- Reaksiyon skoru
- 176
Intel işlemciler Ryzen'e göre daha ucuz oluyor ama anakart fiyatı farkı sağolsun aradaki fark kapanıyor. Bu durum oluyor mu?Anlamadım
Intel işlemciler Ryzen'e göre daha ucuz oluyor ama anakart fiyatı farkı sağolsun aradaki fark kapanıyor. Bu durum oluyor mu?Anlamadım
Intel işlemciler Ryzen'e göre daha ucuz oluyor ama anakart fiyatı farkı sağolsun aradaki fark kapanıyor. Bu durum oluyor mu?
Bence gerek yok bı fark olmaz benceelimde r5 3600 ve msi b450 Tomahawk MAX anakart var hiç kullanılmadı
bunalrı kaç TL ye satabilirim ve hangi işlemciye ve anakarta geçebilirm sizce yada bu mantıklı mıdır?
rtx 3050 ile kullanacağım büyük ihtimalle
Bence yine de geçme. İşlemci daha iyi olabilir ama overclock yapamayacaksın (K ibaresiz alacaksan), anakart konusunda konuşmama gerek yok. Ryzen tarafındaki özgürlüğü seviyorum deyim.işlemci + anakarta aynı fiyat a geliyor hemen hemen
r5 3600 ü 2850tlye msi b450 Tomahawk MAX i 850 tl ye filan koyarım o fiyatlara satabilirsem cebimden hiç para çıkmadan intel 11400f e geçebilirmhocam bencede geçmeyin intel sisteme anakartları çok pahalı intelin
Satamazsan Ryzen 5 3600'e overclock yaparak aradaki farkı kapatmayı deneyebilirsin.r5 3600 ü 2750tlye msi b450 Tomahawk MAX i 850 TL ye filan koyarım o fiyatlara satabilirsem cebimden hiç para çıkmadan intel 11400f e geçebilirm
3k dan fazlaya satarım bence min. 3300 filan olur. soğutucuyu ileride alacağım r5 3600 de olsa 11400f te olsa.hocam az önce bernchmark testlerine baktım(oyun) arada azımsanmayacak bir fark var. tahminimce işlemci +anakart ikilisini 3000 e okutursunuz. onla da i5 11400f + gaming gecesinden uyguna bi b560 b460 veya h510 alabilirsiniz. fakat göz ardı edilmemesi gereken bir sıkıntı var. i5 11400f stok soğutucuyla ısınıyor. yani soğutucu parası da var.
(oyun testlerini görümce acaba intele mi geçmeliyim diye bir kurt düştü içime de)Ne insanlar var ben inteli bırakın ryzene geçmeye can atıyorum insanlar ryzeni bırakıp intele geçmek istiyor. Vay anam vay.
İ5 11400f eğer render yapacaksan boş işlemci. Ha kötü değil ama ryzen gibi iyi değil.
Ama oyun istiyorsan iyi bir oyun işlemcisidir.