TahaMms777
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Taha Memiş
Daha önce çokça kez overclock deneyimim olmasına rağmen şuan ki ramlerim ile anlayamadığım bir sorun var. 2x8 Kingston Fury Beast 3200Mhz Cl16 ramlere sahibim. 3600Mhz neden olmasın diye hem voltajı hem de cl hariç gecikmeleri arttırarak denemeye başladım. Sürekli sorun yaşıyordum ramler bir türlü stabil oc olamıyordu. Uzun denemeler sonra bir şey fark ettim ve bu durum beni çok şaşırttı. Ramleri 3400mhz yapıp 1.35v da bıraktım ve mem testte birkaç error aldım. Sorunu çözmek için mantıklı olarak voltajı arttırmaya başladım ve her voltajı arttırmamda error sayısı arttı. 1.43v gibi bir değerde errorler bombardıman gibi gelmeye başladı hatta. Ama nasıl bir nedendir anlayamadım voltaj düşürerek 1.35v dan daha aşağı değerleri deneyince errorler kalkmaya başladı. 1.33v değerinde ise tüm mem testi geçmeyi başardı. Bellek modüllerini incelediğimde birisi kingston die-b, bir diğeri ise nanya die-c modülüne sahip. Cidden sorunu anlayamadım voltaj vermenin sorunu çözmek yerine sorunu arttırması beni çok şaşırttı ve bu yüzden ramleri istediğim gibi oc yapamıyorum. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.