selam arkadaşlar,
rtx 3060 12gb ve i5 12400f olan sistemimde pubg de yüksek ayarlarda ekran kartı kullanımı 90 üstüyken 200 üstü fps alıyorum
fakat oyun içerisinde erkan kartı kullanım yüzdesinin 70 60 bantlarına düşmesi sonucu fps düşüşü ve takılma hissi yaşıyorum
sistemde darboğaz yok, ama işlemcide ısı sorunum var, alalı 2 seneye yakın oldu ve stok fan kullanıyorum, hiç de temizlemedim şimdiye kadar
odam oda sıcaklığının altındayken bile cpu sıcaklığı 80 dolaylarında gezmekte
oda sıcak olduğunda ise 85 90 hatta 95 gördüğüm bile oldu
okuduğum bi yazıda işlemcinin çok ısındığı zaman gpu kullanımını düşürdüğünden bahsediyordu
durumuma bakınca mantıklı geldi ve afterburnerdan takip ettiğimde de gözlemledim bunu
işlemciye kule tipi fan alma kararı verdim
ekran kartının ayarlarıbaktım yaptımnda vs. her şeyi
sizce de bu durum sıcaklık mevzusundan mı kaynaklıdır
teşekkürler
rtx 3060 12gb ve i5 12400f olan sistemimde pubg de yüksek ayarlarda ekran kartı kullanımı 90 üstüyken 200 üstü fps alıyorum
fakat oyun içerisinde erkan kartı kullanım yüzdesinin 70 60 bantlarına düşmesi sonucu fps düşüşü ve takılma hissi yaşıyorum
sistemde darboğaz yok, ama işlemcide ısı sorunum var, alalı 2 seneye yakın oldu ve stok fan kullanıyorum, hiç de temizlemedim şimdiye kadar
odam oda sıcaklığının altındayken bile cpu sıcaklığı 80 dolaylarında gezmekte
oda sıcak olduğunda ise 85 90 hatta 95 gördüğüm bile oldu
okuduğum bi yazıda işlemcinin çok ısındığı zaman gpu kullanımını düşürdüğünden bahsediyordu
durumuma bakınca mantıklı geldi ve afterburnerdan takip ettiğimde de gözlemledim bunu
işlemciye kule tipi fan alma kararı verdim
ekran kartının ayarlarıbaktım yaptımnda vs. her şeyi
sizce de bu durum sıcaklık mevzusundan mı kaynaklıdır
teşekkürler