R3 3200G İşlemci ve Ram Uyumluluğu

kadirhcmg

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar sayın forum sakinleri,

Sistemimde şu an için 3200g ve 8 gb Gskill 3000mhz tek ram bulunmakta, biliyorum ekran kartı şart fakat ekonomik yönden çok fazla zorlayacak beni buna istinaden bir 8 gb daha alınıp performans arttırılabilir dual channel ile buna da okay? fakat 4 gb 3000 mhz bir ram alsam ve dual channel olarak kullanıp bu 4gbın tamamını gpu' ya versem diğeri de sistem rami olarak kalsa nasıl bir problem yaşarım bilgisi olan var mıdır?

Sistemimde şu an için 3200g ve 8 gb Gskill 3000mhz tek RAM bulunmakta, biliyorum ekran kartı şart fakat ekonomik yönden çok fazla zorlayacak beni buna istinaden bir 8 gb daha alınıp performans arttırılabilir dual channel ile buna da okay? fakat 4 gb 3000 mhz bir RAM alsam ve dual channel olarak kullanıp bu 4gbın tamamını gpu' ya versem diğeri de sistem rami olarak kalsa nasıl bir problem yaşarım bilgisi olan var mıdır?
Sıkıntı olucağını zannetmiyorum ilerde elin bollaşınca bi de ekran kartı alırsın mis ler gibi :D

Sistemimde şu an için 3200g ve 8 gb Gskill 3000mhz tek RAM bulunmakta, biliyorum ekran kartı şart fakat ekonomik yönden çok fazla zorlayacak beni buna istinaden bir 8 gb daha alınıp performans arttırılabilir dual channel ile buna da okay? fakat 4 gb 3000 mhz bir RAM alsam ve dual channel olarak kullanıp bu 4gbın tamamını gpu' ya versem diğeri de sistem rami olarak kalsa nasıl bir problem yaşarım bilgisi olan var mıdır?
4gb rami cpuya yüklersen yüksek perfonmanslı oyunlarda ağır fps düşüşleri yaşayabilirsin

4gb rami cpuya yüklersen yüksek perfonmanslı oyunlarda ağır fps düşüşleri yaşayabilirsin
Hocam teşekkür ederim cevap için fakat 8 gb kalacak CPU' ya Vram olarak 4 gb çekicem sistemden bu halde de 4 gb GU 8 gb CPU için ram kalmış olacak ama aklıma takılan soru 8x2 olma zorunluluğu var mıdır? 8 + 4 olarak iki slotu doldurup belirttiğim gibi 4 gb' nı GPU için kullanabilir miyim?

Geri