Neler Yeni

R3 3200g rx570 8gb uyumlu mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Güven
Merhaba,

Şuanda apu sistem olarak kullanıyorum ve dereceler gpu %100 olarak 70-75 arası geziyor. Sisteme ek olarak RX570 8GB ekran kartı takmayı düşünüyorum tek korkum ısı konusunda, ısı değeri olarak ortalama kadar düşer?

R3 3200G
16GB RAM(8X2 3200MHz)
MSI A320M-A Pro
500w psu

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,408
İsim
Hamza Ziya Üstün
Uyumlu ancak ısı ne kadar düşer bilemiyorum. Halihazırda 70-75 dereceler de fena sıcaklıklar değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Güven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uyumlu ancak ısı ne kadar düşer bilemiyorum. Halihazırda 70-75 dereceler de fena sıcaklıklar değil
Kısa süre oyun oynamıyorum, uzun süre oynadığım için sıkıntı yaratır diye korkuyorum. 80 dereceyi geçtiği zamanları görüyorum, o yüzden tedbirli olmak istiyorum.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,408
İsim
Hamza Ziya Üstün
İşlemci zaten çok ısınırsa frekans kısıp devam eder o yüzden bozulmaz. Macununu değiştirmediyseniz termal macun yenilemesiyle sıcaklıklar düşer. İçiniz rahat etmezse kule tipi soğutma alırsınız olur biter. Snowman t6 ultra önerebilirim uygun fiyatlı olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha ucuza snowman m200 de iş görür r3 3200g de. Ona da bakabilirsiniz 220tl civarında fiyatı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Güven
İşlemci zaten çok ısınırsa frekans kısıp devam eder o yüzden bozulmaz. Macununu değiştirmediyseniz termal macun yenilemesiyle sıcaklıklar düşer. İçiniz rahat etmezse kule tipi soğutma alırsınız olur biter. Snowman t6 ultra önerebilirim uygun fiyatlı olarak.

Daha ucuza snowman m200 de iş görür r3 3200g de. Ona da bakabilirsiniz 220tl civarında fiyatı
Şuanda sürekli gta5 rp oynuyorum ve ram hızı 2133MHz gözüküyor, bu hızda max 65 dereceyi görüyor fakat hızı 3200 yaptığım zaman derece tavan yapıyor. macunu yaklaşık 2 hafta önce değiştirdim

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,408
İsim
Hamza Ziya Üstün
Neden öyle yapıyor olabilir bir fikrim yok. Soğutma bütçeniz varsa tavsiye ederim. Macunun kalitesi de önemli

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Güven
Neden öyle yapıyor olabilir bir fikrim yok. Soğutma bütçeniz varsa tavsiye ederim. Macunun kalitesi de önemli
Macunu kaliteli bir şey sürüldü, yakınım tarafından fakat şuanda önceliğimi ekran kartına vermek istiyorum. Şöyle bir düşünce içerisindeyim gta5de apuda kullandığım için ekran kartı %100 kullanılıyor o yüzden yüksek olabilir mi? bildiğim kadarıyla gta ekran kartı üzerinden beslenen bir oyun, rx570 taktığım zaman düşüş yapabilir diye tahmin ediyorum tabi o kadar teknik bilgim yok.

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,722
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
Macunu kaliteli bir şey sürüldü, yakınım tarafından fakat şuanda önceliğimi ekran kartına vermek istiyorum. Şöyle bir düşünce içerisindeyim gta5de apuda kullandığım için ekran kartı %100 kullanılıyor o yüzden yüksek olabilir mi? bildiğim kadarıyla gta ekran kartı üzerinden beslenen bir oyun, rx570 taktığım zaman düşüş yapabilir diye tahmin ediyorum tabi o kadar teknik bilgim yok.
Ben her gün 80 derece 5 saat oyun oynuyorum sıkıntı yoğk 💀

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammet Utku KURNAZ
Ekran kartı alınınca otomatik olarak işlemci sıcaklığı bir nebze düşer. Siz işlemciyi APU olarak kullandığınız için hem içindeki GPU hem de CPU ısındığı için sıcaklık daha fazla oluyor. Siz ekran kartı alınca sadece işlemcideki CPU'yu kullanacaksınız, GPU ısınmayacak. Tahminimce sıcaklığınız düşer.

Ekran kartı alınınca otomatik olarak işlemci sıcaklığı bir nebze düşer. Siz işlemciyi APU olarak kullandığınız için hem içindeki GPU hem de CPU ısındığı için sıcaklık daha fazla oluyor. Siz ekran kartı alınca sadece işlemcideki CPU'yu kullanacaksınız, GPU ısınmayacak. Tahminimce sıcaklığınız düşer.
Ki zaten sizin işlemciniz 95 derecelere kadar dayanabilir. 70-75 dereceler bence iyi değerler. Zaten dediğim gibi sıcaklığınız düşecektir ekran kartı alınca.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan Güven
Kısa bir test yaptım, sizinle aktaracağım. Yaptığım teste işlemcinin vega 8 ekran kartını kullanarak yaptım, yaptığım oyun testleri her biri on dakika olacak şekilde yaptım. Değerler böyleyken, RX570 taktığım sizce durum ne hale gelir? Boşuna ekran kartı olmak istemiyorum, aynı ısılar olursa uzun süre açık bırakmak bile korkutucu olur. GTA5 bu teste 80 dereceyi görmedi fakat zamanla 80'i geçiyor.

GTA5(RAGE:MP) üzerinde oynadığımda on dakikadan daha az bir sürede 75 derece oldu. GPU %100/CPU%86
CS:GO üzerinde ortalama on iki dakika oynadıktan sonra 72 derece oldu. GPU%100/CPU%58

(Değerlerde cpu ve gpu dereceleri ayrı tutmadım çünkü işlemcinin ekran kartı olduğu için değerler ikisinde de aynı.)

Top Bottom