Neler Yeni

R5 2600X sistemde başarısız hız aşırtma sonrası performans düşüklüğü

fufufps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fuat Dilek
Sistem:

• AMD Ryzen 5 2600X
  • ASUS Prime B450M-K
  • ASUS DUAL-GTX1660S
  • Adata XPG Gammix D30 8GBX2
  • James Donkey JD1024 1TB

Problem:

Overclock denemesi yaptım YouTube'dan izlediğim bir video ile, BIOS ekranından çıktıktan sonra bilgisayar kendini 3 kere başlatmayı denedi, ardından American Megatrends ekranı geldi, F1'e bastığımda BIOS'a geri döndüm ve ayarları sıfırlayıp tekrar başlattım. Bu sefer açıldı bilgisayar fakat eski aldığım FPS değerlerinden eser yok. Eskiden 200 FPS değerleri alıyordum, maksimum 170'e düşüyordu. Şu anda ise sabit 100 alamıyorum ve ara ara anlık 60'lara düşebiliyor FPS'im (Valorant).

OCCT:
  • İşlemci Testi Yapıldı (Error 0)
  • Ekran Testi Yapıldı (Error 0)
  • Memtest86 Testi Yapıldı (Error 0)

Sorunun nerede olduğunu cidden çözebilmiş değilim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Video Linki

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yanlış stok ayarları yaptıysanız sorun olmuş olabilir, BIOS sıfırlamayı deneyin.
BIOS pilini çıkartıp 1 2 dakika beklerseniz BIOS'unuz sıfırlanır, tabi PSU'nun kapalı olması gerekiyor.

Tekrar biosa girip restore default seçeneğini şeçip biostan çıkın.
Olmazsa @Sllent 'in de dediği gibi bios pilinizi çıkartarak biosu sıfırlayabilirsiniz.

fufufps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fuat Dilek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış stok ayarları yaptıysanız sorun olmuş olabilir, BIOS sıfırlamayı deneyin.
BIOS pilini çıkartıp 1 2 dakika beklerseniz BIOS'unuz sıfırlanır, tabi PSU'nun kapalı olması gerekiyor.
2 kere reset attım BIOS pilini çıkararak fakat hala düzelen bir şey yok.

Bergee

80+ Silver
Ancak bu şekilde tamamen sıfırlayabilirsin bios ayarlarını.

Bergee

80+ Silver
2 kere reset attım BIOS pilini çıkararak fakat hala düzelen bir şey yok.
Bence format atmayı deneyin hocam işlemci hemen sorun çıkarmaz diye düşünüyorum çünkü

Bios pili çıkartıp sıfırlamayı deneyebilirsiniz isterseniz.
Pilinizi çıkardıktan sonra bir süre beklemeniz lazım(30 saniye ile 1 dakika arasında).
Bundan sonra pili takıp,bilgisayarınızı açabilirsiniz

fufufps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fuat Dilek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios pili çıkartıp sıfırlamayı deneyebilirsiniz isterseniz.
Pilinizi çıkardıktan sonra bir süre beklemeniz lazım(30 saniye ile 1 dakika arasında).
Bundan sonra pili takıp,bilgisayarınızı açabilirsiniz
Yaptım bu adımları tam olarak 2 kere fakat hala sonuç elde edilmiş değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Köker
Adam ekranin yaninda dart oynuo bu adamın tavsiyesine kulak asılırmı gozunu seviyim

acratno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Murat
Bir ara bende oc yapmıştım ama kasıntı ve takıntılar olduğunu fark edip kapatmıştım sorun düzelmişti sanırım oc acarken işlemci cok ısınıyor ısınıncada kasıntı ve takıntı yapıyor sistemim şu şekilde

ryzen 5 2600x
Msi tomawark b450
Sapphire rx 590 nitro
Ram corsair 3200 pro 2x16 gb

fufufps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fuat Dilek
Oc yaparken voltajı ve frekans değerini ne girdiniz acaba?
Video da görülen tüm ayarların tıpa tıp aynısını girmiş bulunmaktayım. Fakat şu anda BIOS u iki kez sıfırladıktan sonra genel stock ayarlarında kullanıyorum. İşlemciye veya anakarta fazla voltajdan dolayı acaba zarar görmüş olabilir mi diye düşünüyorum açıkçası. Şu an stock ayarlarda iken bile en basit VALORANT oyununda 100fps alıyorum ki zaman zaman 60 lara kadar düşüyor. Bu sistemde bir arıza olmadan bu fpsleri almam imkansıza yakın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Video da görülen tüm ayarların tıpa tıp aynısını girmiş bulunmaktayım. Fakat şu anda BIOS u iki kez sıfırladıktan sonra genel stock ayarlarında kullanıyorum. İşlemciye veya anakarta fazla voltajdan dolayı acaba zarar görmüş olabilir mi diye düşünüyorum açıkçası. Şu an stock ayarlarda iken bile en basit VALORANT oyununda 100fps alıyorum ki zaman zaman 60 lara kadar düşüyor. Bu sistemde bir arıza olmadan bu fpsleri almam imkansıza yakın.
Ki eskiden
Min 180
Max 240 ları görnüştüm. Gerçekten çok ilginç hatanın ne olduğunu fark edebilsem parçayı değiştireceğim fakat bulamıyorum ama yani bir işlemeci artı anakart alma yönünde düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,533
Üyeler
166,225
Son üye
General47
Top Bottom