Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 20
Dahası
Düğmeden kapatıp aç bakalım.hala siyah ekran
Düğmeden kapatıp aç bakalım.hala siyah ekran
kapatıp açtım bios a girdim DOCP disable dı enable seçeneği var sadece onu seçtim kaydedip çıkayım mı profil 1 2 gibi seçenekler yokDüğmeden kapatıp aç bakalım.
kapatıp açtım bios a girdim DOCP disable dı enable seçeneği var sadece onu seçtim kaydedip çıkayım mı profil 1 2 gibi seçenekler yok
Tamamdır F10 ile kaydedip çık hocam.kapatıp açtım bios a girdim DOCP disable dı enable seçeneği var sadece onu seçtim kaydedip çıkayım mı profil 1 2 gibi seçenekler yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamamdır F10 ile kaydedip çık hocam.
Evet doğru onayla hocam.ayarlar bu şekilde değişcekmiş doğru mudur onaylayım mı
açıldı bi normal sonra ben yeniden başlattım tekrar biosa gireyim diye delete ye bastım bişey olmadı normal masaüstü ekranı olarak açıldı sonra kendini yeniden başlattı siyah ekran şuandaEvet doğru onayla hocam.
Tekrardan düğmeden kapatıp aç bakalım. Windows güncellemesi falan mı yaptı?açıldı bi normal sonra ben yeniden başlattım tekrar biosa gireyim diye delete ye bastım bişey olmadı normal masaüstü ekranı olarak açıldı sonra kendini yeniden başlattı siyah ekran şuanda
yeniden başlatıyorum fakat bu sefer biosa giremiyorum delete basıyorum sürekli normal açılıyor pc acaba anakart 6400 mhz docp 6600 mhz yaptı diyemi böyle oluyorTekrardan düğmeden kapatıp aç bakalım. Windows güncellemesi falan mı yaptı?
Manuel iş yapacaksan voltaj ve gecikmeye de müdahale etmen gerek yoksa hata verir haliyle. Önce BIOS güncelle sonra da direkt otomatik profili seç anakart kendine göre ayarlar onu.Selamlar hazır sistem içerisinden gelen 5200 mhz lik ramler yerine 6600mhz viper patriot ram aldım 16x2 pcye taktığımda ilk başta görüntü gelmedi daha sonrasın gücü kesip bios pilini çıkarıp ramleri öyle taktım biosa girdim manuel olarak 6400 mhz ye çektim kaydedip çıktım kendini yeniden başlatırken yine görüntü gelmedi bir süre bekledim siyah ekranda kasadaki restart a bastım görüntü geldi fakat 4800 mhzye çekmiş kendini anakart asus tuf b650m plus voltajı vs. nasıl ayarlarım neler yapmam gerekli bilenler yardımcı olabilir mi
bios güncelledim docp yi enable yaptım otomatik değerleri değiştirdi 1. sayfada var resmi şuan pc açık fakat yeniden başlatıp biosa giremiyorumManuel iş yapacaksan voltaj ve gecikmeye de müdahale etmen gerek yoksa hata verir haliyle. Önce BIOS güncelle sonra da direkt otomatik profili seç anakart kendine göre ayarlar onu.
manuel olarak ayarlarsam mhz yi 6400 e diğer ayarları nasıl yapacağımı bilmiyorum. docp önerdi moderatör.Manuel iş yapacaksan voltaj ve gecikmeye de müdahale etmen gerek yoksa hata verir haliyle. Önce BIOS güncelle sonra da direkt otomatik profili seç anakart kendine göre ayarlar onu.
Öncelikle anakart sadece 6400 MHz'ye kadar desteklemiyor. 6400 MHz+ yazıyor. Yani 6400 MHz ve üstüne de çıkabiliyorsun. Kendini yeniden başlatması RAM'lerden kaynaklı bir problem olabilir. Google Chrome da falan bu çökmeler RAM'den kaynaklı olduğunu gösterir genellikle. RAM'leri A2 ve B2 olarak takılıya onları A2 ve B2 üstünden birbirleriyle yer değiştir bakalım. A1 ve B1'e takma.yeniden başlatıyorum fakat bu sefer biosa giremiyorum delete basıyorum sürekli normal açılıyor pc acaba anakart 6400 mhz docp 6600 mhz yaptı diyemi böyle oluyor