Neler Yeni

R5 7600X - RX 7700 XT sistem alınır mı?

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

Linke gir, özelleştirmelere tıkla ve sistem bileşenleri şu şekilde olmalı;
7500f işlemci
B650M-R anakart
Powercolor Rx 7800 Xt ekran kartı
Kingston Nv3 1 tb
Apacer 2x16 32 GB 5200 mhz cl40 ram
Vento 650W kasa/psu
İşlemci soğutucu da Thermalright Peerlees Assassin aldım mıydı 36.000 TL tutar. Taş gibi 2k sistemin olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
ulaş dursun
35kya 7800xt var buda iyi hocam coolerda var.
Ekran görüntüsü 2024-11-10 214553.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Linke gir, özelleştirmelere tıkla ve sistem bileşenleri şu şekilde olmalı;
7500f işlemci
B650M-R anakart
Powercolor Rx 7800 Xt ekran kartı
Kingston Nv3 1 tb
Apacer 2x16 32 GB 5200 mhz cl40 ram
Vento 650W kasa/psu
İşlemci soğutucu da Thermalright Peerlees Assassin aldım mıydı 36.000 TL tutar. Taş gibi 2k sistemin olur.
Hocam dediğiniz 2x16'yı göremedim, 1x16 seçili gelmiş, soğutucuyu da göremedim onu ayrı olarak mı almayı kastettiniz? Öyleyse direkt seçeneklerden alınacak güzel bir soğutucu yok mu? Bir de son olarak attığım sistemden ne farkı olur, daha iyi mi?
35kya 7800xt var buda iyi hocam coolerda var. Alıntıyı görüntüle
Sağ olun hocam buna da bakacağım.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hocam dediğiniz 2x16'yı göremedim, 1x16 seçili gelmiş, soğutucuyu da göremedim onu ayrı olarak mı almayı kastettiniz? Öyleyse direkt seçeneklerden alınacak güzel bir soğutucu yok mu? Bir de son olarak attığım sistemden ne farkı olur, daha iyi mi?

Sağ olun hocam buna da bakacağım.
1x16 fakat 2 adet satın alınmış halde yani 32 gb olarak. Senin attığın sisteme göre bir çok parça çok daha kaliteli ve uzun vadeli. Soğutucu ise zaten siteden alsan da montajlı gelmiyecek kendin montajlaman gerekixek. O yüzden dediğimi 1.400 civarına alıp kendin montajlaman gerekli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
1x16 fakat 2 adet satın alınmış halde yani 32 gb olarak. Senin attığın sisteme göre bir çok parça çok daha kaliteli ve uzun vadeli. Soğutucu ise zaten siteden alsan da montajlı gelmiyecek kendin montajlaman gerekixek. O yüzden dediğimi 1.400 civarına alıp kendin montajlaman gerekli.
Tamam hocam teşekkür ederim.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Eğer aklına bir şey takılırsa buraya özelleştirmelerin fotoğrafını at bakalım. Yalnış olmasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
Eğer aklına bir şey takılırsa buraya özelleştirmelerin fotoğrafını at bakalım. Yalnış olmasın.
Böyle oldu hocam doğru mu? Soğutucuyu da bu sitede bulamadım yok sanırım, başka siteden alırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bir de arkadaşlarıma sordum, işlemci ve PSU benim attığıma göre daha kötü ve ekran kartını tasarlayan şirket güvenilir mi belirsiz diyorlar. Ne yapayım?

Ekler

• resim_2024-11-10_221010594.png
    resim_2024-11-10_221010594.png
    81 KB · Hit: 40

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Böyle oldu hocam doğru mu? Soğutucuyu da bu sitede bulamadım yok sanırım, başka siteden alırım.

