Neler Yeni

PUBG oyununda 3060 ile tam performans alamama

kron1k53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Baş
selam arkadaşlar,
rtx 3060 12gb ve i5 12400f olan sistemimde pubg de yüksek ayarlarda ekran kartı kullanımı 90 üstüyken 200 üstü fps alıyorum
fakat oyun içerisinde erkan kartı kullanım yüzdesinin 70 60 bantlarına düşmesi sonucu fps düşüşü ve takılma hissi yaşıyorum
sistemde darboğaz yok, ama işlemcide ısı sorunum var, alalı 2 seneye yakın oldu ve stok fan kullanıyorum, hiç de temizlemedim şimdiye kadar
odam oda sıcaklığının altındayken bile cpu sıcaklığı 80 dolaylarında gezmekte
oda sıcak olduğunda ise 85 90 hatta 95 gördüğüm bile oldu
okuduğum bi yazıda işlemcinin çok ısındığı zaman gpu kullanımını düşürdüğünden bahsediyordu
durumuma bakınca mantıklı geldi ve afterburnerdan takip ettiğimde de gözlemledim bunu
işlemciye kule tipi fan alma kararı verdim
ekran kartının ayarlarıbaktım yaptımnda vs. her şeyi
sizce de bu durum sıcaklık mevzusundan mı kaynaklıdır
teşekkürler

oEnesQlf

80+ Silver
selam arkadaşlar,
rtx 3060 12gb ve i5 12400f olan sistemimde pubg de yüksek ayarlarda ekran kartı kullanımı 90 üstüyken 200 üstü fps alıyorum
fakat oyun içerisinde erkan kartı kullanım yüzdesinin 70 60 bantlarına düşmesi sonucu fps düşüşü ve takılma hissi yaşıyorum
sistemde darboğaz yok, ama işlemcide ısı sorunum var, alalı 2 seneye yakın oldu ve stok fan kullanıyorum, hiç de temizlemedim şimdiye kadar
odam oda sıcaklığının altındayken bile cpu sıcaklığı 80 dolaylarında gezmekte
oda sıcak olduğunda ise 85 90 hatta 95 gördüğüm bile oldu
okuduğum bi yazıda işlemcinin çok ısındığı zaman gpu kullanımını düşürdüğünden bahsediyordu
durumuma bakınca mantıklı geldi ve afterburnerdan takip ettiğimde de gözlemledim bunu
işlemciye kule tipi fan alma kararı verdim
ekran kartının ayarlarıbaktım yaptımnda vs. her şeyi
sizce de bu durum sıcaklık mevzusundan mı kaynaklıdır
teşekkürler
Sıcaklık kaynaklı bu işini çözer takmadan önce termal macunu temizle ve kutudan çıkan macunu sür,pc tozlandıysa temizle.

kron1k53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Baş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bu ve bundan biraz daha ucuz assassin king ve assassin spirit modelleri var
bu bahsettiğim iki modelin fiyatı aynı ama birinde 5 boru dieğrinde ise çift fan var
hangisini tercih etmeliyim, sizin attığınızla aralarında çok fark olur mu
500 tl lik fiyat farkına değer mi

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
Tayfun Balım
Hocam öncelikle pubg işlemciye aşırı yük bindiren bir oyun. Ekran kartının %100 kullanılmaması darboğaz olduğu anlamına gelmiyor.

Söylediğiniz üzere 2 yılda macun kurumuş sistemi toz bağlamıştır, işlemci ısı darboğazına girip frekansını düşürdüğü için ani fps düşüşleri yaşamanız normal.

Bütçenize uygun kaliteli bir kule tipi soğutucu alsanız probleminiz çözülür.(Macun soğutucunun kutusundan çıkıyor)

Ayrıca geçen ay arkadaşlarla steam pubg girdik. Afterburner açtığımda 18gb ram kullanımı görüp şaşırdım. 16gb ram yetmiyor olabilir. (Sisteminizdeki ramlerin 16 gb olduğunu tahmin ediyorum)

kron1k53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Baş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet 16gb ramim var ama kullanım 13gb ın üstüne hiç çıkmadı, bu soğutucu işini çözüp haber edeceğim, teşekkürler

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.
12400f+6750xt ile oynuyorum bende de stok fan var işlemci sıcaklığım 70 in üstüne çıkmadı hiç, pubgde çoğu ayarım düşükte bazıları orta görüş uzaklığını ultra yaptım eskiden full düşüktü o zaman drop yiyordum şu anki ayarlarımla sadece sanhokta ara sıra drop giriyor onun haricinde sıkıntı yaşamadım.

oEnesQlf

80+ Silver
hocam bu ve bundan biraz daha ucuz assassin king ve assassin spirit modelleri var
bu bahsettiğim iki modelin fiyatı aynı ama birinde 5 boru dieğrinde ise çift fan var
hangisini tercih etmeliyim, sizin attığınızla aralarında çok fark olur mu
500 tl lik fiyat farkına değer mi
Assasins sprit te iş görür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,059,153
Üyeler