Neler Yeni

R5 7500F - RTX 4070 sistem aniden donuyor

Romaine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil İbrahim
Merhabalar,

Yaklaşık 6-7 aydır başıma gelen bir durumdan bahsedeceğim şimdi sizlere. Bilgisayarım önce kasmaya başlıyor sonrasında masaüstüne tıklayamaz duruma geliyor (mouse vs. hareket ettirebiliyorum ama hiçbir şeye tıklayamıyorum). Çok araştırdım; BIOS güncellemesi yapın dediler yaptım, bir süre sonra yine bu durum ile karşı karşıya kaldım. Kasanın restart tuşundan bilgisayara restart atıyorum ve hayatıma devam ediyorum. Son zamanlarda bu durum artmaya başladı ve özellikle Chrome'da takılırken başıma geliyor. Ayda 1-2 kez başıma geliyor ve artık korkmaya başladım. Olay görüntüleyicisinden aldığım SS'leri eke bırakıyorum. Hata olarak gözüken tek şeyler bunlar.

Memtest5 ile 1usmus_v3.cfg testini 6 cycle'da gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun çıkmadı. BIOS sürümüm en güncel sürümden 1 sürüm düşük en son sürüm hala beta olduğu için güncellemedim. Hiçbir türlü OC yapmadım.

Sorunun PSU'da olabileceği de yazıyor ama bilemiyorum sizlere danışmak istedim. Benim PSU 750W sistemimi de destekliyor. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekler

• Hata 1.png
    Hata 1.png
    23.5 KB · Hit: 27
  • Hata 2.png
    Hata 2.png
    30.2 KB · Hit: 19
  • Hata 3.png
    Hata 3.png
    28.2 KB · Hit: 24
  • Hata 4.png
    Hata 4.png
    32.1 KB · Hit: 18
  • Hata 5.png
    Hata 5.png
    28 KB · Hit: 22
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
berk mete
aynı sistem bende de var ama böyle bi sorun yaşamadım. sorun donanımda değil de virüs tarzı bi şey olabilir format atmayı denedin mi

Aetheris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Halil
Sorun yaşadığında Ctrl + Shift + Esc tuşlarıyla Görev Yöneticisi’ni aç. Burada hangi programların fazla işlem gücü kullandığını görebilirsin.
RAM veya sabit disk gibi donanımlarında bir sorun olabilir. CrystalDiskInfo gibi bir programla sabit diskinin durumunu kontrol edebilirsin.
Bilgisayarının ısınmadığından emin ol. Aşırı sıcaklık, performansı etkileyebilir.
Eğer hala bir çözüm bulamazsan, verilerini yedekleyip işletim sistemini yeniden kurmayı düşünebilirsin.
Bu adımları denemene rağmen sorun devam ederse, donanım arızası (özellikle RAM veya anakart) olasılığını göz önünde bulundurmak gerekebilir.

Romaine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil İbrahim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı sistem bende de var ama böyle bi sorun yaşamadım. sorun donanımda değil de virüs tarzı bi şey olabilir format atmayı denedin mi
Hocam virüs olmasına çok imkan vermiyorum gibi ama format aklımdaki son çare gibi düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun yaşadığında Ctrl + Shift + Esc tuşlarıyla Görev Yöneticisi’ni aç. Burada hangi programların fazla işlem gücü kullandığını görebilirsin.
RAM veya sabit disk gibi donanımlarında bir sorun olabilir. CrystalDiskInfo gibi bir programla sabit diskinin durumunu kontrol edebilirsin.
Bilgisayarının ısınmadığından emin ol. Aşırı sıcaklık, performansı etkileyebilir.
Eğer hala bir çözüm bulamazsan, verilerini yedekleyip işletim sistemini yeniden kurmayı düşünebilirsin.
Bu adımları denemene rağmen sorun devam ederse, donanım arızası (özellikle RAM veya anakart) olasılığını göz önünde bulundurmak gerekebilir.
Sorun da bu aslında görev yöneticisine erişemiyorum donma anında. Mouse oynuyor ama bir yere tıklayamıyorum, klavyem çalışmıyor kısayol ile bir şeye erişemiyorum. Ben restart atmazsam bilgisayar 5-10 dakika içinde kendini resetliyor ki benim hata anında otomatik resetlemem kapalı buna rağmen böyle yapıyor.

Aetheris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Halil
Memtest5 ile test ettiğinizi belirtmişsiniz, ancak RAM’inizi farklı slotlarda deneyerek veya tek bir modül ile test ederek yine de kontrol edebilirsiniz. Aygıt Yöneticisi'ni kontrol ederek donanım sürücülerinde bir çakışma olup olmadığını kontrol edin. Özellikle yeni bir donanım eklediysen veya bir güncelleme yaptıysan, sorun yaşayabilirsin. RAM modüllerini farklı slotlara takarak test edin. Eğer bir modül arızalıysa, bu yöntemle problemi izole edebilirsin. Eğer birden fazla RAM modülünüz varsa, her birini ayrı ayrı kullanarak hangi modülün arızalı olduğunu belirleyebilirsin.

Romaine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil İbrahim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Memtest5 ile test ettiğinizi belirtmişsiniz, ancak RAM’inizi farklı slotlarda deneyerek veya tek bir modül ile test ederek yine de kontrol edebilirsiniz. Aygıt Yöneticisi'ni kontrol ederek donanım sürücülerinde bir çakışma olup olmadığını kontrol edin. Özellikle yeni bir donanım eklediysen veya bir güncelleme yaptıysan, sorun yaşayabilirsin. RAM modüllerini farklı slotlara takarak test edin. Eğer bir modül arızalıysa, bu yöntemle problemi izole edebilirsin. Eğer birden fazla RAM modülünüz varsa, her birini ayrı ayrı kullanarak hangi modülün arızalı olduğunu belirleyebilirsin.
Eve geçtiğim zaman RAM'leri slotlarından çıkartıp temizleyip yerlerini değiştirerek takmayı düşünüyorum hocam. Ardından tekrardan test edeceğim. Farklı forumlarda Secure Boot ayarlarımı değiştirmeyi önerdiler ama o tam olarak nedir bilmiyorum bana ne gibi artısı ne gibi eksisi olur kestiremediğimden yapmadım henüz.

Aetheris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Halil
bilgisayarın açılışı sırasında yalnızca güvenilir yazılımların yüklenmesini sağlayan bir güvenlik özelliğidir. Bu özellik, kötü amaçlı yazılımların veya yetkisiz işletim sistemlerinin başlatılmasını engeller bu sayede sisteminizde virüs varsa erişimini kısıtlayacaktır. Eğer secure bootta iken sisteminiz donmaz kapanmazsa virüsten kaynaklı olduğu düşünülebilir varsayılabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,272
Üyeler
161,260
Son üye
birbal
Top Bottom