Neler Yeni

PSU'ya 6+6 pinleri tek 8'e versem cihaza zarar verir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Alpaslan
Görselde paylaştığım gibi elimde (6+2) + (6+2) = 8 pın PCI güç kablosu mevcut. Normalde tek çıkıştan 8 pın i kablo çoğaltıcı ile 8+8 pın e çevirmek sorun olmuyor. PSU da sadece 6 pın güç çıkışı mevcut bende. Ben görseldeki gibi 2 tane 6 pın i tek 8'e göndermeye çalışsam herhangi bir teknik sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa artı ile artı eksi ile eksi iki ayrı yerden gelen enerjiyle herhangi bir sıkıntı çıkarmaz mı? Görselde daha detaylı bir anlatım mevcut. 2 farklı çıkıştan tek çıkışa güç göndermek istediğim için denemekten korktum. Bu bana sıkıntı çıkarmaz daha çok voltaj sağlar mı sormak istedim.

Ekler

• image_2023_06_06T06_06_59_289Z.png
    image_2023_06_06T06_06_59_289Z.png
    287.4 KB · Hit: 51

onurerer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Onur ERER
İlgilendiği Kategoriler
2. El, bilgisayar, donanım, indirim
Görselde paylaştığım gibi elimde (6+2) + (6+2) = 8 pın PCI güç kablosu mevcut. Normalde tek çıkıştan 8 pın i kablo çoğaltıcı ile 8+8 pın e çevirmek sorun olmuyor. PSU da sadece 6 pın güç çıkışı mevcut bende. Ben görseldeki gibi 2 tane 6 pın i tek 8'e göndermeye çalışsam herhangi bir teknik sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa artı ile artı eksi ile eksi iki ayrı yerden gelen enerjiyle herhangi bir sıkıntı çıkarmaz mı? Görselde daha detaylı bir anlatım mevcut. 2 farklı çıkıştan tek çıkışa güç göndermek istediğim için denemekten korktum. Bu bana sıkıntı çıkarmaz daha çok voltaj sağlar mı sormak istedim.
Görseldeki anlatım yanlış, bu üzerini çizdiğin kablo 8 pini 2 adet 6 pine ayırmak için kullanılıyor. Yapmak istediğin şeyi yapacak dönüştürücüler de var herhangi bir sorun yaratmaz ama neden bunu yapacaksın ekran kartında kaç pinli soket mevcut mesela?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Alpaslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben elimdeki imkansızlıklardan dolayı böyle bir şey yapıyorum. numara paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum. olay farklı biraz. Burdan anlatmak zor biraz Aslında tam dediğiniz gibi bu kablo 8 pini iki ayrı 6 pine ayırmak için kullanıyor. bende tam tersine iki tane ayrı 6 pinden güç alıp tek pin 8 e vermek istiyorum. kısacası tam tersini yapmak istiyorum.

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Bu şekilde kaç watt çıkış elde edeceksin

8'lik kablo o gücü kaldıracak mı

Ekran kartın kaç watt ve neden böyle bir aksiyona girişiyorsun

Psu da hangi kablonun kaç watt olduğu ve ne kablosu olduğu yazar böyle bir şey yaparsan hem kablo hem ekran kartını yakarsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Alpaslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Psu da hangi kablonun kaç watt olduğu ve ne kablosu olduğu yazar böyle bir şey yaparsan hem kablo hem ekran kartını yakarsın
Hocam markası belli olmayan uygun fiyatlı bir PSU aldım Sahara marka. Bu PSU da işlemci ve anakart kabloları modüler değil diğer PCI ve IDE kabloları üstünde mevcut değil modülerdi. Ama kabloları yanında yollamamışlar. Bende maddi imkansızlıklardan ve doğru kabloyu bir türlü bulamadığım için farklı işlere giriştim. Ekran kartım 980 ti gigabyte 6 GB 8+8 güç girişi var bu kartın. şimdi benim elimde de eski parçalardan kalma bi görselde paylaştığım kablo var birde onun 8 pin ucu erkek olanıda var. PSU da sadece 8 pin çıkış var 8 pin yok. amacım ekran kartını beslemek için iki tane 6 pinden tek pine güce aktarıp ordan da tek pinden tekrar çoklayıp 8+8 şeklinde para vermeden karta yeterli gücü vermek istiyorum. kısaca elimdeki kabloyla tek 6 pin çıkıştan 8+8 i çoklamak istemedim. en azından iki tane 6 pinden alayım dedim. eğer bu tarif ettiğim şemada sıkıntı olmazsa bu şekilde bağlayacağım. PSU 650 wat %80 verimlilikte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak elimdeki iki kabloda ortalamanın üstü kalitede.

Top Bottom