Neler Yeni

ram mhz sorunu

Metehann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Metehan Nalcı
da-g2 pc almıstım daha once da tavsıyesı uzerıne ram mhz hızını daha once 3000mhz cıkarmıstım bugun tesadufen gorev yonetıcısı bellek kısmından ram mhz sıne baktım 1500 gozukuyo bunun sorununu anlayamadım nedense ugrastım yapamadım voltaj ayarlarıyla oynamakta ıstemıyorum default ayarlara getırdım ram ayarlarını felan ozaman 2133 e dusuyo otomatık olarak bellek kımsında bakıyorum gorev yonetıcısınden ozamanda 1067 mhz gozukuyor neden boyle oluyor bılen varmı.

akbulak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kaan Akbulak
Görev yöneticisinin doğru gösterdiğini pek sanmıyorum cpu-Z programından bakmanı öneririm

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Görev yöneticisinin doğru gösterdiğini pek sanmıyorum cpu-Z programından bakmanı öneririm
O doğru gösteriyor. DDR (Double Data Rate) olduğu için o değeri ikiyle çarpıyorsun. Eğer QDR RAM olsaydı o değeri 4 ile çarpman gerekirdi.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
da-g2 PC almıstım daha once da tavsıyesı uzerıne RAM mhz hızını daha once 3000mhz cıkarmıstım bugun tesadufen gorev yonetıcısı bellek kısmından RAM mhz sıne baktım 1500 gozukuyo bunun sorununu anlayamadım nedense ugrastım yapamadım voltaj ayarlarıyla oynamakta ıstemıyorum default ayarlara getırdım RAM ayarlarını felan ozaman 2133 e dusuyo otomatık olarak bellek kımsında bakıyorum gorev yonetıcısınden ozamanda 1067 mhz gozukuyor neden boyle oluyor bılen varmı.

XMP Profilini açtınmı ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Metehann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Metehan Nalcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O doğru gösteriyor. DDR (Double Data Rate) olduğu için o değeri ikiyle çarpıyorsun. Eğer QDR RAM olsaydı o değeri 4 ile çarpman gerekirdi.
arkadasın mhz sı orda dogru gozukuyor ama benımkı neden boyle gozukuyor pc baslarken del kısmından d.o.c.p profılını etkınlestırıyorum orda 3000mhz gozukuyor oluyor gorev yoneıtıcısınde 1500 gozukuyo senın dedıgın gıbı yarı yarıya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hemen hemen aynılar, Ordaki Profilini açtınızmı ? Hangi profili açtınız ?
o profılı actım acınca 3000mhz oluyor orda bakıyorum 3000mhz de gozukuyor ama gorev yonetıcısınde 1500 gosterıyo

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
arkadasın mhz sı orda dogru gozukuyor ama benımkı neden boyle gozukuyor PC baslarken del kısmından d.o.c.p profılını etkınlestırıyorum orda 3000mhz gozukuyor oluyor gorev yoneıtıcısınde 1500 gozukuyo senın dedıgın gıbı yarı yarıya
Mesaj otomatik birleştirildi:

o profılı actım acınca 3000mhz oluyor orda bakıyorum 3000mhz de gozukuyor ama gorev yonetıcısınde 1500 gosterıyo

Bios da her zaman 3000 gözüküyormu ?

Metehann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Metehan Nalcı
Windows ile ilgili bir durumda olabilir, oyunlarda falan performans nasıl ? olması gerektiği gibimi ?
normalde ıyıydıde bu aralar donma kasma oluyo yenı basladı bu sorun bakıma gonderıcem pc yı bı sorun varsa baksınlar

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
normalde ıyıydıde bu aralar donma kasma oluyo yenı basladı bu sorun bakıma gonderıcem PC yı bı sorun varsa baksınlar

Mahalle bilgisayarcısına falan vermede, iyi bir teknik servise yada garantiye ver.

Top Bottom