R3 3100 vs r5 1600af hangisini alayım?

Reaksiyon skoru
9
Hayırlı günler herkese.Dostal kendi işlemcim için 1.800 e anlaştım.Sorum şu iki tane işlemci var aklımda bunlardan hangisini almalıyım?

1-İlk işlemci r5 1600af fiyatı 1500tl itopyadan alınma ve 2 sene garantisi mevcut.
2-İkinci işlemci ise r3 3100 fiyatı 1200tl hepsiburadan alınma kutusu açılmamış garantisi mevcut.

Dijital reklamlar üzerine iş yapmaktayım ve arada oyunda oynuyorum. Canva ve Photoshop kullanıyorum sadece.Max ise video renderi olursa 1 dk lik videolar şeklinde oluyor.
Yt den şçyle karşılaştırma videosu gördüm r3 3100 bir tık daha iyi gibi geldi sizin de düşüncenizi almak istedim.

Hayırlı günler herkese.Dostal kendi işlemcim için 1.800 e anlaştım.Sorum şu iki tane işlemci var aklımda bunlardan hangisini almalıyım?

1-İlk işlemci r5 1600af fiyatı 1500tl itopyadan alınma ve 2 sene garantisi mevcut.
2-İkinci işlemci ise r3 3100 fiyatı 1200tl hepsiburadan alınma kutusu açılmamış garantisi mevcut.

Dijital reklamlar üzerine iş yapmaktayım ve arada oyunda oynuyorum. Canva ve Photoshop kullanıyorum sadece.Max ise video renderi olursa 1 dk lik videolar şeklinde oluyor.
Yt den şçyle karşılaştırma videosu gördüm r3 3100 bir tık daha iyi gibi geldi sizin de düşüncenizi almak istedim.

1600 af çoklu çekirdek yani render , yayın işlerinde vs. daha iyi fakat amacınız oyun ve tekli çekirdek üzerine ise 3100 bir tık daha iyi olacaktır.
ama şanslıysanız 1600 af a da güzel bir o.c yaparak 3100 ün stok tekli çekirdek değerlerine yaklaşmak mümkün.
yapacağınız işe göre alın arada fiyat farkı çoksa da ucuz olanı alın

Render ağırlıklı işlemlerde 1600AF daha iyi performans veriyordu bende.

1600 af çoklu çekirdek yani render , yayın işlerinde vs. daha iyi fakat amacınız oyun ve tekli çekirdek üzerine ise 3100 bir tık daha iyi olacaktır.
ama şanslıysanız 1600 af a da güzel bir o.c yaparak 3100 ün stok tekli çekirdek değerlerine yaklaşmak mümkün.
yapacağınız işe göre alın arada fiyat farkı çoksa da ucuz olanı alın
Hocam o.c den anlamadığım için stok haliyle kullanacağım.Elimde rx570 var.Dediğim gibi canva dan insta postları ve max 1dk lik reels videolarının renderini alıcam sadece.Yayın felan açmayı düşünmüyorum.Arada 300 tl fiyat farkı var.300 lira fiyat farkına değer mi yapacağım işler için yoksa ucuz olanı mı alayım?
r5 1600af 1500 tl
r3 3100 1200 tl

Hocam o.c den anlamadığım için stok haliyle kullanacağım.Elimde rx570 var.Dediğim gibi canva dan insta postları ve max 1dk lik reels videolarının renderini alıcam sadece.Yayın felan açmayı düşünmüyorum.Arada 300 TL fiyat farkı var.300 lira fiyat farkına değer mi yapacağım işler için yoksa ucuz olanı mı alayım?
ucuz olanı al geç

Bu dediğim işlemler için yeterli mi hocam?Bunların haricindede bf1-bf5-valo oynuyorum sadece.
dediğin işlemler için tabii ki yeterli zaten 3100 hafife alınacak bir işlemci değil.
Battlefield çoklu çekirdekte daha iyi diye biliyorum ama tam hatırlamadığım için bir şey diyemeyeceğim.
3100 ü alman tarafındayım.

kendimde 1600 modelini kullanmaktayım af yi çok araştırdım şahsen çoklu çekirdek arkadaşın dediğini gibi 1600af de daha önde 3100 oyun konusunda daha önde genel kullanımın render olarak baz alırsak 1600af ve b450m tarzı bir anakartla çok daha fazlasıyla işini görür

kendimde 1600 modelini kullanmaktayım af yi çok araştırdım şahsen çoklu çekirdek arkadaşın dediğini gibi 1600af de daha önde 3100 oyun konusunda daha önde genel kullanımın render olarak baz alırsak 1600af ve b450m tarzı bir anakartla çok daha fazlasıyla işini görür
B450m s2h anakartım ve xfx rx 570 ekran kartım 8gb 3200mhz ram var.300 tl lik farka değer mi hocam?Değerse 1600af'ı almayı düşünüyorum,yoksa r3 3100+8gb ram şeklinde de yapabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dediğin işlemler için tabii ki yeterli zaten 3100 hafife alınacak bir işlemci değil.
Battlefield çoklu çekirdekte daha iyi diye biliyorum ama tam hatırlamadığım için bir şey diyemeyeceğim.
3100 ü alman tarafındayım.
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için hocam.

R3 3100.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,015
Üyeler
185,016
Son üye
Vaelche
Geri