Neler Yeni

Python için kitaba gerek var mı?

Kush

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Kush™
Merhaba. Python öğrenmeye başladım bir kaç hafta önce youtube üzerinden öğreniyorum şuan takıldığım yerde internetten araştırıyorum bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Python ile ilgili kitap almaya gerek var mı ne dersiniz? şey olarak düşündüm bi kwenarda durur unuttuğum hatırlamadığım kodlar olduğu zaman açar bakarım gibi düşündüm direk öğrenmek için değilde.

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Kitaba gerek yok fakat olsa fena olmaz ben almıştım okumak hoşuma gidiyor ama internetten zaten gerektiği bilgiye ulaşırsın

• Beğen
Reaksiyonlar: Kush

3fenizz_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Efe Doğan
Merhabalar. Öncelikle insanların öğrenim şekilleri kişiden kişiye değişmekte. Örnek vermek gerekirse ben de dahil programlamaya merakı olan arkadaşlarım, herhangi bir kitaba başvurmadık. Sizlere de kendi öğrenme tekniğim olan "izle, düşün, yaz"ı öneririm. Ben öğrenmek istediğim konu hakkında genelde "en az 2" adet video izlerim. Tamamını izlemek zorunda değilsiniz, püf noktaları görseniz yeter. Konu hakkında video bulamazsanız benzer videoları izleyin. Benzeri olmayan bir konu ise sadece "düşünün". Örneğin kullanıcıdan kredi kartı vb. bilgileri alan ve daha sonrasında dosyaya kaydeden bir uygulama düşündüğümüzde: uygulamayı bölümlere ayırın. Örneğin "Başlangıçta kesinlikle input almamız gerekiyor. Çünkü kişiden bilgi almalıyız. Bunu Python derslerinde görmüştük..." ile başlar, "Dosyaya alınan bilgileri yazmalıyız." gibisinden devam eder. Python içinde default olarak gelen fonksiyonları hatırlamıyorsanız, zaten bir sürü kaynak var. İyi öğrenmeler ve keyifli saatler dilerim efenim. :)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhaba. Python öğrenmeye başladım bir kaç hafta önce youtube üzerinden öğreniyorum şuan takıldığım yerde internetten araştırıyorum bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Python ile ilgili kitap almaya gerek var mı ne dersiniz? şey olarak düşündüm bi kwenarda durur unuttuğum hatırlamadığım kodlar olduğu zaman açar bakarım gibi düşündüm direk öğrenmek için değilde.
Kitaba pek de gerek yok. Unuttuğun bir kısım olursa google'a yazarsın. BTK Akademi'deki Python kursunu da dinleyebilirsin. Ücretsiz zaten.

• Beğen
Reaksiyonlar: Kush

CemSultan01

80+ Bronze
Ben C kitabı almıştım. Okulda otobüste fln baya güzel oluyordu okuması. Tabii YouTube, udemy gibi yerlerden yada en mantıklısı yazılı web kaynakları ilede öğrenmek mümkündür.

Cesur49

80+ Bronze
Kitap falan değil de yazılımda bir noktadan sonra "e ben bu kadar öğrendiğimi nerede uygulayacağım şimdi?" diye bir çıkmaza giriyor insan. Proje bulmak lazım.

Top Bottom