Neler Yeni

R5 5600 PBO ve OC yaparken ani Hz düşüşü ve termal kısma

Abdkaan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah kaan kılıç
Herkese iyi günler. Sorunumun başlangıcı 3-4 gün önce başladı bilgisayara format atmıştım ve tüm sürücüleri tekrar yükledim. Bilgisayarım değerlerini merak ediyordum Cinebench R23 yükledim ve test ettim. Testin sonucu 7900 küsur geldi ve araştırmalarım sonucu 11000 küsur civarı alanları gördüm daha sonra araştırma yaptım PBO ayarlarını BIOS üzerinden denemeye başladım full fan kullanımını açtım her türlü kombinasyonu denedim 3 gündür deneme yapıyorum en yüksek aldığım puan 11303 ama o kadar deneme yaptıktan sonra 11303 puan aldığım ayarı unuttum şu an kafayı yemek üzereyim sürekli karşılaştığım sorunlar puan yüksek (Hz de 4.4/4.5/4.6) başlıyor sonra bir anda 545Hz düşüyor ama saniyelik bir olay. Sonra HWiNFO üzerinden değerleri kontrol ediyorum ve termal kısma HTC ve prochot ext diye değerlerde kırmızı değerler vardı. Elimde bir sürü SS var ama hangisi hangi değerlere ait bilmiyorum. En son 10 yıllık PSU kullanıyordum acaba ondan mı dedim PSU aldım. Corsair CX750 ATX 750W ve termal macunu değiştirdim MX-6 kullandım. Tekrar test yaptım ve yine aynı sorun. Yine araştırdım kasa içi fanların yetersiz kaldığından dolayı olduğunu söylemişler bu konu hakkında ne yapabilirim? Birkaç test sonucumu ve ayarlarını not etmiştim aşağıda kasamı ve bu bilgileri yazacağım.
(Ekleme bunları yaparken fanlar full ve XMP açık RAM'lar 3200 / 1600 olarak ayar yaptım. Sıcaklık değerlerim 75 veya 72'yi geçmedi) kasa eski içinde stok önde 1 arkada 1 üste 1 olacak şekilde 3 fan var sanırım alt tarafta da var emin değilim.
Örnek:
  • PBO Advanced.
  • PBO limit: Motherboard.
  • PBO scalar: Auto.
  • Curve op: Dis.
  • CPU Boost: Dis.
  • P t t l: Auto.
Bu ayarlarla test yaptım 545 Hz düştü termal kısma oldu HTC ve prochot ext gözlemlerim PBO limiti dis yapınca az da olsa hata almadım.

OC denemesi yaptım 4600Hz 1.25v ve 4600 1.3v
Bu iki ayarda da 545Hz'e düştü termal kısma oldu.

Hata almadığım ayar sadece bunu not alabildim (puan: 10633):
  • PBO Advanced.
  • PBO limit Auto.
  • PBO scalar Auto.
  • CPU Boost clock override pozitive.
  • Max CPU Boost clock override 75.
  • Thermal throttle limit Auto.

PC.
  • R5 5600.
  • ASRock B550M-HDV
  • G.Skill F4-3200C16D-32gvk Memory D4 3200 16X2.
  • Kule tipi soğutucu Aero Cylon 4F 12cm şeffaf fan (AE-CC-cyln4F)
  • RTX 4070 Super 12 GB.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,781
Üyeler
168,842
Son üye
şeri
Top Bottom