını gördüm muhtemelen kronik olduğunu düşünüyorum. Şuanda çok kulağa çarpan bir ses olmadığı için tekrar garantiyle uğraşmak istemiyorum öncesinde elektriksel bir sorundan dolayı birçok parçayı garanti kapsamında değiştirdiğim için tekrardan bir garanti sürecine girmek istemiyorum pek. Yinede aklımda acaba yerinden çıkan bir kablo veya tele mi takılıyor düşüncesi olduğu için PSU' yu kasa dışına çıkarıp gözlemlemem istiyorum. Yardımın için teşekkürler :)

GirayHan

80+ Platinum
İyi forumlar. PSU anlayamadığım belli bir aralıkta takırtı sesi yapıyor. Ne yük altında ne de boşta bu ses duyulmuyor lakin CS 2 ana menüsündeyken bu sesi çok belirgin duyuyorum. Video ekte. Bilgisi olanları bekliyorum teşekkürler.

NOT: Sistem 1 yıllık bile değil. PSU 2 ay önce garanti kapsamında başka bir sorundan ötürü değiştirildi.

PSU: Asus TUF Gaming 550W Bronz

aklıma ilk gelen coil whine ikinci gelen fan rulmanları.

GirayHan

80+ Platinum
Coil whine daha tiz bir şekilde olmaz mı hocam bu daha çok bir yere çarpar gibi.
youtube'dan emsal videolar var bakabilirsin vızıltı şeklinde de olur böyle fokurdama şeklinde de olur. fan rulmanlarında da arıza varsa bunun gibi ses çıkarabilir. tam emin olamadım sesten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yiğit
Aynı PSU'da, başka bir kişi daha bu sorunu yaşadığını söylemiş. O videoyu da eke bırakıyorum sesler neredeyse aynı.

GirayHan

80+ Platinum
Aynı PSU'da, başka bir kişi daha bu sorunu yaşadığını söylemiş. O videoyu da eke bırakıyorum sesler neredeyse aynı.
OCCT ile psu'yu tam yük testine bir sok iyice zorla bakalım daha net anlaşılır belki test esnasında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,751
Üyeler
162,055
Son üye
YardimEdinLutfen
Top Bottom