Neler Yeni

R7 5800x ve 6800xt sistem için fikirler

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Birtan GÜNER
Merhaba; değerli Donanım Arşivi ailesi. Gönül isterdi ki ülkemizin insanı kazansın ama maalesef günümüz koşulları ülkemizde sistem toplamaya olanak vermiyor. Bu yüzdendir ki Amerika'da yaşayan kardeşim vasıtasıyla bir sistem toplamak istedim. Bileşenleri aşağıda belirtiyorum:

1. X570 chipsetli bir anakart tavsiyesi 200$ ile 260$ arası

2. AMD Ryzen 7 5800X işlemci

3. AMD 6800XT ekran kartı

4. Seasonic FOCUS GX-750, 750W 80+ Gold, Full-Modular PSU

5. Corsair Force Gen. 4 PCI-e MP600 500GB NVMe M.2 SSD

6. Samsung SSD 860 Evo 1TB

7. G.Skill Trident Z Neo 2x8 16 GB 3600 MHz CL16 RAM

8. Cougar Helor 240 sıvı soğutma

9. Corsair iCUE 4000X kasa

10. 2K 27" veya 32" 144Hz veya 165Hz 1500R Curved (FreeSync ve G-Sync uyumlu olması şart) monitör tavsiye butçe 4000TL + yönde bütçede de önerebilirsiniz

Öncelikle kasa ve monitör buradan alınacak gelirken yük sıkıntısı olmasın diye. Bu iki konuda özellikle tavsiye istiyorum. Kasada vertical GPU holder olması şart. Marka takıntım yok. F/P hepsi değerledirilir. Aynı şekilde monitör de tavsiye istiyorum.

Fikirleriniz, yorumlarınız çok önemli. Abi şuna hiç gerek yok veya kardeşim şunun şu sıkıntısı var, şunu değerlendir vs. Her türlü fikrinizi bekliyorum. Tüm konularda saygılarımla sağlıklı günler.

SquizzySP

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Fatih Yeşil
Sistem çok iyi aga . Şuan monitör ve kasa oneremeyecegimden dolayı simdilik diyebilecegim tek şey bu.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Merhaba; değerli Donanım Arşivi ailesi. Gönül isterdi ki ülkemizin insanı kazansın ama maalesef günümüz koşulları ülkemizde sistem toplamaya olanak vermiyor. Bu yüzdendir ki Amerika'da yaşayan kardeşim vasıtasıyla bir sistem toplamak istedim. Bileşenleri aşağıda belirtiyorum:

1. X570 chipsetli bir anakart tavsiyesi 200$ ile 260$ arası

2. AMD Ryzen 7 5800X işlemci

3. AMD 6800XT ekran kartı

4. Seasonic FOCUS GX-750, 750W 80+ Gold, Full-Modular PSU

5. Corsair Force Gen. 4 PCI-e MP600 500GB NVMe M.2 SSD

6. Samsung SSD 860 Evo 1TB

7. G.Skill Trident Z Neo 2x8 16 GB 3600 MHz CL16 RAM

8. Cougar Helor 240 sıvı soğutma

9. Corsair iCUE 4000X kasa

10. 2K 27" veya 32" 144Hz veya 165Hz 1500R Curved (FreeSync ve G-Sync uyumlu olması şart) monitör tavsiye butçe 4000TL + yönde bütçede de önerebilirsiniz

Öncelikle kasa ve monitör buradan alınacak gelirken yük sıkıntısı olmasın diye. Bu iki konuda özellikle tavsiye istiyorum. Kasada vertical GPU holder olması şart. Marka takıntım yok. F/P hepsi değerledirilir. Aynı şekilde monitör de tavsiye istiyorum.

