- Konu Sahibi Konu Sahibi
gpu kullanımı 95 olması gerekiyor değil mi?gir bi warzone aç afterburnu ekran kartı en az %95 besliyorsa darboğaz yok denecek kadardır
gpu kullanımı 95 olması gerekiyor değil mi?gir bi warzone aç afterburnu ekran kartı en az %95 besliyorsa darboğaz yok denecek kadardır
en az olması gereken %95 kabul edilebilir ama %99 ise tam manasıyla beslediğini işaret ederki bunu adam akıllı yapabilen intelgpu kullanımı 95 olması gerekiyor değil mi?
çok sordum fakat şunu sormak istiyorum ben bu amd master programından değilde biostan oc yaptığımda 4.2 ghz sabitleyip hiçbir voltaj ayarına ellemez isem 10 dakikalık prime95 testinde bu şekilde oldu ne düşünüyorsun?en az olması gereken %95 kabul edilebilir ama %99 ise tam manasıyla beslediğini işaret ederki bunu adam akıllı yapabilen intel
4092mhz'de çalışıyor 4200mhz verdiğine eminmisin ?çok sordum fakat şunu sormak istiyorum ben bu amd master programından değilde biostan oc yaptığımda 4.2 ghz sabitleyip hiçbir voltaj ayarına ellemez isem 10 dakikalık prime95 testinde bu şekilde oldu ne düşünüyorsun?Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
yani çok değişik geldi 4.2ye sabitlememe rağmen voltaj düşük kendisi ayarlıyor ve kapanmıyor çekirdek
core temp 4.2 diyor :/ sorry4092mhz'de çalışıyor 4200mhz verdiğine eminmisin ?
hatta 4200mhz'de cinebench testinde bende 95w yiyor sen şuan 4200mhz yaptığını zannediyosunçok sordum fakat şunu sormak istiyorum ben bu amd master programından değilde biostan oc yaptığımda 4.2 ghz sabitleyip hiçbir voltaj ayarına ellemez isem 10 dakikalık prime95 testinde bu şekilde oldu ne düşünüyorsun?Alıntıyı görüntüle
yani çok değişik geldi 4.2ye sabitlememe rağmen voltaj düşük kendisi ayarlıyor ve kapanmıyor çekirdek
ucu ucuna yetiyor sıkıntı çıkmazpeki çekirdeklerin load yüzdesi nadiren 99a düşüyor bu bi sorun mu?
evet evet o son attığım 4,1 ghz 1,1voltajhatta 4200mhz'de cinebench testinde bende 95w yiyor sen şuan 4200mhz yaptığını zannediyosun
4100 için stok soğutucu ile normal bende aşağı yukarı öyle değer alıyorum 4200mhz çektiğin anda 5dk'lık stress testinin sonunda 95c görürsünki mavi ekran çanları çalıyor o sıcaklıklardaevet evet o son attığım 4,1 ghz 1,1voltaj
peki sana bir şey sormak istiyorum prime95 testinde 78e sabitlenmesi iyi bir değer mi sıcaklık olarak senin değerlerin nasıl acaba
Hocam önerdiğiniz Türkçe işlemci overclock rehberi var mıdır?Değerlerin iyi, bu şekilde uzun vadede asla zarar vermez. Aksine stok halden daha düşük voltajda çalıştığından daha uzun ömürlü olur. 1.35V üzerine fazla çıkmadıkça iyi, Vdrop ile yükte 1.3V civarları takılsa yeterli. Zaten stok halde yükte 1.275-1.325V civarı çalışıyor Zen 2 işlemciler. Ben olsam işlemciyi daha da zorlardım ancak soğutucu ne kadarını kurtarır net bir şey söyleyemem. Ayriyeten tek tek test etmek yerine CTR kullanabilirsin, senin için işi halleder.
bendeki stok değil t6 ultra dostum ona göre normal değil mi4100 için stok soğutucu ile normal bende aşağı yukarı öyle değer alıyorum 4200mhz çektiğin anda 5dk'lık stress testinin sonunda 95c görürsünki mavi ekran çanları çalıyor o sıcaklıklarda