Neler Yeni

R7 7700X - ASUS Prime A620M-K anlık ısı artışı sorunu

Aykut D.

80+ Gold
Sorunu yasamaya basladıgımda anakart ve ıslemcı henuz sıfırdı. Dolayısıyla bios zaten eski sürümdeydi
Bence yinede farklı eski bios dene derimde a620 de voltaj ayarı bulunmuyor . Performans ayarı açıksa bı onları kapat dene aklıma şuanda başka bir şey gelmiyor :/.

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Bence yinede farklı eski bios dene derimde a620 de voltaj ayarı bulunmuyor . Performans ayarı açıksa bı onları kapat dene aklıma şuanda başka bir şey gelmiyor :/.
Eski bios denerim. Zaten şuan performans modlarını defaulttan disable'a çevirdim. Suan ısı açısından sorun yok ama sanırım suan da işlemci kendini kısıyor.

Aykut D.

80+ Gold
Eski bios denerim. Zaten şuan performans modlarını defaulttan disable'a çevirdim. Suan ısı açısından sorun yok ama sanırım suan da işlemci kendini kısıyor.
Denerseniz haber edin . İşlemcinin kısıp kismadigini cinebench ile test ediniz .

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam sorunun anakartınızla ilgili olma ihtimali var mı ? Yani demek istediğim anakartınız giriş seviye vrm ve mosfetleri çok düşük bir kart. Sorun belkide 7700x için yetersiz gelmesidir. Çünkü Macunda problem olsaydı veya montaj hatası olsaydı masaüstünde bile çok yüksek sıcaklıklar elde ederdiniz sadece yük altında değil. Bu benim kişisel görüşüm

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Hocam sorunun anakartınızla ilgili olma ihtimali var mı ? Yani demek istediğim anakartınız giriş seviye vrm ve mosfetleri çok düşük bir kart. Sorun belkide 7700x için yetersiz gelmesidir. Çünkü Macunda problem olsaydı veya montaj hatası olsaydı masaüstünde bile çok yüksek sıcaklıklar elde ederdiniz sadece yük altında değil. Bu benim kişisel görüşüm
Görüşünüz için teşekkür ederim, güzel tahmin fakat yetersiz anakart kendini ısıtır işlemciyi ısıtmaz diye biliyorum ben. Anakart evet çok güçlü değil fakat kontrol sağladığımda aşırı bir sıcaklık görmüyorum.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,775
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Sıcaklık aniden artıyorsa işlemcinin yüzdelik kullanımı aniden artıyor demektir. Bir virüs bunu yaptırıyor olabilir. Görev yöneticisini inceleyip neyin işlemci kullandığını bulmalısın.

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Sıcaklık aniden artıyorsa işlemcinin yüzdelik kullanımı aniden artıyor demektir. Bir virüs bunu yaptırıyor olabilir. Görev yöneticisini inceleyip neyin işlemci kullandığını bulmalısın.
Bunu ben de düşünüp bilgisayarı formatladım. Format sonrası sadece Msi Afterburner yükleyip takip ettiğimde yine aynı durumlar karsılastım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,117
Üyeler
164,964
Son üye
wold70
Top Bottom