Neler Yeni

R5 7600X - RX 7700 XT sistem alınır mı?

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Evet, farklı sitelerde hem 7500F hem de RX 7800XT ikilisi denk gelmemişti.
Rastgele konuya denk geldim, İncehesap aklımda yoktu hiç, umarım güvenilir ve sorunsuz olur.
Bu sistem + bi monitörü önericem arkadaşıma, muhtemelen yarın alacak.
İyi denk gelmişsiniz hocam. Bana göre gayet fiyatını dolu dolu hak eden bir sistem. Öyle giriş seviye de kalan bir parçası da yok. Monitör olarak bütçeyi bilmiyorum ama MSI G274QPF E2 öneririm. 2k monitör fiyatı da 8.100 civarı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
F/p dediysem yalnış anlama. Öyle kötü bir işlemci değil. Rekabetçi oyunlarda l3 önbellek önemli ve 7600x işlemcide de 32 7500f işlemcide de 32. İşlemciden yana bir korkunuz olmasın. Youtube'a 7500f vs 7600x yazıp değerlendirebilirsin.
Hocam ben de onu soracaktım, 7600x işlemci eklemek için sordu arkadaşlar, 7500f kalsa yeterli olur mu yani?

Satriani

80+ Bronze
İyi denk gelmişsiniz hocam. Bana göre gayet fiyatını dolu dolu hak eden bir sistem. Öyle giriş seviye de kalan bir parçası da yok. Monitör olarak bütçeyi bilmiyorum ama MSI G274QPF E2 öneririm. 2k monitör fiyatı da 8.100 civarı.
Peki daha uygun fiyatlı 2K monitör var mı şu an?
Çünkü taksitle alacağı için, fiyat biraz şişiyor, en azından 6+K civarı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben de onu soracaktım, 7600x işlemci eklemek için sordu arkadaşlar, 7500f kalsa yeterli olur mu yani?
7500F 2K darboğaz yapmaz sıkıntı olmaz. 7600 farkı dahili GPU var.

Hatta hepsini aynı sistem içinde alacağı için incehesapta varsa daha iyi olur.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Tabi ki yeterli olur. Rica ediyorum Youtube'dan incelemelerine bakar mısın ? Hem 7500f ve Rx 7800 xt'ye bak hemde 7600x ve rx 7800xt'ye bak. Bir de 7500f vs 7600x olarak bak.

Peki daha uygun fiyatlı 2K monitör var mı şu an?
Çünkü taksitle alacağı için, fiyat biraz şişiyor, en azından 6+K civarı

Hatta hepsini aynı sistem içinde alacağı için incehesapta varsa daha iyi olur.
Malesef dediğiniz fiyatlarda 2k monitör bilmiyorum.

Satriani

80+ Bronze
Tabi ki yeterli olur. Rica ediyorum Youtube'dan incelemelerine bakar mısın ? Hem 7500f ve Rx 7800 xt'ye bak hemde 7600x ve rx 7800xt'ye bak. Bir de 7500f vs 7600x olarak bak.

Malesef dediğiniz fiyatlarda 2k monitör bilmiyorum.
Sağolasın, bakalım artık o konuyu da çözücez :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
Sağ olun hocam ben çok anlamıyorum o yüzden emin olmak için sordum, dediğiniz videolara da baktım haklısınız. Monitör konusu açılmışken son bir sorum olacak, benim monitör biraz eski, DVI ve VGA girişi var sadece ama 1920x1080, hdmi dvi dönüştürücü kablo alsam idare eder mi monitör alana kadar?

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Sağ olun hocam ben çok anlamıyorum o yüzden emin olmak için sordum, dediğiniz videolara da baktım haklısınız. Monitör konusu açılmışken son bir sorum olacak, benim monitör biraz eski, DVI ve VGA girişi var sadece ama 1920x1080, hdmi dvi dönüştürücü kablo alsam idare eder mi monitör alana kadar?
Tam bir bilgim yok ama muhtemelen idare eder.

Sağolasın, bakalım artık o konuyu da çözücez :)
Rica ederim hocam. Hayırlı akşamlar.

Güvencan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Güvencan Urluoğlu
Yaklaşık 20 gün önce bu sistemi aldım. Ayrıca Hepsiburada üzerinde kullanabileceğim 2500₺ Hepsipara verecek ayın 16'sında. Ekipmanlarımı da o parayla alacağım yani bana bu sistem 34.563₺ 'ye gelmiş sayıyorum (24.10.24 tarihinde). Gayet memnunum, oyun farketmeksizin 2K'da gerekli gereksiz tüm ayarlar açık şekilde yüksek fps değerlerinde takılıyorum varsa aklınıza takılan bir şey sorabilirsiniz ve fiyatını karşılaştırabilirsiniz.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    120.8 KB · Hit: 18

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samet TAŞKIN
Yaklaşık 20 gün önce bu sistemi aldım. Ayrıca Hepsiburada üzerinde kullanabileceğim 2500₺ Hepsipara verecek ayın 16'sında. Ekipmanlarımı da o parayla alacağım yani bana bu sistem 34.563₺ 'ye gelmiş sayıyorum (24.10.24 tarihinde). Gayet memnunum, oyun farketmeksizin 2K'da gerekli gereksiz tüm ayarlar açık şekilde yüksek fps değerlerinde takılıyorum varsa aklınıza takılan bir şey sorabilirsiniz ve fiyatını karşılaştırabilirsiniz.
Hocam yanlış bir şey yapmadıysam 39k oluyor fiyat, sanırım zamlanmış. Arkadaşların attığı sisteme göre çok bir fark olur mu? Ona göre birkaç parçayı düşürebilirsem öyle alabilirim bunu.

Ekler

• resim_2024-11-10_231857087.png
    resim_2024-11-10_231857087.png
    95.9 KB · Hit: 9

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Gayet yeterli gibi geldi bana kağıt üstünde. Pek özelliği yok, FreeSync gibi. Ama 0.5 gtg tepki süresi, 300 cd parlaklık yeterli bence bu fiyatta. Yükseklik ayarı vesair olmayışı da bi başka eksisi hocam.

Hocam yanlış bir şey yapmadıysam 39k oluyor fiyat, sanırım zamlanmış. Arkadaşların attığı sisteme göre çok bir fark olur mu? Ona göre birkaç parçayı düşürebilirsem öyle alabilirim bunu.
Benim attığıma göre ramleri iyi, anakartı daha düşük, fiyatı 3.000 TL daha fazla. Seçenek sizin.

Ha bir de yalnış bilmiyorsam ssdsi dramli ssd olarakta daha iyi. Dramli ise !

Satriani

80+ Bronze
Gayet yeterli gibi geldi bana kağıt üstünde. Pek özelliği yok, FreeSync gibi. Ama 0.5 gtg tepki süresi, 300 cd parlaklık yeterli bence bu fiyatta. Yükseklik ayarı vesair olmayışı da bi başka eksisi hocam.

Benim attığıma göre ramleri iyi, anakartı daha düşük, fiyatı 3.000 TL daha fazla. Seçenek sizin.
Evet tepki süresi ve parlaklık kafi, yükseklik ayarı zaten dandik alacağı monitörde de olmayacak.
Bu fiyata bu kadar :D

Top Bottom