R5 5600H İşlemci Tiz Ses

Reaksiyon skoru
0
Herkese Merhabalar

Yaklaşık 4-5 gün önce aşağıda linki bulunan laptobu satın aldım

Özetle Ryzen 5 5600H ve RTX 3060 barındırıyor.

Ürün çok güzel performansına falan bayıldım biraz undervolt ile 70 dereceyi de geçmiyor ancak boştayken işlemciden geldiğini düşündüğüm inceden inceden gelen bir ıslık sesi var.

Oyundayken bu ses kesinlikle yok sadece fanların sesi duyuluyor ancak masaüstünde veya tarayıcıda dolanırken hafif hafif kulağıma geliyor. Klavyeye kulağımı dayayınca da rahatlıkla duyabiliyorum.

Acaba undervolt yüzünden mi falan diye herşeyi eski hale getirdim yine aynı ses devam ediyor. Sorun ne olabilir ? Veya bu Ryzen işlemciler bu şekilde mi çalışıyor acaba ?

i7 12. nesil şirket laptobum var onda en ufak bir ses yok sadece ısınınca hafif bir fan sesi o kadar.

Ryzen işlemcili laptop kullanan varsa bir kontrol edebilir mi benim için :)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
CW ise garantisi devam ediyorsa değişim yapılır asus için rahat bir süreçte gigabyte servisi bilmiyorum denemek de fayda var çok rahatsız ediyorsa. Ses kaydı ile teknik destek alabilirsiniz kesin sonuç için.

Bu arada sesi oyundayken vs değilde masaüstündeyken farkettim arkadaşlar bende emin değilim işlemcinin çalışma sesi mi yoksa coil whine falan mı anlamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,245
Üyeler
192,662
Son üye
LURKE66000
Geri