R5 5600 Curve Optimizer Ayarları

Nezha

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,410
Ryzen5 5600 için ryzen master indirdim ve curve optimizer all core auto seçtim, oc mode da otodaydı. +100mhz verdi. Sonra +200 ayarlayıp tekrar optimize et dedim. Diğer hiçbir ayarı manuel olarak ellemedim. Yanlış yaptığım veya yapmam gereken farklı bir ayar var mı? Şu anda oyun performansı %10-15 arası arttı ve daha stabil oynanıyor oyunlarda drop yok.

İşlemci soğutucu olarak Scythe Mugen 6 DBE kullanıyorum, Peerless Assassin 120 SE'den birazcık daha güçlü. Kasam mesh değil, termal macunu en son 7 ay önce değiştim, kasamın kendi fanları toz içinde o halde 73-75 derece gösterdi işlemci sıcaklığını. Önceden 57-63 arasıydı yük altında. Ayarlarda sıkıntı varsa söylerseniz değiştiririm ama bence 75 de çok değil benim kasa için.

Anakartım Asus b450m Dragon, ramler 2x16 3200mhz cl16 gskill. Bir de sormam gereken en önemli soru şu: daha öncesinde bir kaç yerde biostan ppt ayarlarıyla oynadıklarını gördüm oc yapanların ancak ryzen masterı açınca zaten uyarı veriyor yaptığınız ayarlar biosta değişiklik yapar ve bilgisayar birçok kez kapanıp açılabilir diye. Ryzen master'ın dediğine göre sadece bu programla oc oluyor diye anlıyorum, biosa girmeye gerek yok, çünkü kendi ayarlıyor, doğru mudur?

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    89.7 KB · Hit: 46
bence biostan yapmak daha faydalı donanımarşivi youtube da yapmıştı birkeresinde

bence biostan yapmak daha faydalı donanımarşivi youtube da yapmıştı birkeresinde
Arayayım hacı o videoyu iyi olur. Redditte +200mhz ekleyip hata alanlar siyah ekran yaşayanlar olmuş ondan fazla kurcalamak istemedim. 4.9 yazıp stabil çalıştıran da olmuş. Herhalde anakart farkı var biraz da şans işi. Şu an performans farkı %10-15 arası oldu bende max sıcaklık oyunlarda 77 gördüm. Pcnin içini temizlesem zaten sıcaklık daha da düşecek o nedenle dedim +100 daha atıp 4750mhz yapsam mı. 4750-4.8de stutter yemezse sıcaklık 85i geçmezse o ayarda kullanırım. Bir videoyu izleyeyim iyi olur sağ olasın.

Arayayım hacı o videoyu iyi olur. Redditte +200mhz ekleyip hata alanlar siyah ekran yaşayanlar olmuş ondan fazla kurcalamak istemedim. 4.9 yazıp stabil çalıştıran da olmuş. Herhalde anakart farkı var biraz da şans işi. Şu an performans farkı %10-15 arası oldu bende max sıcaklık oyunlarda 77 gördüm. Pcnin içini temizlesem zaten sıcaklık daha da düşecek o nedenle dedim +100 daha atıp 4750mhz yapsam mı. 4750-4.8de stutter yemezse sıcaklık 85i geçmezse o ayarda kullanırım. Bir videoyu izleyeyim iyi olur sağ olasın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

85 derece yüksek değil mi ya ömründen yemez mi

85 derece yüksek değil mi ya ömründen yemez mi
Hocam kasanın şu anki halinde 85 hiçbir şey. İçi kurum bağlamış halde. Sadece işlemci soğutucu temiz. Mesh de değil. O kadar tozlu ki bazı fanlar 1000rpm bazıları 1400rpm dönüyor.

Ayrıca şu an 75 dediğim pik hali yani çok çok görmüyor 75i ama şöyle de bir sıkıntı var occt'de bench yaptım 95w çekti işlemci. 65w tdp bir işlemcinin stabil watt limiti ne olmalıdır hiç bir fikrim yok. Anakartın oc'ye dayanıklı olduğunu biliyorum ama onun da limitini bilmiyorum. Ondan temkinliyim şimdilik. Kasayı temizleyince videodaki gibi yapıştıracam 4.9a. Aida 64 Extreme'de de bench yaptım onda da sıkıntı yoktu. R23 testi yapmadım bi onu da 4.9a çekmeden önce yapacam, 4.9 yapınca tekrar yapıp karşılaştıracam çok fark etmiyorsa 4.65e düşürürüm geri.

Hocam kasanın şu anki halinde 85 hiçbir şey. İçi kurum bağlamış halde. Sadece işlemci soğutucu temiz. Mesh de değil. O kadar tozlu ki bazı fanlar 1000rpm bazıları 1400rpm dönüyor.

