yük altındamı bu sıcaklıklar yoksa normal çalışırkenmi onu bende fark ettim oyun testlerini incelerken.1600 AF daha ileriye dönük ve 3300X ısınıyor.
Alıntıyı görüntüle
Yükte sıcaklık bunlar zaten biri 4 çekirdek biri 6 çekridek hangisinin daha rahat çalışacağı belli.yük altındamı bu sıcaklıklar yoksa normal çalışırkenmi onu bende fark ettim oyun testlerini incelerken.
1600 AF daha ileriye dönük ve 3300X ısınıyor.
Alıntıyı görüntüle
Eğer 3300x alicaksaniz iyi bir soğutmaya da ihtiyaciniz var stok fanla cok isiniyor eger iyi bir sogutma alirsaniz oc ile cok iyi bir performans elde edebilirsiniz yoksa da 2600 yerine 1600 af alin oc ile 3.6-4.0 ghz arasinda oc yapsaniz da baya iyi performans alırsınız1600 AF daha ileriye dönük ve 3300X ısınıyor.
Alıntıyı görüntüle
OC ile uğraşmıyacağım beni utandımasın yeter işlemci stock soğutu ile kullanacağım durumum elvermiyor almaya kule tipi soğutucu. 2600 en mantıklısı o zmn ztn fiyatı pahalı olur gibime geliyor.Eğer 3300x alicaksaniz iyi bir soğutmaya da ihtiyaciniz var stok fanla cok isiniyor eger iyi bir sogutma alirsaniz oc ile cok iyi bir performans elde edebilirsiniz yoksa da 2600 yerine 1600 af alin oc ile 3.6-4.0 ghz arasinda oc yapsaniz da baya iyi performans alırsınız
Hocam r5 2600 zaten 1000tl r5 1600af de 850 tl simdi üzerine bi 50tl daha koysaniz r5 1600 af + kule tipi sogutucu alirsiniz islemcinin performansi r5 2600 ile ayni olur elinizde fazladan sogutucunuz olur bence daha mantikli ama tabi siz bilirsinizOC ile uğraşmıyacağım beni utandımasın yeter işlemci stock soğutu ile kullanacağım durumum elvermiyor almaya kule tipi soğutucu. 2600 en mantıklısı o zmn ztn fiyatı pahalı olur gibime geliyor.
Soğutucun işlemciye artışı güçlü oluyor mu yani demek istediğim çıkabileceği en yüksek performansa çıkıyor mu o zamanHocam r5 2600 zaten 1000tl r5 1600af de 850 TL simdi üzerine bi 50tl daha koysaniz r5 1600 af + kule tipi sogutucu alirsiniz islemcinin performansi r5 2600 ile ayni olur elinizde fazladan sogutucunuz olur bence daha mantikli ama tabi siz bilirsiniz
Evet soğutucunuz ne kadar iyiyse o kadar çok oc yapabilirsiniz ki bu da performansa baya artis saglayacaktir abdullah abinin en son attigi r5 1600 4.4 ghz oc zaman +50 fps almasi gibi tabi onda biraz ekran kartinin da katkisi var fakat sogutucu baya etki ediyor hatta șu sogutucuyu buldum ucuza r5 1600af + https://m.n11.com/guclu-6-bakir-kan...MIw7LQvvC56QIVSMayCh2JBQQ-EAQYAiABEgKgQPD_BwESoğutucun işlemciye artışı güçlü oluyor mu yani demek istediğim çıkabileceği en yüksek performansa çıkıyor mu o zaman
Șöyle de diyebilirsiniz aslında mesela stok fanla 70 75 derecelerde çalıșan bir ișlemciye oc yaptiginizda 85 90 derecelere cikacaktir bu da islemcinin frekans degerlerini dusurup kendiniz sogutmaya calismasina yol acacak bu da islemcinin performansinin dusmesi demek. Ancak siz iyi bir sogutucuya sahipseniz o islemci ocsuz 45 50 derecelerde calisip oc 65 derecelere cikacaktir max tahminen ancak bu sefer frekans degerlerini dusurmesine gerek kalmayacagi icin performansinda gözle görülür bir fark yaratacaktirSoğutucun işlemciye artışı güçlü oluyor mu yani demek istediğim çıkabileceği en yüksek performansa çıkıyor mu o zaman