Neler Yeni

Öneri R5 3600 İşlemciye RTX 3060 Takmak Mantıklı mı ?

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
2020 Temmuz ayında itopya fiziksel mağazasından 1400 TL'ye aldığım işlemciyi hemen çöpe atıyorum o zaman.
B560 ile ramler oc atılmaya başladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

yarın akşama doğru atsam olur mu az önce kapattım sistemi ama aklımda kalanı ile söylüyeyim en basitinden gta 5 de ultra 1080p ayarlarda min 110 max 201 civarı fps aldım cs go da yine aynı şekilde ultra 1080p ayarlarda ise min 320 max 390 civarı bir fps aldım işlemci sıcaklığı stok amd fanı olmasına rağmen 50 dereceleri zor gördü ekran kartını hatırlamıyorum ama % 40-60 arası çalıştı genel olarak aklımdakiler bunlar açıkcası. Ama yarın akşam atarım mesaj atarsın bana
%40-%60 Dar boğaz

Ekler

• indir.jpeg
    indir.jpeg
    17.4 KB · Hit: 35

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Tam olarak darboğaz yaşayacağım konuyu açıklayabilirseniz daha net yardımcı olurum diye umuyorum
Darboğaz yaşandığı zaman herhangi bir donma-kasma-ısınma durumu olmaz.
Sadece işlemcin ekran kartını tam anlamıyla besleyemediği için %100 performans alamazsın.
Msi afterburner ile oyuniçi kullanımı kontrol ettiğinde muhtemelen gpu kullanımı %99 ken aniden %80 e %75 e falan düşecektir.
Gpu %75 performansla çalışacaktır.
Çünkü cpu yetersiz kalıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Null Name
İntel için şu yönden ısınamıyorum fiyat farkı bariz oluyor ve bence karşılığında aynı segmentte daha iyi bir sistem de çıkarılabiliyor benim görüşümce herkesin bi tercihi vardır ama benim görüşüm bu

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Yanı elinizdeki sistem size yeter diye düşünüyorum
Yetiyor , artıyor. Bazen bu sistemin hakkını veremediğini düşünüyorum. O yüzden 3 ay önce yazılıma tekrar başladım.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Darboğaz olmaz, beklenilen kadar güçlü bir kart olmadı muhtemelen. 3060 ve 3060 Ti arası bir kart daha çıkar diye düşünüyorum.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Null Name
Sadece işlemcin ekran kartını tam anlamıyla besleyemediği için %100 performans alamazsın.
Msi afterburner ile oyuniçi kullanımı kontrol ettiğinde muhtemelen gpu kullanımı %99 ken aniden %80 e %75 e falan düşecektir.
Anladım hocam dediğim gibi kısa bir test yaptığım için maalesef net bir bilgi veremiyorum sadece gözle görülür bir problem göremedim ama tahminimce dediğiniz gibi işlemci 1080p de yükü pek fazla kaldıramıyor bu sebepten işlemci için ya kule tipi yada sıvı soğutma almayı düşünüyorum en azından işlemciyi oc yaparak biraz daha dengeli hale getirebilirim

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Darboğaz fazla ise FPS dropları yaşanabilir, yani bu durumda donma-kasma durumu olabilir diyebiliriz.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Darboğaz fazla ise FPS dropları yaşanabilir, yani bu durumda donma-kasma durumu olabilir diyebiliriz.
Yeani ben r5 3600 ve 3060 ti ye bakarak yorumladım
Gider i3 1.nesile 3060 ti takarsan tabi sorun olur

Anladım hocam dediğim gibi kısa bir test yaptığım için maalesef net bir bilgi veremiyorum sadece gözle görülür bir problem göremedim ama tahminimce dediğiniz gibi işlemci 1080p de yükü pek fazla kaldıramıyor bu sebepten işlemci için ya kule tipi yada sıvı soğutma almayı düşünüyorum en azından işlemciyi oc yaparak biraz daha dengeli hale getirebilirim
Problem yaşanmaz ya.
Dediğiniz gibi güzel bir oc de yapabilirsiniz.
Silikonu da iyiyse tadından yenmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Null Name
Yeani ben r5 3600 ve 3060 ti ye bakarak yorumladım
Gider i3 1.nesile 3060 ti takarsan tabi sorun olur

Problem yaşanmaz ya.
Dediğiniz gibi güzel bir oc de yapabilirsiniz.
Silikonu da iyiyse tadından yenmez
ya aslında upgrade yapmam gereken bir kaç parça var en azından şuanlık önceliğim işlemci fanımı değişmek çünkü stok fanla oc yapmak mantıklı olmaz diye düşünüyorum ve bugün ki yaptığım testleri arkadaşımın monitöre bağlayarak yaptık ben şimdi 1 ila 1 buçuk ay içerisinde monitör alabileceğim ve şuan elimde ki 75hz'lik monitörü kullanmak mecburiyetindeyim oynadığım iki oyun var zaten cs go ve cod: warzone bunları da direkt olarak yükü işlemciye bineceği için oc yapmak şart gibi bir şey oluyor o yüzden bende biraz çıkmaz da kaldım açıkcası

Top Bottom