R7 7800x3D mi yoksa R7 9700x mi?

Genel olarak sistem daha hızlı ve stabil çalıştığı için gen 5 ssd istiyorum açıkçası 9700x in oyun performansı iyi olması için 105w tdp modunu açmamız gerekiyormuş sürekli açık kalsa uzun vadede sorun çıkartır mı acaba ?
Gen5 ile Gen4 arasında o kadar fark yaşamayacaksın zaten Gen4'ler çok hızlı daha hızlı bir şey almak teoride kalıyor, pratikte senin farkedeceğin fark olmayacak. Bu bir yolu 300 ile değil 400 ile gitmeye benziyor. Yol kısa iken 400 ile 300 arasında ki fark ne kadar azsa gen4 ile gen5 de normal kullanımda aynen bu şekilde. İş için almayacak kişinin gen5'e şuan ihtiyacı yok. 9700X'de 105w tdp modunu açsan da farketmeyecek çekeceği en baba 90W ki onu da görmezsin yapısı gereği 65-70W o işlemci.

Gen5 ile Gen4 arasında o kadar fark yaşamayacaksın zaten Gen4'ler çok hızlı daha hızlı bir şey almak teoride kalıyor, pratikte senin farkedeceğin fark olmayacak. Bu bir yolu 300 ile değil 400 ile gitmeye benziyor. Yol kısa iken 400 ile 300 arasında ki fark ne kadar azsa gen4 ile gen5 de normal kullanımda aynen bu şekilde. İş için almayacak kişinin gen5'e şuan ihtiyacı yok. 9700X'de 105w tdp modunu açsan da farketmeyecek çekeceği en baba 90W ki onu da görmezsin yapısı gereği 65-70W o işlemci.
7800X3D Siparişini verdim dün bu gün elime ulaştı geriye sadece boş kasa almak kaldı kasa da geldiğinde toplayacağım biraz kullandığımda pişman olup olmadığımı buralara bir yere belirtirim soğutması zor bir işlemci diye duydum hali hazırda 240mm coolermaster masterliquid soğutmam var onu kullanacağım

3 km yolu 300 yerine 600 ile gitmeye benzemiyor mu daha doğrusu

96mb cache ile geldiğinden bence f/p 7500x3d kovalamak daha mantıklı suan 11,5k fiyatı 9 civarına geldiginde cekmeyi düsünüyorum taksitle
fazla bekleme. Amd bugün işlemcilerin fiyatını arttıracaktı.

Hardcore rekabetçi hastalığın yoksa ve 2K kullanacaksan 9700X'de işini görür.
Burada bütçe ve soğutma sistemi önemli, sınırlı bütçem var ve artırıp başka tarafa kaydırıcam diyosan 9700X al geç.
Adamın elinde 300-500Hz monitör vardır, hastalık derecesinde takıntılı rekabetçi oyun oynuyodur, o zaman illaki 3D işlemci alsın derim ama günlük ve karma kullanıcı için böyle bi' zorunluluk yok. AMD'nin şu anki konumunda zaten çok seri işlemci geliştirip, segment atlaması olası, kısa süre sonra herkes bi' sonraki işlemcilere atlamak isteyecek, o yüzden kafaya çok takacak bi' şey yok. Bu deli FPS takıntısı teknolojiyle beraber bu dönem gelişti zaten, çok uzun yıllar boyu 60FPS'den başka bi' şey yoktu. :kekw:

Geri