Yardım Ram yükseltme hakkında bilgi

KKLL

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar bilgisayarıma yeni ram almak istiyorum. Alacağım ramler 2x8GB DDR4 2666mhz cl18 değerlerine sahip, aida64'ten anakart->chipset kısmından baktığıma göre bilgisayarım 32GB'a kadar ram destekliyor. Pek bir bilgim olmadığım için soruyorum başka bir şeye bakmam gerekiyor mu? Mhz ve cl değerlerinin de uyumlu olması lazım mı? Lazımsa nereden bakabilirim ve örnek olarak bilgisayarım 2500mhz destekliyor, sistem 2666mhz ramleri otomatik 2500e ayarlar mı? Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi bayramlar.

Evet, maksimum 2500'e kadar kullanabilirsin. Anakartın desteklediği miktarda da GB yerleştirebilirsin.

bilgim yok dediğin için soruyorum. Anakartın DDR4 değil mi ?
2666Mhz zaten ddr4 de az çok belli oluyor arkadaşın sorusuna gelirsek anakart onları otomatik 2500 e çeker zaten cl ve mhz değerleri aynıysa sorun yaşamazsın diyebilirim ama bazı anakartlar ram seçiyor dikkat etmek lazım

2666Mhz zaten ddr4 de az çok belli oluyor arkadaşın sorusuna gelirsek anakart onları otomatik 2500 e çeker zaten cl ve mhz değerleri aynıysa sorun yaşamazsın diyebilirim ama bazı anakartlar ram seçiyor dikkat etmek lazım
Desteklenen Mhz değerinden dolayı ddr4'dür zaten dedin değil mi? Doğru mu anladım?

Evet, maksimum 2500'e kadar kullanabilirsin. Anakartın desteklediği miktarda da GB yerleştirebilirsin.

bilgim yok dediğin için soruyorum. Anakartın DDR4 değil mi ?
Şu an bilgisayarda kullandığım ram 4GB ddr4 1200mh cl15 sdram olarak geçiyor. Sanırım bu anakartım ddr4 destekleyebilir demek.
Ayrıca sdram nedir açıklayabilir misiniz? Ramleri değiştirirken dikkat etmem gereken bir konu mu?

Geri