o.c konusunu sonradan gördüm bende görmediğim için aklıma gelen ilk atx ve güzel bios düzenine sahip olan anakartı önerdim.MSI B450 Gaming Plus(1600AF için bie fazla), B450M S2H Gigabyte B450 Gaming X OC için yeterli modeller. @T3Ke VRM soğutması bile olamyan bir modeli önermeniz saçma.
kule tipi ise amd nin stock soğutucusundan iyi olucaktır ama OC için ikisinide önermem daha kalitelive büyük fanlı kule tipi lazım.Birde elimde DeepCool gammax 300 kule tipi var.Sizce DeepCool u mu kullanayım AMD stock soğutucuyu mu?
B450M-K dan aşağısı kurtarmazArkadaşlar öncelikle selamın aleyküm yeni sistem toplayacağım.
Sistemde r5 3500x kullanacaktım fakat 6 core 6 thread olduğu için vazgeçtim bütçem sınırlı şuan R5 1600 12nm almayı planlıyorum.Bu işlemciye OC yapabileceğim en ucuz anakartı söyleyebilirmisiniz? Sistemi elime para geçtikçe tamamlıycam.
Ekran kartı olarak ne düşünüyosun?Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm yeni sistem toplayacağım.
Sistemde r5 3500x kullanacaktım fakat 6 core 6 thread olduğu için vazgeçtim bütçem sınırlı şuan R5 1600 12nm almayı planlıyorum.Bu işlemciye OC yapabileceğim en ucuz anakartı söyleyebilirmisiniz? Sistemi elime para geçtikçe tamamlıycam.
B450M S2H ile A320M arasında ne gibi farklar var frekans değerleri falan aynı 3200mhz ram diyor galiba b450m de m2 slotu varmış sadece farklı olarakAsus'un mosfet soğutucu modellerini öneririm ama OC yapınca iyi birde soğutucu gerekli
Bir insanın bunu soyleyebilmesi için OC işini yapamiyor suç atıyor olması lazım B450 Dragon gibi Asus un giriş seviye anakartinda 4.3ghz gibi extrem bir hız aşırtma uyguladım.OC işin içine girince Asus'tan koşarak uzaklaş, MSI'a kafa at. Tam olarak ne kadar bütçen var?
olmaz.İlerleyen zamanlarda RX 580 düşünüyorum.Darboğaz olur mu?
İmzam görünüyorsa sistemim orada yazıyor. İmkanın varsa eğer 570 580 yerine 1660s oc almanı öneririm ben alma niyetindeyim bu sisteme. İlk ekran kartını almıştım eski sisteme ilave bazı nedenlerden sistemi tamamen upgrade etmek zorunda kaldım ama şu an bu kartı aldığıma pişmanım açıkcası. Maddi durumunun elverişliyse 1660s alman yararına olucaktır. Cpu içinde kule tipi bir soğutucu mutlaka al derim stok soğutucu çok ses yapıyor. Ram olarakta cl16 3200mhz alabilirsin burda kendi sistemimdeki gördüğüm ve tamamlama niyetinde olduğum eksikleri yazıyorum bol keseden atıyor gibi bi düşüncen olmasın ?İlerleyen zamanlarda RX 580 düşünüyorum.Darboğaz olur mu?
Ekran kartı fiyatı bayaa uçuk maalesef o kadar bütçem yok.Soğutucu olarak elimde DeepCool gammax 300 kule tipi var iş görür mü?İmzam görünüyorsa sistemim orada yazıyor. İmkanın varsa eğer 570 580 yerine 1660s oc almanı öneririm ben alma niyetindeyim bu sisteme. İlk ekran kartını almıştım eski sisteme ilave bazı nedenlerden sistemi tamamen upgrade etmek zorunda kaldım ama şu an bu kartı aldığıma pişmanım açıkcası. Maddi durumunun elverişliyse 1660s alman yararına olucaktır. Cpu içinde kule tipi bir soğutucu mutlaka al derim stok soğutucu çok ses yapıyor. Ram olarakta cl16 3200mhz alabilirsin burda kendi sistemimdeki gördüğüm ve tamamlama niyetinde olduğum eksikleri yazıyorum bol keseden atıyor gibi bi düşüncen olmasın ?