Ayrıca şu an 75 dediğim pik hali yani çok çok görmüyor 75i ama şöyle de bir sıkıntı var occt'de bench yaptım 95w çekti işlemci. 65w tdp bir işlemcinin stabil watt limiti ne olmalıdır hiç bir fikrim yok. Anakartın oc'ye dayanıklı olduğunu biliyorum ama onun da limitini bilmiyorum. Ondan temkinliyim şimdilik. Kasayı temizleyince videodaki gibi yapıştıracam 4.9a. Aida 64 Extreme'de de bench yaptım onda da sıkıntı yoktu. R23 testi yapmadım bi onu da 4.9a çekmeden önce yapacam, 4.9 yapınca tekrar yapıp karşılaştıracam çok fark etmiyorsa 4.65e düşürürüm geri.
kanka işlemcide nasıl olur bilmiyorum rx 570 var bende 200mhz arttırdım 20 30 fps bazı yerlerde 50fps fark etti pubg de

Hacı benim şu anki fanım kule tipi zaten. Scythe mugen 6 dbe. Peerless Assassin 120 SE ile Phantom Spirit arasında performansı. Zamanında az beklemedim stoğa girmesini. Diğer pcde de 7600x var Peerless Assassin ile. İkisini de denedim %4 civarı Scythe önde.
kanka seninki daha mı pahalı thermale göre sanki stokta yok zaten ama güzelmiş tipi filanda

kanka işlemcide nasıl olur bilmiyorum rx 570 var bende 200mhz arttırdım 20 30 fps bazı yerlerde 50fps fark etti pubg de
Ben ekran kartından korkuyorum 6 senedir ellemedim üfleyip tozunu aldım bi. Oyunlarda 80e rahat çıkıyor ısısı. Oc bassam toprağa veririz kartı :D

Ben ekran kartından korkuyorum 6 senedir ellemedim üfleyip tozunu aldım bi. Oyunlarda 80e rahat çıkıyor ısısı. Oc bassam toprağa veririz kartı :D
hahahah elleme onu oc de ama onu da kasayı temizlerken elden geçir 6 senedir o macun kurumuştur :)

rx 570 gibi bi kartta ped değişimi bile yaptım bende ki de takıntılık

kanka seninki daha mı pahalı thermale göre sanki stokta yok zaten ama güzelmiş tipi filanda
Şöyle oldu peerless assassin yurtdışında 35 euro olduğu halde trde 1200dü. Popüler olunca 1900e fırladı bir dönem. O dönemde de bu pcye de P.A. almayı düşünüyordum ama fiyatı görünce sinirlendim başka soğutucu aradım. Sonra scythe'yi buldum stoğu yoktu ama arasıra giriyordu fiyat grafiğini inceleyince görmüştüm. Stoğa girmesini bekleyip aldım. YD fiyatı 55 euro ben o zaman 1900e almıştım. Şimdi P.A. tekrar 1400e geriledi yani bugün alsaydım scythe değil P.A. alırdım.

hahahah elleme onu oc de ama onu da kasayı temizlerken elden geçir 6 senedir o macun kurumuştur :)

rx 570 gibi bi kartta ped değişimi bile yaptım bende ki de takıntılık
ekran kartı bakımı şart ama çok üşengecim. Yapacam diyip ped de aldım, yağsız kontak sprey de aldım fanlar için yani alet edevat hazır duruyor ama 1 aydır ellediğim yok pcyi.

Şöyle oldu peerless assassin yurtdışında 35 euro olduğu halde trde 1200dü. Popüler olunca 1900e fırladı bir dönem. O dönemde de bu pcye de P.A. almayı düşünüyordum ama fiyatı görünce sinirlendim başka soğutucu aradım. Sonra scythe'yi buldum stoğu yoktu ama arasıra giriyordu fiyat grafiğini inceleyince görmüştüm. Stoğa girmesini bekleyip aldım. YD fiyatı 55 euro ben o zaman 1900e almıştım. Şimdi P.A. tekrar 1400e geriledi yani bugün alsaydım scythe değil P.A. alırdım.

ekran kartı bakımı şart ama çok üşengecim. Yapacam diyip ped de aldım, yağsız kontak sprey de aldım fanlar için yani alet edevat hazır duruyor ama 1 aydır ellediğim yok pcyi.
kanka yap gitsin yav sökmek takmak belki zaman alır ilk kez olacak diye :D

ben zevk alıyorum bunları yaparken

kanka yap gitsin yav sökmek takmak belki zaman alır ilk kez olacak diye :D

ben zevk alıyorum bunları yaparken
Ben de zevk alıyordum önceden de arkadaşlar usandırdı sürekli laptop getirip macun bastırıyorlar getirmeyin de diyemiyorum ayıp olur diye. En son bi arkadaşa getir ama ben açmam sen açarsın dedim içini. Çünkü arka kapaktan değil de klavye kısmından sökülen laptoplara uyuz oluyorum. Dedim vazgeçer bilgisayarcıya verir ama yok, tamam dedi. Verdim alet edevatı açmasını bekliyorum bir yandan da videoyu izliyor youtubedan. Ben de benim pcde takılıyorum. Aha açılacak şimdi dedi klavye çıktı gel dedi kaldırdı klavyeyi bir baktım klavyenin tırnaklarını kaldırırken güç kablosunu kesmiş. Power tuşuna giden kablo havada bana bakıyor :D

Geri