ddr4 evet ama şimdi buldum anakartın sitesinde kodunu yazınca çıkmıyor , desteklemiyormu acabaSıkıntı olmaz kullanabilirsin .
Ben kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Aldığın ramler ddr4'tur. Umarım.
Uyumludur hocam32 gb corsair ram aldım CMW32GX4M2D3600C18
anakartım msi b550 tomahawk şimdi ramler gelince farkettim üstünde intel xmp certified yazıyor. bende ryzen 5600x var. Bu ramler uyumlu mu? acaba nasıl öğrenirim
yav zaten ram bulamıyorum stokta ram yok niye böyle oldu herkes bekletip zammı yapıyor napıyorAnakartin sitesinde yazmasa da sıkıntı olmaz . Benim aldığım anakartimin sitesindede ram'lerim yazmiyordu . Sıkıntısız kullanıyorum.
hocam sıkıntı çıkmasın sonra :/Uyumludur hocam
DDR4 Anakart'a DDR4 Ram almışsınız hocam niye bir sıkıntı olsun kihocam sıkıntı çıkmasın sonra :/
ya bazı yerlerde okudum xmp açınca mavi ekran alıyorum diyen falan olmuş ondan dedim. benim eski ramler iseDDR4 Anakart'a DDR4 Ram almışsınız hocam niye bir sıkıntı olsun ki
Hocam 16 gb'lık bir ramin yanına 16gb daha takmak için illa aynı marka model olması şart değil voltaj değerleri cl ve mhz değerleri aynı olursa hiç bir sorun yaşamazsınya bazı yerlerde okudum xmp açınca mavi ekran alıyorum diyen falan olmuş ondan dedim. benim eski ramler ise
CMW16GX4M2Z3600C18
buydu. Zaten bundan bulabilsem 4 lü yapıp 32 gb yapardım ama stok yok. yeni ramde ise z yazan yer d , yani M2Z yerine M2D yazıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bu sitede uyumlu gösteriyor napıcağımı şaşırdım
![]()
Compatible memory with MSI MAG B550 TOMAHAWK
Get compatible memory for MSI MAG B550 TOMAHAWK. Filter by Type, Speed, Size, CAS Latency, First Word Latency and more.pangoly.com
ve garip olan stok yok hiç bi yerde. hep ddr5 var ddr4ler hep eksik