Neler Yeni

R9 7950x3d Cpu ışığı yakıyor

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
Merhabalar,
Dün yeni bir sistem topladık. Sitemi ilk 2-3 açışında bir sorun yoktu. Sonrasında anakart üzerinde cpu ışığı yakmaya başladı. Başlangıçta sorunun ramin exposunda olduğunu düşündük ve bios sıfırlayıp expoyu kapattık sonrasında tekrar kontrol ettik. Sistem açıldı ancak bir daha kapat aç kaptığımızda sistem bir daha açılmadı. Bileşenleri aşağıya bırakıyorum. İşlemciyi incehesaptan tray olarak aldık, bozuk olabileceğini düşünüyorum.

Anakart: Aorus x670e pro x white
İşlemci: Ryzen 7950x3d
Ram: F5-6400J3039G16GX2-TR5NS GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Royal Neo DDR5 6400Mhz CL30 AMD EXPO Dual Kit Ram

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
Merhabalar,
Dün yeni bir sistem topladık. Sitemi ilk 2-3 açışında bir sorun yoktu. Sonrasında anakart üzerinde cpu ışığı yakmaya başladı. Başlangıçta sorunun ramin exposunda olduğunu düşündük ve bios sıfırlayıp expoyu kapattık sonrasında tekrar kontrol ettik. Sistem açıldı ancak bir daha kapat aç kaptığımızda sistem bir daha açılmadı. Bileşenleri aşağıya bırakıyorum. İşlemciyi incehesaptan tray olarak aldık, bozuk olabileceğini düşünüyorum.

Anakart: Aorus x670e pro x white
İşlemci: Ryzen 7950x3d
Ram: F5-6400J3039G16GX2-TR5NS GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Royal Neo DDR5 6400Mhz CL30 AMD EXPO Dual Kit Ram
Hocam umarim bozuk degildir mavi siteyle uğraşmazsınız umarım:D

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Durmuş T.
PSU da sıkıntı yoksa işlemci sorunudur.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
İade için göndermeden anakart pinlerini kontrol edin sorun yoksa iade değişime gönderin.
3-4 kere kontrol ettim bir sorun yoktu işlemciyi takmadan. Şimdi bir daha boot etmeyi deneyeyim sonra işlemciyi söküp kontrol edeyim.

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Durmuş T.
3-4 kere kontrol ettim bir sorun yoktu işlemciyi takmadan. Şimdi bir daha boot etmeyi deneyeyim sonra işlemciyi söküp kontrol edeyim.
Son aklıma gelen şey bıosflashback yapmanız eğer bıos güncel değilse kolay gelsin.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
Son aklıma gelen şey bıosflashback yapmanız eğer bıos güncel değilse kolay gelsin.
Q-Flash plus var anakartta denedim ancak gene açılmadı. Şu an 31 biosu kurulu. F32g sürümü var ancak bu anakart ile bunu kurmak çok zor nedensizce beceremedim.
IMG_0405 Large.jpeg

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
CPU güç beslemesi 8+8 gözüküyor çift kablo takılı tek kablo takıp deneyin opsiyoneli sökün.
Denedim sistem açıldı ancak işlemci yüke bindiğinde mavi ekran veriyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Ertuğrul Yavuz
Denedim sistem açıldı ancak işlemci yüke bindiğinde mavi ekran veriyor.
Tomahawk wifi'da bende de 2 cpu beslemesini doldurduğumda direkt görüntü gelmiyordu, tek cpu soketiyle kullanıyordum. Çok eski bir psu idi ondan kaynaklanıyormuş, şimdi Corsair 850 watt ile 2 soketi de doldurdum gerekmese de kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla tek CPU soketi 391 watt'a kadar güç sağlayabiliyor ve bu değeri aşan işlemci yok. 2. CPU soketi çok ileri seviye Overclock işlemleri için. İçimden bir ses, bu terslikte başka bir iş var diyor.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
Tomahawk wifi'da bende de 2 cpu beslemesini doldurduğumda direkt görüntü gelmiyordu, tek cpu soketiyle kullanıyordum. Çok eski bir psu idi ondan kaynaklanıyormuş, şimdi Corsair 850 watt ile 2 soketi de doldurdum gerekmese de kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla tek CPU soketi 391 watt'a kadar güç sağlayabiliyor ve bu değeri aşan işlemci yok. 2. CPU soketi çok ileri seviye Overclock işlemleri için. İçimden bir ses, bu terslikte başka bir iş var diyor.
Mavi ekran ddr4'den kalma işletim sistemiyle aldım yeni bir işletim sistemi kurmadım. Güncel bios kurabilmek için sistemi tek cpu bekleme ile açmaya çalışacağım.

Top Bottom