Neler Yeni

Çözüldü✓ PTT ile gelen ürün gümrük vergili mi ?

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
Dostum bilmeden neye göre yanlış bilgi diyorsun? Eğer sipariş ekranında vergili bir şekilde ödediysen vergi çıkmıyor.
Artık Aliexpress'de çoğu ürün vergili bir şekilde ödeniyor.
Gümrük memuru ürünün daha pahalı olduğunu düşünürse tekrar vergi çıkabiliyor diye biliyorum

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,414
İsim
Hacı
Vergi çıkmaz.
Ödeme esnasında alıyorlar.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Hocam deneyim önce konuşur. Ben hem aliexprese vergi ödedim. Geldiğin dede ayrı vergi ödedim. 3 yıl önce ama şimdi nasıldır bilmem . O gün bugündür aliexpres den birsey almiyorum
Tecrübe? :D 50 kez alışveriş yaptım en az.
Sadece 3 yıl önce aldıysan yanlış bilgi deme hakkın yok. Çift vergi ödediysen satıcıya ulaşacaktın çünkü kural gereği sipariş sırasında vergi almışsalar ikinci bir vergi çıktığında Aliexpress ödemek zorunda.
Ayrıca belli bir fiyat üstünü aşmış siparişinde de ekstra vergi çıkabiliyor o da büyük şeyler için. Çok pahalı bir şey değilse 2.kez vergi çıkmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gümrük memuru ürünün daha pahalı olduğunu düşünürse tekrar vergi çıkabiliyor diye biliyorum
İçini açmıyorlar ki düşünsün. Satıcı firma kaç TL'den fatura kestiyse odur fiyatı. Ne diyecek satan firmaya hayır bunu bu fiyata satamazsın mı.

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
İçini açmıyorlar ki düşünsün. Satıcı firma kaç TL'den fatura kestiyse odur fiyatı. Ne diyecek satan firmaya hayır bunu bu fiyata satamazsın mı.
Hocam benimki de sağdan soldan duyma bilgiler ama şüphelenirse paketi açıp bakıyormuş. Ürünü internette aratıp ortalama hangi fiyattan satılıyorsa o fiyattan vergi kesiyormuş. Yani aldığın satıcı önemli olmuyor zaten faturaya düşük fiyat yazdıranlar oluyor ondan dolayı böyle bir şey yapıldığını düşünüyorum

Can...

80+ Platinum
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,297
Üyeler
161,836
Son üye
Mertsy
Top Bottom