Çözüldü✓ PTT ile gelen ürün gümrük vergili mi ?

Pew Pew

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
523
Aliexpressten aldığım ürün için bugün PTT den takip kodu geldi. Kapıda ek vergi çıkar mı ? İnternetteki gümrük vergisi sorgulamaya baktım 0 TL yazıyor o sistem doğru mu ?

Aliexpressten aldığım ürün için bugün PTT den takip kodu geldi. Kapıda ek vergi çıkar mı ? İnternetteki gümrük vergisi sorgulamaya baktım 0 TL yazıyor o sistem doğru mu ?
Daha önce aliexpress'den 1 ürün aldım ve daha sonrasında vergi felan ödemedim. Durumlar üründen ürüne değişir mi bilmem.

Daha önce aliexpress'den 1 ürün aldım ve daha sonrasında vergi felan ödemedim. Durumlar üründen ürüne değişir mi bilmem.
PTT ile gelirse ek vergili Aras la gelirse vergi yok diye bir şey söylüyorlardı

Ürünü satın alırken gümrük vergisini ekstra veriyorsun. Ek ödeme isteyemez PTT ki istemiyor zaten.

ürün nedir fiyatı nedir bende sipariş vereceğimde pek te içim ferah değil :D

ürün nedir fiyatı nedir bende sipariş vereceğimde pek te içim ferah değil :D
Süpürge 250 TL vergi sıkıntı değilde evde olmuyorum genelde kapıya bırakmalarını istiyorum vergi varsa şubeyle uğraşmama gerekecek

Aliexpress siparişlerinde genelde vergi ödemezsin çünkü sipariş verirken zaten ödüyorsun. Çok pahalıysa ekstra olarak çıkabiliyor.

Süpürge 250 TL vergi sıkıntı değilde evde olmuyorum genelde kapıya bırakmalarını istiyorum vergi varsa şubeyle uğraşmama gerekecek
Ptt nin takip sayfasında 0 tl yazıyorsa çıkmaz ekstra vergi.

Aliexpress siparişlerinde genelde vergi ödemezsin çünkü sipariş verirken zaten ödüyorsun. Çok pahalıysa ekstra olarak çıkabiliyor.
Yanlış bilgi hocam . Ben hem aliexprese ödedim hemde ptt ye ayakkabı almıştım 200 TL ye 3 yıl once
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ptt gümrükten aldığın Ürünü almazsa vergi çıkmaz zaten . Aldığın urun gümrüğe gelip ptt teslim alırsa vergi ozaman belli olur

Yanlış bilgi hocam . Ben hem aliexprese ödedim hemde ptt ye ayakkabı almıştım 200 TL ye 3 yıl once
Dostum bilmeden neye göre yanlış bilgi diyorsun? Eğer sipariş ekranında vergili bir şekilde ödediysen vergi çıkmıyor.
Artık Aliexpress'de çoğu ürün vergili bir şekilde ödeniyor.

Dostum bilmeden neye göre yanlış bilgi diyorsun? Eğer sipariş ekranında vergili bir şekilde ödediysen vergi çıkmıyor.
Artık Aliexpress'de çoğu ürün vergili bir şekilde ödeniyor.
Hocam deneyim önce konuşur. Ben hem aliexprese vergi ödedim. Geldiğin dede ayrı vergi ödedim. 3 yıl önce ama şimdi nasıldır bilmem . O gün bugündür aliexpres den birsey almiyorum

Geri