RAKI ve MEZE ÖNERİSİ

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

surgical

80+
Reaksiyon skoru
88
dostlar haftasonu evde takılacağım hangi rakıyı alayım ve yanında hangi mezeleri / yemekleri tüketmek keyifli olur ? ilk rakım boğmaaydı , daha sonra yeni rakı içtim beğenmedim . yeni rakı harici tavsiyelerinizi beklerim

dostlar haftasonu evde takılacağım hangi rakıyı alayım ve yanında hangi mezeleri / yemekleri tüketmek keyifli olur ? ilk rakım boğmaaydı , daha sonra yeni rakı içtim beğenmedim . yeni rakı harici tavsiyelerinizi beklerim

Yeni Rakı beğenmediysen Tekirdağ ya da Efe rakıyı deneyebilirsin. Mezeye gelince kişiden kişiye göre değişir fakat yeşil elma, haydari, yeşil zeytin salatası, beyaz peynir, fava gibi mezeleri alabilirsin. Fava'yı bulamazsın ama diğerlerini bulursun. Ayrıca barbunya pilaki de güzel olur.

Beylerbeyi göbek tabii ki. Yeni rakıyı beğenmemen normal çünkü iğrenç bir şey.

Yeni Rakı beğenmediysen Tekirdağ ya da Efe rakıyı deneyebilirsin. Mezeye gelince kişiden kişiye göre değişir fakat yeşil elma, haydari, yeşil zeytin salatası, beyaz peynir, fava gibi mezeleri alabilirsin. Fava'yı bulamazsın ama diğerlerini bulursun. Ayrıca barbunya pilaki de güzel olur.
Bir arkadaş beylerbeyinden bahsetti o nasıldır?
Meze konusunda zeytinyağlı bir şeyler yapacağım bakalım
Favaya da bir bakayım neymiş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Beylerbeyi göbek tabii ki. Yeni rakıyı beğenmemen normal çünkü iğrenç bir şey.
Ağız tadım varmış sevindim 😁

Gidiyorsun Beylerbeyi Göbek alıyorsun.
Yanına Tam yağlı Ezine peyniri, bulabilirsen bir dilim Kavun, bir de güzel bir Girit Ezmesi veya Haydari yapıyorsun.

Suyu rakıdan sonra değil, rakıyla aynı anda bardağa koyuyorsun. Bardağa buz atma, rakıyı oda sıcaklığında olsun, suyu soğut öyle koy. Buz rakının kristal yapısını bozar, tadını kaçırır.

Gidiyorsun Beylerbeyi Göbek alıyorsun.
Yanına Tam yağlı Ezine peyniri, bulabilirsen bir dilim Kavun, bir de güzel bir Girit Ezmesi veya Haydari yapıyorsun.

Suyu rakıdan sonra değil, rakıyla aynı anda bardağa koyuyorsun. Bardağa buz atma, rakıyı oda sıcaklığında olsun, suyu soğut öyle koy. Buz rakının kristal yapısını bozar, tadını kaçırır.
Ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın

Aga Vodka içilir :D
Aga vodka tadını sevmiyorum ya 😁

@Muhyiddin İbnü'l-Arabi Hocam hiç şüphesiz ki size en iyi öneriyi yapacaktır.
Adam sana şimdi bi Vahdet-i Vücut çekecek, bi Füsûsu'l-Hikem okuyacak, olduğun yerde çarpılıp cinlere meze olacaksınız kardesim ayıptır

Herif normalde zikir çekip nefsini terbiye ediyor, sen adama meze soruyorsun. Adamın sana önereceği tek içki kevser şarabı olur, onu da öbür tarafta huri eşliğinde ikram ederler anca :D

Onun içtiği değilde daha çok içiş tarzı önemli. Makattan çeke çeke nirvanaya ulaşmış.
Özünde iyi bir insan aslında sadece ilaçlarını almayı unutuor

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,776
Üyeler
187,984
Son üye
blackmorta