Zaten çözünürlük arttıkça yük işlemciden kalkar ekran kartına biner. Yani senin işlemcin 1080p bir oyunda 75 dereceye çıkıyorsa 2k 4k da çok daha az yük bineceği için daha soğuk çalışır. Bende 2k kullanıyorum. Ama şöyle de bir gerçek var csgo 1080p de oynanmaz zaten sen onu 768p falan oynaman lazım o şekli ile test et. Ayrıca 95 dereceye çıkıyor demişsin o esnada soğutucu nabıyor kkaççç rpm? Stok fan düşmanları çok fazla var ama bende stok fanla 12400 kullanıyorum daha csgo da 65 derece görmedim...ama youtube dan incelemelere baktım maks 84 derece olanı gördüm bende kasa camı da açık csgo oynuyorum 1080p adamlar 2k oynuyor benden 10 derece daha soğuk çalışıyor minimum
65 dereceden sonra yüzde 100 fan hızında çalışıyorZaten çözünürlük arttıkça yük işlemciden kalkar ekran kartına biner. Yani senin işlemcin 1080p bir oyunda 75 dereceye çıkıyorsa 2k 4k da çok daha az yük bineceği için daha soğuk çalışır. Bende 2k kullanıyorum. Ama şöyle de bir gerçek var csgo 1080p de oynanmaz zaten sen onu 768p falan oynaman lazım o şekli ile test et. Ayrıca 95 dereceye çıkıyor demişsin o esnada soğutucu nabıyor kkaççç rpm? Stok fan düşmanları çok fazla var ama bende stok fanla 12400 kullanıyorum daha csgo da 65 derece görmedim..
65 derecede yüzde yüz olması başlı başına sıkıntı zaten. stok fan diye germeye lüzüm yok ortada bir anormallik var.65 dereceden sonra yüzde 100 fan hızında çalışıyor
amd kendisi öyle ayarlamış fan hızını her işlemci öyle 65 70 arası fan hızı %10065 derecede yüzde yüz olması başlı başına sıkıntı zaten. stok fan diye germeye lüzüm yok ortada bir anormallik var.
Su an dediklerin hepsi bende var boşta sistem 47 derecede çalışıyor yükte max 68 mx4 snowmant6 soğutucu cbp pbo açıkHocam ben de 5600 kullanıyorum. Kule tipi bir soğutucu aldım ancak henüz takmadım. Stok fan ile maksimum 84 derece gördüm oyunlarda. Zaten bir süre sonra frekans düşmeye başlıyor. 96 derece çok yüksek stok fan bile olsa. Arctic MX-4 tarzı bir termal macun alıp deneyin. Kaliteli bir macun ve doğru montajla oyunlarda 80 derece civarına düşürürsünüz.
Bütçe varsa 600 TL civarına kule tipi soğutucu alıp sorunu tamamen çözebilirsiniz.
max yükte işlemcin kaç ghzda çalışırken 68 derece görüyor hocam?Su an dediklerin hepsi bende var boşta sistem 47 derecede çalışıyor yükte max 68 mx4 snowmant6 soğutucu cbp pbo açık
4.6 çalıyor hocam 4.52 falan olması lazımmax yükte işlemcin kaç ghzda çalışırken 68 derece görüyor hocam?
dereceler yüksek değer kule tipi fan işini görür cs go işlemciyi abartı derecede yoran bir oyun değil.amd kendisi öyle ayarlamış fan hızını her işlemci öyle 65 70 arası fan hızı %100