Neler Yeni

R5 3600X boşta 60 derece

Rikka

80+ Bronze
Onu bende bilmiyorum :(

Prime95 testi yap, belki yazıyordur. Veya Aida64 testi yap. En kötü BİOS'tan bakarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aaa şimdi aklıma geldi, AMD Ryzen Master uygulaması ile bakılıyordu.
Ekran Görüntüsü (61).png

Peki bende 12 yazıyor.

Ekran Görüntüsü (61).png

Peki bende 12 yazıyor.
Onu bende bilmiyorum :(

Prime95 testi yap, belki yazıyordur. Veya Aida64 testi yap. En kötü BİOS'tan bakarsın.

Aaa şimdi aklıma geldi, AMD Ryzen Master uygulaması ile bakılıyordu.
Yapıyım mı testi?

Rikka

80+ Bronze
Prime95 testi yaparken SS'ini at. İşlemci voltajını öyle anlarız.

BİOS'ta yanlış gösteriyor olabilir, 45 derece gayet iyi sıcaklık.
Biraz fazla olucak ama.

Prime95 testi yaparken SS'ini at. İşlemci voltajını öyle anlarız.

BİOS'ta yanlış gösteriyor olabilir, 45 derece gayet iyi sıcaklık.
Bu sefer PC kapanmadı.11 dk falan yaptım.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
XD.ASUS TUF B450M-PRO

Bak şimdi PC açılırken BİOS'a gir, F7 bas, üst taraftan ''Ai Tweaker yazan yere tıkla, orada CPU Core Ratio yazar, CPU Core Ratio ayarına 42.00 yaz, sonra VDCCR CPU Voltage yazar, onu ''override'' moda ol ve oraya 1.1V yaz.

Sonra Prime95 testi yap ama test yaparken hangi testi yapacağını seçiyorsun ya, oradan ''Small FFTs'' testini seç, Small FFTs testi yaparken tüm çekirdekler %100 olarak kullanılıyorsa sıkıntı yok, ama bir çekirdek %50 kullanılıyorsa bana yaz. Small FFTs testini 1 dakika yap yeter, 1 dakika boyunca tüm çekirdekler sürekli %100 olmalı.

Ayrıca Small FFTs testinde çok fazla ısınması normal, mesela Small FFTs testinde 100 derece oluyorsa oyunda 70 derecelerde gezer. Small FFTs testi yaptıktan sonra Prime95 Blender testi yap.

Voltaja ellemeden önce işlemci ortalama olarak kaç dereceydi?

Rikka

80+ Bronze
Bak şimdi PC açılırken BİOS'a gir, F7 bas, üst taraftan ''Ai Tweaker yazan yere tıkla, orada CPU Core Ratio yazar, CPU Core Ratio ayarına 42.00 yaz, sonra VDCCR CPU Voltage yazar, onu ''override'' moda ol ve oraya 1.1V yaz.

Sonra Prime95 testi yap ama test yaparken hangi testi yapacağını seçiyorsun ya, oradan ''Small FFTs'' testini seç, Small FFTs testi yaparken tüm çekirdekler %100 olarak kullanılıyorsa sıkıntı yok, ama bir çekirdek %50 kullanılıyorsa bana yaz. Small FFTs testini 1 dakika yap yeter, 1 dakika boyunca tüm çekirdekler sürekli %100 olmalı.

Ayrıca Small FFTs testinde çok fazla ısınması normal, mesela Small FFTs testinde 100 derece oluyorsa oyunda 70 derecelerde gezer. Small FFTs testi yaptıktan sonra Prime95 Blender testi yap.

Hiç ellemedim.Dediğim gibi sıcaklıklar.

Smallest değil dimi small?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Dostum 100 tane fotoğraf atmışssın. Ortalama sıcaklık neydi? Dediğim işlemleri yap, sonra tekrar Blender testinde sıcaklığa bak.

Smallest değil dimi small?

Orada yazar zaten ''Small FFTs'' testi olması lazım.

Rikka

80+ Bronze
Dostum 100 tane fotoğraf atmışssın. Ortalama sıcaklık neydi? Dediğim işlemleri yap, sonra tekrar Blender testinde sıcaklığa bak.

Orada yazar zaten ''Small FFTs'' testi olması lazım.
Yani ortalama olarak bilmiyorum 60 oldu 65,70,80,95,100,106 gibi arttı.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Yani ortalama olarak bilmiyorum 60 oldu 65,70,80,95,100,106 gibi arttı.

Yazdığım adımları yap, Small FFTs testinde tüm çekirdekler %100 kullanılmıyorsa bana yaz. Eğer tüm çekirdekler %100 kullanılıyorsa Blender testi yap, sıcaklıkta düşüş var mı bak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,039
Üyeler
163,928
Son üye
404ur4s
Top Bottom