Fikirleriniz, yorumlarınız çok önemli. Abi şuna hiç gerek yok veya kardeşim şunun şu sıkıntısı var, şunu değerlendir vs. Her türlü fikrinizi bekliyorum. Tüm konularda saygılarımla sağlıklı günler.
Kasalardaki vertical GPU mount'lar dayanıksız oluyor Cooler Master v2 ile dik takılabilir. Monitör LG Nano IPS 2K 144 Hz monitör vardı o olabilir, MSI da bir tane çıkartacak o da alınabilir. O kasayı önermiyorum 4000D Airflow veya TD500 olabilir. Sıvı soğutma güzel. X570 Gaming Pro Carbon alınabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Birtan GÜNER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasalardaki vertical GPU mount'lar dayanıksız oluyor Cooler Master v2 ile dik takılabilir. Monitör LG Nano IPS 2K 144 Hz monitör vardı o olabilir, MSI da bir tane çıkartacak o da alınabilir. O kasayı önermiyorum 4000D Airflow veya TD500 olabilir. Sıvı soğutma güzel. X570 Gaming Pro Carbon alınabilir.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler monitör tavsiyesinizi inceleyeceğim td500 benimde hoşuma giden bir kasa fakat dikey ekran kartı o modele takılmıyor 4000D ise söyle bir durum var bildiğim kadarı ile 2 adet rgb olmayan fanlar var bu kasayı aldığımda 600 tl de fan masrafım olacak bu yüzden 4000x yönelmiştim. Aklımdaki anakart oydu fakat aklımın bir köşesinde bana göre f/p gigabyte anakartlarda durmakta fakat kullanıcı yorumları pek göremedim bazı yorumlarıda inandırıcı bulmadım siz gigabayt anakartlar hakkındaki düşünceleriniz nedir.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler monitör tavsiyesinizi inceleyeceğim td500 benimde hoşuma giden bir kasa fakat dikey ekran kartı o modele takılmıyor 4000D ise söyle bir durum var bildiğim kadarı ile 2 adet RGB olmayan fanlar var bu kasayı aldığımda 600 TL de fan masrafım olacak bu yüzden 4000x yönelmiştim. Aklımdaki anakart oydu fakat aklımın bir köşesinde bana göre f/p gigabyte anakartlarda durmakta fakat kullanıcı yorumları pek göremedim bazı yorumlarıda inandırıcı bulmadım siz gigabayt anakartlar hakkındaki düşünceleriniz nedir.
İlkle Gigabyte önerecektim ama MSI önerdim. Gigabyte anakartlar güzeldir ama yazılımları hakkında bir fikrim yok o yüzden MSI önerdim. Gigabyte'ın Dual BIOS gibi özellikleri çok güzel.

4000X hava almaz o kasayı önermem. Dikey ekran kartı tutma aparatları her şekilde daha sağlam. Kasalardaki arkadan desteklemiyor ama Cooler Master v2 gibi aparatlar arkadan da destekledikleri için daha dayanıklılar.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
XPG BattleCruiser alabilirsin kasa olarak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Birtan GÜNER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlkle Gigabyte önerecektim ama MSI önerdim. Gigabyte anakartlar güzeldir ama yazılımları hakkında bir fikrim yok o yüzden MSI önerdim. Gigabyte'ın Dual BIOS gibi özellikleri çok güzel.

4000X hava almaz o kasayı önermem. Dikey ekran kartı tutma aparatları her şekilde daha sağlam. Kasalardaki arkadan desteklemiyor ama Cooler Master v2 gibi aparatlar arkadan da destekledikleri için daha dayanıklılar.
Aklıma takılan da o kısım okuduğum yabancı kaynaklar bios yazılımlarının sıkıntılı olduğu fakat çözüldü diyende var bende sıkıntı yok diyen de yeni update daha kötü oldu diyende o yüzden hala karamsarım yerli kaynak zaten yok varsa yoksa msi asus asrock var gigabayt var bunları inceleyen yok diğer önerilerinizi değerlendireceğim başka önerileriniz varsa sistem ile ilgili onlarıda okumak isterim. Tekrar teşekkür ederim.

XPG BattleCruiser alabilirsin kasa olarak.
Arada 250 tl fark var kasada amacım fiyatı belirttiğim özellikler olmak kaydıyla aşşağı çekmek öneriniz için çok teşekkür ederim.

PROS(!)

80+
Benim imzamda ki kasatı al mükemmel bir şey.Kendi yaptığım incelemesini de atayım işine yarar:

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Aklıma takılan da o kısım okuduğum yabancı kaynaklar bios yazılımlarının sıkıntılı olduğu fakat çözüldü diyende var bende sıkıntı yok diyen de yeni update daha kötü oldu diyende o yüzden hala karamsarım yerli kaynak zaten yok varsa yoksa msi asus asrock var gigabayt var bunları inceleyen yok diğer önerilerinizi değerlendireceğim başka önerileriniz varsa sistem ile ilgili onlarıda okumak isterim. Tekrar teşekkür ederim.

Arada 250 TL fark var kasada amacım fiyatı belirttiğim özellikler olmak kaydıyla aşşağı çekmek öneriniz için çok teşekkür ederim.
PCI 4.0 biraz gereksiz olmuş onun yerine 970 evo plus alsanız kaç dolar fark ediyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Birtan GÜNER
Benim imzamda ki kasatı al mükemmel bir şey.Kendi yaptığım incelemesini de atayım işine yarar:

Bu kasaya da baktım fakat pahalı benim kasada daha çok belirttiğim özelliklerde F/P kasalar için tavsiye bekliyorum ilginiz ve yorumunuz için teşekkürler.

PCI 4.0 biraz gereksiz olmuş onun yerine 970 evo plus alsanız kaç dolar fark ediyor?

corsair 4 ,950 MB/s 2,500 MB/s 110$ 970evo 3500 MBps 3200 MBps 80$ dolar

Top Bottom