Neler Yeni

Ram Önerisi verebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Kostik
Bütçe
2800
Merhaba, sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir buna göre ram önerir misiniz? RGB takıntım yok düz renk olsa bile olur, minimum 16x2 olması daha iyi olacaktır teşekkürler.

Ayrıca bu alınır mı? : Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 32GB (2X16) 3600MHZ CL18 CMH32GX4M2D3600C18 Ddr4 Ram Bellek Siyah
https://www.hepsiburada.com/corsair...magaza=Tekramarket&url_src=ios-product-detail

Sistem özellikleri;
Anakart : Asus Tuf Gaming A520M-Plus 2 DDR4
Ram : XPG Gammix D30 8 GB 3000MHz 2x8, (bunları satıp yenileyeceğim.)
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı : MSI RTX 2060 Super

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Kostik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Conqueror
Bu işini fazlasıyla görecektir fazla arayıp da kafanı sulandırma :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

2800-3000 arasi önerin bu mudur? Yoksa farklı önerdiğin de var mıdır? Teşekkürler.
Bu arada bakmadım ama umarım sen bakmışsındır anakartın 3600 mhz destekliyor mu ? destekliyor ise sorun yok alabilirsin.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,200
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Anladığım kadarıyla anakartınız OC ile birlikte 3600 Mhz ram frekansını destekliyor

CL değeri ne kadar düşük olur ise o kadar iyi olur ramlari de ona göre seçmen daha iyi olacaktır.

Daha düşük CL değerleri de var fakat fiyat çok artıyor bütçeniz nedir bilmiyorum.
Arkadaşın gönderdiği rami alırsanız muhtemelen hiçbir sorun yaşamazsınız 300 tl fark cl 18 yerine cl16 olsun diye verilir mi.. Ben olsam verirdim lakin sizin bütçenizi bilemem

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Kostik
Anladığım kadarıyla anakartınız OC ile birlikte 3600 Mhz ram frekansını destekliyor

Arkadaşın gönderdiği rami alırsanız muhtemelen hiçbir sorun yaşamazsınız 300 TL fark cl 18 yerine cl16 olsun diye verilir mi.. Ben olsam verirdim lakin sizin bütçenizi bilemem
teşekkürler bende cl16 alacağım. Anakart modelime baktığımda 4800MHz'e kadar desteklediğini görüyorum OC işlerinden çok anlamıyorum herhangi bir sorun çıkar mı?

Bu işini fazlasıyla görecektir fazla arayıp da kafanı sulandırma :)

Bu arada bakmadım ama umarım sen bakmışsındır anakartın 3600 mhz destekliyor mu ? destekliyor ise sorun yok alabilirsin.
ben baktığımda 4800MHz'e kadar desteklediğini görmüştüm, bu OC işlerinden anlamıyorum OC'ye gerek kalmadan kullanabilirim diye düşünüyorum. rica etsem boş bir vaktinde kontrol edip yazabilir misin ona göre sipariş vereceğim. Teşekkürler yardımlar için.

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Conqueror
teşekkürler bende cl16 alacağım. Anakart modelime baktığımda 4800MHz'e kadar desteklediğini görüyorum OC işlerinden çok anlamıyorum herhangi bir sorun çıkar mı?

ben baktığımda 4800MHz'e kadar desteklediğini görmüştüm, bu OC işlerinden anlamıyorum OC'ye gerek kalmadan kullanabilirim diye düşünüyorum. rica etsem boş bir vaktinde kontrol edip yazabilir misin ona göre sipariş vereceğim. Teşekkürler yardımlar için.
OC'a gerek yok işlemci ve ram zaten fazlasıyla yeterli durumda standart ayarlarda kullanman yeterlidir.
OC performans gerektiren durumlarda ve bilen kişiler tarafından yapılmalıdır ayrıca OC yapmak donanımın ömrünü de kısaltıyor zorunlu kalmadığın sürece hiç bulaşma o işlere.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Kostik
OC'a gerek yok işlemci ve ram zaten fazlasıyla yeterli durumda standart ayarlarda kullanman yeterlidir.
OC performans gerektiren durumlarda ve bilen kişiler tarafından yapılmalıdır ayrıca OC yapmak donanımın ömrünü de kısaltıyor zorunlu kalmadığın sürece hiç bulaşma o işlere.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Anakartım destekliyor değil mi alabilirim yani bu ram’i?

Top Bottom