Yardım 9070XT için gerekli PSU kaç watt olmalı

-Bu güç kaynağıyla ilgili ne düşünüyorsunuz, bir kaç konuda öneri olarak gördüm
High power hakkında bilgiye pek ulaşamadım. Bazı güç kaynakları iyi ama yine de sağlam bir araştırma yapılması lazım.

Enermax güzel bir marka 850w modeli satışta yok, olsa önerirdim kesinlikle. 1200w da alınabilir, ama biraz "overkill" olacağı kanaatindeyim. Fiyat açısından yine de en mantıklısı o duruyor tabi. Alınabilir. Tam modüler olması da hoş. Ben olsam raijintek ve enermax arasında uzun bir süre takılı kalırdım muhtemelen.

High power hakkında bilgiye pek ulaşamadım. Bazı güç kaynakları iyi ama yine de sağlam bir araştırma yapılması lazım.

Enermax güzel bir marka 850w modeli satışta yok, olsa önerirdim kesinlikle. 1200w da alınabilir, ama biraz "overkill" olacağı kanaatindeyim. Fiyat açısından yine de en mantıklısı o duruyor tabi. Alınabilir. Tam modüler olması da hoş. Ben olsam raijintek ve enermax arasında uzun bir süre takılı kalırdım muhtemelen.
Enermax daha kaliteli

-Bütçe olarak 5 bin lira civarı düşünüyorum. Bugün laptopumu satışa koydum gerekirse anakartı b850 gaming plusa güncelleyecegim , ve işlemci ile ramleride değiştireceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

-Rajintek tam modüler olana yönelecek gibiyim.
Marka olarak üstteki arkadaşın dediği gibi daha önce duymamıştım. Msi'a tercih edilebilir bir marka mıdır acaba??

-Yorumlarınız için teşekkür ederim, iyiki konu açmışım valla :D yükseltmekte fayda var , Rajintek araştırmasına giriyorum.

-9070xt nin yanına dediğiniz gibi 850 watt güç kaynağını takıp, diğer parçalarıda şu şekilde güncellesem sistem güzel olacak gibi duruyor.
Laptop satışımdan sonra işlemci , anakart , ram , psu için total 25k civarı bütçem olacak. 5k psu ya gidecek gibi duruyor.

Farklı önerileriniz varsa dinlemekten keyif duyarım.
Crucial ramlerin gecikmesi yüksek diye biliyorum. Bununki kaç göremedim ama yüksekse başka ram tercih etmeniz iyi olur hocam.

Crucial ramlerin gecikmesi yüksek diye biliyorum. Bununki kaç göremedim ama yüksekse başka ram tercih etmeniz iyi olur hocam.
Cl 36 demiş hocam , biraz yüksek kalmış evet

Overkill olmasının bize bir dezavantajı yok sanırsam, fiyat olarak nerdeyse başabaşlar . Gelecegede iyi yatırım olur diye düşünüyorum :)

Enermax daha kaliteli
Az önce bu ürünün siparişini verdim, hepinize destekleriniz için teşekkür ederim. Fiyat olarak diğerleriyle basabas ve güç olarak çok ötedeydi.

ENERMAX Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı ARGB PSU

Son düzenleme:

-Bu güç kaynağıyla ilgili ne düşünüyorsunuz, bir kaç konuda öneri olarak gördüm
Enermax o modelde çok iyi hocam. Konuya hakim arkadaşlar güç kaynağının A tier seviyede olduğunu söylüyorlar.
Bilinen tier seviyesi B hali hazırda gayet iyi çok önerilen bir model.

7500F güzel bir seçim, ileride upgrade etmek için eğer o anakartı alıyorsanız o kadar para harcamaya gerek yok,

B650 Eagle Rev1, 3x M2 slotu, 1xGen5, 2x Gen4 SSD takabilirsiniz. 3 yıl içinde çıkacak ultra hızlı Gen5 ssd'leri takar kullanırsınız yani.
9800X3D, 9950X3D çerez gibi gelir bu anakarta. Fazla para harcamaya gerek yok hocam.

Enermax o modelde çok iyi hocam. Konuya hakim arkadaşlar güç kaynağının A tier seviyede olduğunu söylüyorlar.
Bilinen tier seviyesi B hali hazırda gayet iyi çok önerilen bir model.

7500F güzel bir seçim, ileride upgrade etmek için eğer o anakartı alıyorsanız o kadar para harcamaya gerek yok,

B650 Eagle Rev1, 3x M2 slotu, 1xGen5, 2x Gen4 SSD takabilirsiniz. 3 yıl içinde çıkacak ultra hızlı Gen5 ssd'leri takar kullanırsınız yani.
9800X3D, 9950X3D çerez gibi gelir bu anakarta. Fazla para harcamaya gerek yok hocam.

Yorumunuz için teşekkürler,
Öncelikle burda wifi ve bluetooth amaçlıyorum, o şekilde bütçe dostu nereye dönebilirim?

şu iki anakartı buldum mesela

Arkadaşlar merhabalar,
Elimde

MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI (MS-7C84)

ryzen 5 5600x işlemci

32 gb corsair ram16x2

Thermaltake 650w 80+s psu

Bulunmaktadır.

Sapphire rx9070xt pulse ekran kartı aldım.

Merak ettigim şey, psu veya işlemci beni sıkıntıya sokarmı.

Hesaplama sitelerinden hesapladım yeterli gözüküyor.

Amd minimum 750w gerekir diyor 9070xt için , ama sanırım güvenli tarafta durmaya çalışıyorlar.

Maddi olarak daha fazla açılamayacagımdan merak ettim sormak istedim

Extra
2 Tb ssd

2 Tb hdd

Bulunmakta.
Konuyu çok okuyamadım denildimi bilmiyorum ama 5600x ile 9070xt darboğaz yaşarsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,644
Üyeler
183,151
Son üye
furkanekn
Geri