Güneş AVCI
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Güneş AVCI
Merhaba,
Uzun zamandır parçalarını toparladığım bir bilgisayar kurmaya çalıştım kendime,
Anakart: Asus x570e-gaming wi-fi modeli
işlemci: amd 5900x
RAM: GSKİLL 16X2 3600C16D-32GTZNC
Soğutma: Asus rog strix LC 360 mm
Ekran Kartı: MSI rx 5500xt 4gb
PSU: Corsair rm850x
Bu parçaları bir araya getirdiğimde anakart üstünde ram hata ışığı yanıyor. Hata kodu olarak da q kod 15 yazıyor. 14 de 1 saniye bile durmadan 15 'e geçiyor uzun uzun gösteriyor. Ne yaptıysam geçmedi. Zaten çalıştırma tuşuna basında ram rgbleri geç devreye giriyor. Slotların hepsini tek tek denedim. B2-A2 şeklinde çift slot da denedim. Statik elektriği düşünüp PSU kapatıp açma tuşuna 3 saniye basılı tuttum. Bios pilini çıkartıp bekledim geri taktım. Bios Flashback yaptım ama bir türlü ekran gelmedi biosa bile giremiyorum. konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Uzun zamandır parçalarını toparladığım bir bilgisayar kurmaya çalıştım kendime,
Anakart: Asus x570e-gaming wi-fi modeli
işlemci: amd 5900x
RAM: GSKİLL 16X2 3600C16D-32GTZNC
Soğutma: Asus rog strix LC 360 mm
Ekran Kartı: MSI rx 5500xt 4gb
PSU: Corsair rm850x
Bu parçaları bir araya getirdiğimde anakart üstünde ram hata ışığı yanıyor. Hata kodu olarak da q kod 15 yazıyor. 14 de 1 saniye bile durmadan 15 'e geçiyor uzun uzun gösteriyor. Ne yaptıysam geçmedi. Zaten çalıştırma tuşuna basında ram rgbleri geç devreye giriyor. Slotların hepsini tek tek denedim. B2-A2 şeklinde çift slot da denedim. Statik elektriği düşünüp PSU kapatıp açma tuşuna 3 saniye basılı tuttum. Bios pilini çıkartıp bekledim geri taktım. Bios Flashback yaptım ama bir türlü ekran gelmedi biosa bile giremiyorum. konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?