Neler Yeni

Rahatsız Edici Tarayıcı Bildirim Zararlılarını Engelleme

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Güvenlik olarak hiçbir şey sunmuyor, kaynak tüketimi ise fazla. AdGuard kullanıyorum ben şu anda, blockerlar tarafından engellenemeyen pop-up'ları bile engelleyebiliyor. Arayüzü de pek sade.

Yanında da MalwareBytes Browser Guard kullanıyorum. Tarayıcımda Firefox olduğu için yüksek seviye güvenlikli bir internet deneyimi yaşıyorum. Firefox ayarlarında ki güvenlik seviyesi de en yüksekte.
Şu an Adguard'dan yazıyorum, çok beğendim.
Fakat şunu da söyleyeyim bunda olan güvenlik filtrelerinin çoğu onda da vardı, haberin olsun.
Fakat AdGuard'da kendine özel güvenlik filtreleri de var ve reklam engellemesi çok ama çok başarılı.
Ek olarak Adguard'ın takip engelleme filtresi de güzel, arayüzünü de beğendim.
RAM kullanımları olarak fark yok yani dediklerin doğru değil haberin olsun.
Pop-up engelleme filtresinin aynısı onda da vardı fakat dediğim gibi arayüzünü çok beğendim ve şahane.
Bundan sonra AdGuardcıyım.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Şu an Adguard'dan yazıyorum, çok beğendim.
Fakat şunu da söyleyeyim bunda olan güvenlik filtrelerinin çoğu onda da vardı, haberin olsun.
Fakat AdGuard'da kendine özel güvenlik filtreleri de var ve reklam engellemesi çok ama çok başarılı.
Ek olarak Adguard'ın takip engelleme filtresi de güzel, arayüzünü de beğendim.
RAM kullanımları olarak fark yok yani dediklerin doğru değil haberin olsun.
Pop-up engelleme filtresinin aynısı onda da vardı fakat dediğim gibi arayüzünü çok beğendim ve şahane.
Bundan sonra AdGuardcıyım.

Aramıza hoşgeldin.

Son düzenleme:

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Merhaba,

Bildiğiniz üzere her gün birçok siteye giriyoruz. Ve bu sitelerin bazılarında adware diyebileceğimiz zararlı reklam bildirimleri bizi sürekli olarak rahatsız ediyor. Çeşitli antivirus,removal tool yazılımlarıda bunları engelleyememekte. Bu bildirim zararlılarında beliren şeylere tıklamamız doğrultusunda sistemimize zararlı yazılımlar bulaşabilmektedir.

Bir bildirim zararlısı örneği.

lessharmless.png

Firefox için.

1 - Sağ üst köşede ki üç çizgiye tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

2 - Gizlilik ve güvenlik bölümüne gelip izinlere geliniz. Ardından bildirimler yazısının karşısında ki ayarlar yazısına tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

3 - ''Bildirim gönderme isteklerini sormadan engelle'' tiki inaktif ise aktif hale getiriniz.

Alıntıyı görüntüle

Microsoft Edge için.

1- Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

2 - Çıkan seçeneklerden ayarlara tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

3 - Site izinleri bölümüne geliniz ve bildirimler yazısına tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

4 - ''Göndermeden önce sor'' seçeneği aktif ise inaktif hale getiriniz.

Alıntıyı görüntüle

Chrome için.

1 - Sağ üst köşede ki üç noktaya tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

2 - Çıkan bölümden ayarları seçiniz.

Alıntıyı görüntüle

3 - ''Güvenlik kontrolü'' yazısına tıklayıp site ayarlarına tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

4 - Çıkan ekrandan bildirimleri seçiniz.

Alıntıyı görüntüle

5 - Resimde bulunan tik aktif ise inaktif hale getiriniz.

Alıntıyı görüntüle

Ve bu sayede bu rahatsız edici bildirimleri engellemiş oluyoruz. Konuda göstermiş olduğum bu üç tarayıcı yalnızca örnek olsun diye konulmuştur. Eğer başka bir tarayıcınız varsa ayarlarından bildirimleri engelle demeniz yeterlidir, isterseniz bazı sitelere izin verip engelleyebilirsiniz, tamamen sizin seçiminize kalmış.
Ellerine sağlık

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Merhaba,

Bildiğiniz üzere her gün birçok siteye giriyoruz. Ve bu sitelerin bazılarında adware diyebileceğimiz zararlı reklam bildirimleri bizi sürekli olarak rahatsız ediyor. Çeşitli antivirus,removal tool yazılımlarıda bunları engelleyememekte. Bu bildirim zararlılarında beliren şeylere tıklamamız doğrultusunda sistemimize zararlı yazılımlar bulaşabilmektedir.

Bir bildirim zararlısı örneği.

lessharmless.png

Firefox için.

1 - Sağ üst köşede ki üç çizgiye tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

2 - Gizlilik ve güvenlik bölümüne gelip izinlere geliniz. Ardından bildirimler yazısının karşısında ki ayarlar yazısına tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

3 - ''Bildirim gönderme isteklerini sormadan engelle'' tiki inaktif ise aktif hale getiriniz.

Alıntıyı görüntüle

Microsoft Edge için.

1- Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

2 - Çıkan seçeneklerden ayarlara tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

3 - Site izinleri bölümüne geliniz ve bildirimler yazısına tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

4 - ''Göndermeden önce sor'' seçeneği aktif ise inaktif hale getiriniz.

Alıntıyı görüntüle

Chrome için.

1 - Sağ üst köşede ki üç noktaya tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

2 - Çıkan bölümden ayarları seçiniz.

Alıntıyı görüntüle

3 - ''Güvenlik kontrolü'' yazısına tıklayıp site ayarlarına tıklayınız.

Alıntıyı görüntüle

4 - Çıkan ekrandan bildirimleri seçiniz.

Alıntıyı görüntüle

5 - Resimde bulunan tik aktif ise inaktif hale getiriniz.

Alıntıyı görüntüle

Ve bu sayede bu rahatsız edici bildirimleri engellemiş oluyoruz. Konuda göstermiş olduğum bu üç tarayıcı yalnızca örnek olsun diye konulmuştur. Eğer başka bir tarayıcınız varsa ayarlarından bildirimleri engelle demeniz yeterlidir, isterseniz bazı sitelere izin verip engelleyebilirsiniz, tamamen sizin seçiminize kalmış.
Hocam her şey çok iyi ama sen hep "ki"leri ayrı yazıyorsun.

Bu konuyu görünce şey aklıma geldi, İngilizce dersinde hocanın bilgisayarına Chrome'dan bildirim gelmişti. Bildirimde "Beni ara" yazıyordu ve numara vardı. Hadi virüs girdi diyelim. Hocaya "Hocam bunlar kapanıyor" dedim. Bana "Biliyorum" demişti :D

Top Bottom