Neler Yeni

Ram almakmı daha mantıklı SSD almakmı?

mert.etg^

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mert
Arkadaşlar sistemimde 8gb ram var ssd yok ssd alma niyetindeydim fakat sistemim için 8 gb ram az kaldığınıda farkettim frekans tv nin en son videosunu izledikten sonra ssd yi 2. plana atıp ram almaya odaklandım sizce 8gb ram almakmı daha mantıklı yoksa ssd almakmı

GarenForWin

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Ben RAM alırdım, RAM almadan SSD'ye oyun indirsen zaten kasar günümüz oyunları 8GB ram ile.

.EXE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
No Text
Ben olsam SSD alırdım. Millet kulaktan duyma laflarla gelmiş günümüz oyunu günümüz oyunu. Abi sen bi sistemi ferahlat sonra ram alırsın.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Bu senin ihtiyacına göre değişir. Diyorsan ki yaptığım işlemlerde ram eksikliği var ram al. SSD tabiiki önemli ama idare edebilirsin hdd ilede.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Yunus Emre Beyer
Instagram
https://www.instagram.com/yunusbeyer/
Steam
https://steamcommunity.com/id/yunusbeyer/
Twitter
yunussavage
Facebook
yunusbeyer
Discord
yunussavage#0236
Arkadaşlar sistemimde 8gb ram var ssd yok ssd alma niyetindeydim fakat sistemim için 8 gb ram az kaldığınıda farkettim frekans tv nin en son videosunu izledikten sonra ssd yi 2. plana atıp ram almaya odaklandım sizce 8gb ram almakmı daha mantıklı yoksa ssd almakmı
Harddiskinin hızına ve sağlığına bağlı. Saniyede 150-200 arası MB okuma hızı idare edebilir, o zaman ram alabilirsin. Ama düşük olduğu zaman sistemi RAM de kesmez. En başta Windows stabil çalışmayacağı için oyunlarda da, programlarda da sıkıntı olur ve SSD alman gerekir.

mfimmel

80+ Silver
Güncel oyunlar için hatta genel olarak 8 GB artık az bile denilebir önce 16 çift kanal ram yapın sonra SSD alın.

mert.etg^

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mert
Ben olsam SSD alırdım. Millet kulaktan duyma laflarla gelmiş günümüz oyunu günümüz oyunu. Abi sen bi sistemi ferahlat sonra ram alırsın.
yalnız windowsum 4gb ram tüketiyor yani arkada bi google açıldığındaki googlede çok fazla sekmede iş yaptığım zamanlarda olabiliyor sistem yetersizliğini ssd kapatamazki
Mesaj otomatik birleştirildi:

CPU-Z den belleklerime baktım "DDR4-2400 (1200MHz)" yazıyor bu belleğimin 2400mhz olduğunu ama anakartımın 1200mhz desteklediğinimi gösteriyor?

.EXE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
No Text
yalnız windowsum 4gb ram tüketiyor yani arkada bi google açıldığındaki googlede çok fazla sekmede iş yaptığım zamanlarda olabiliyor sistem yetersizliğini ssd kapatamazki
Mesaj otomatik birleştirildi:

CPU-Z den belleklerime baktım "DDR4-2400 (1200MHz)" yazıyor bu belleğimin 2400mhz olduğunu ama anakartımın 1200mhz desteklediğinimi gösteriyor?
Windowsunda bir problem olabilir arkabplanda gereksiz hizmetler açık sanırım. Benim kullandığım cihazda ve matebook'umda 1.5 lere kadar düşürebildim ram kullanımı

mert.etg^

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mert
Windowsunda bir problem olabilir arkabplanda gereksiz hizmetler açık sanırım. Benim kullandığım cihazda ve matebook'umda 1.5 lere kadar düşürebildim ram kullanımı
evet görev yöneticisindende bakıyorum fakat eğer kapatırsam sistem kapanır diye ellemiyorum biraz korkum var

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
ram almak daha öncelikli gibi

Top Bottom