Corsair vengenace 8x2 ram lerim var bunları yaklaşık 3 senedir kullanıyorum bugün pc yi 6 ay sonra açtım ardından ram in 8 olduğunu fark ettim ramlerin slota takıldığı gösteriliyor ama 8gb kullanıyorum max neyse bios pilini çıkar tak yaptım gene düzelmedi silgi ile çok sert olmasada çok hafif sildim ama işe yaramadı tek bir ram i her slota tek tek taktım çalıştı keza 2. ram içinde geçerli ama bunlar birlikte çalışmıyorlar çözümü olan varmı icue yazılımından 2 ram in sıcaklık farkını ve renk değiştirme gibi ayarları uygulayabiliyorum
not1: şuan 1-3 takılı ve ilk açtığımda iki ram i 2-4 yapmam gerektiği uyarsını aldım
not2:bios pilini çıkardıktan sonra 30sn bile beklemedim çabuk taktım ama ucuna tornavida değdirdim
Mesaj otomatik birleştirildi:
sorun ram kaynaklı mı yoksa anakart mı bir türlü çözemedimCorsair vengenace 8x2 ram lerim var bunları yaklaşık 3 senedir kullanıyorum bugün pc yi 6 ay sonra açtım ardından ram in 8 olduğunu fark ettim ramlerin slota takıldığı gösteriliyor ama 8gb kullanıyorum max neyse bios pilini çıkar tak yaptım gene düzelmedi silgi ile çok sert olmasada çok hafif sildim ama işe yaramadı tek bir ram i her slota tek tek taktım çalıştı keza 2. ram içinde geçerli ama bunlar birlikte çalışmıyorlar çözümü olan varmı icue yazılımından 2 ram in sıcaklık farkını ve renk değiştirme gibi ayarları uygulayabiliyorum
not1: şuan 1-3 takılı ve ilk açtığımda iki ram i 2-4 yapmam gerektiği uyarsını aldım
not2:bios pilini çıkardıktan sonra 30sn bile beklemedim çabuk taktım ama ucuna tornavida değdirdim