Hocam bir de arkadaşlarıma sordum, işlemci ve PSU benim attığıma göre daha kötü ve ekran kartını tasarlayan şirket güvenilir mi belirsiz diyorlar. Ne yapayım?
Psu üreticiler arasın da en kaliteli markalardan bir tanesi FSP. İşlemci ise 7600x ile arasında ne kadar fark var ya da var mı tam bilmiyorum ama 7500f am5 tarafında en çok tercih edilen ve f/p ürünüdür. Powercolor markasının ise öyle rezil bir soğutma performansı yok. Ayrıca sizin attığınız sisteme göre artısı ekran kartı, anakartı, rami 32 GB olması. Ramlerin mhz değeri düşük, cl değeri yüksek olsa da gene de bu fiyata idare eder bir problem olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
Psu üreticiler arasın da en kaliteli markalardan bir tanesi FSP. İşlemci ise 7600x ile arasında ne kadar fark var ya da var mı tam bilmiyorum ama 7500f am5 tarafında en çok tercih edilen ve f/p ürünüdür. Powercolor markasının ise öyle rezil bir soğutma performansı yok. Ayrıca sizin attığınız sisteme göre artısı ekran kartı, anakartı, rami 32 GB olması. Ramlerin mhz değeri düşük, cl değeri yüksek olsa da gene de bu fiyata idare eder bir problem olmaz.
Hocam ben HOI4, EU4 tarzı oyunlar da oynayacağım için işlemci de önemli benim için, o yüzden f/p yerine güçlü bir işlemci olsa daha iyi olur. Ekran kartında sıkıntı yok öyleyse.

Satriani

80+ Bronze
Hocam ben HOI4, EU4 tarzı oyunlar da oynayacağım için işlemci de önemli benim için, o yüzden f/p yerine güçlü bir işlemci olsa daha iyi olur. Ekran kartında sıkıntı yok öyleyse.
R5 7500F f/p olarak gayet iyi bi' işlemci, RX 7800 XT ile de sıkıntı yaratmaz, işlemciye soğutucu ile beraber sıcaklık sorunu da olmayacak zaten.
Hem Rekabetçi hem de hikaye tabanlı oyunlarda uzun süre götürür. AMD tarafı da artık yazılım kısmında kendini sürekli geliştiriyor.
Hatta aynı sistemi ihtiyacı olan arkadaşıma topluyorum şu an.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
F/p dediysem yalnış anlama. Öyle kötü bir işlemci değil. Rekabetçi oyunlarda l3 önbellek önemli ve 7600x işlemcide de 32 7500f işlemcide de 32. İşlemciden yana bir korkunuz olmasın. Youtube'a 7500f vs 7600x yazıp değerlendirebilirsin.

R5 7500F f/p olarak gayet iyi bi' işlemci, RX 7800 XT ile de sıkıntı yaratmaz, işlemciye soğutucu ile beraber sıcaklık sorunu da olmayacak zaten.
Hem Rekabetçi hem de hikaye tabanlı oyunlarda uzun süre götürür. AMD tarafı da artık yazılım kısmında kendini sürekli geliştiriyor.
Hatta aynı sistemi ihtiyacı olan arkadaşıma topluyorum şu an.
Bu sisteme mi bakıyorsunuz hocam sizde ?

Satriani

80+ Bronze
F/p dediysem yalnış anlama. Öyle kötü bir işlemci değil. Rekabetçi oyunlarda l3 önbellek önemli ve 7600x işlemcide de 32 7500f işlemcide de 32. İşlemciden yana bir korkunuz olmasın. Youtube'a 7500f vs 7600x yazıp değerlendirebilirsin.

Bu sisteme mi bakıyorsunuz hocam sizde ?
Evet, farklı sitelerde hem 7500F hem de RX 7800XT ikilisi denk gelmemişti.
Rastgele konuya denk geldim, İncehesap aklımda yoktu hiç, umarım güvenilir ve sorunsuz olur.
Bu sistem + bi monitörü önericem arkadaşıma, muhtemelen yarın alacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,472
Üyeler
160,851
Son üye
hasansquad
Top Bottom