RAM'ler doğru çalışıyor mu?

Darsiere

80+
Reaksiyon skoru
29
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB toplam 64GB ram kullanıyorum. AMD EXPO destekliyor ramler.

Ayrıca bugün anakart ve yeni işlemci de aldığım için bilgisayarı formatladım. Bios üzerinden AMD EXPO'yu aktifleştirdim ama tam olarak aktif mi bilmiyorum.

1748705124383.webp

CPUID Asus Cpu-Z'de böyle yazıyor.

Şuanda 6000MHz'de çalışıyor mu?
Anakartım 7000MHz'ye kadar destekliyor.

cpu z e çalıştıgı değerin yarısını gösteriyordu sanırım yani buna göre evet doğru olması lazım ama bios dan baksan daha net anlaşılır

cpu z e çalıştıgı değerin yarısını gösteriyordu sanırım yani buna göre evet doğru olması lazım ama bios dan baksan daha net anlaşılır
Teşekkürler. Bakıp buraya tekrar döneceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam anlamadığım şekilde EXPO'yu açtıktan sonra bilgisayar yavaş açılmaya başladı ve F2'ye basmama rağmen biosa giremedim. Nasıl çözebilirim?

Teşekkürler. Bakıp buraya tekrar döneceğim.

Hocam anlamadığım şekilde EXPO'yu açtıktan sonra bilgisayar yavaş açılmaya başladı ve F2'ye basmama rağmen biosa giremedim. Nasıl çözebilirim?
valla kanka 8 yıllık pc'im şuan m2 ve 3600mhz ram olmasına rağmen daha hızlı açılıyordu 550 500 ssd ve 2400mhz ramlerle şuankinden daha hızlı açılıyordu evet 6k mhz de çalışıyor ramlerin

tam yerini hatırlamamakla birlikte anakartta birde bu ram mhz leri seçilen yerde fdram gibi bir şey vardı onuda 3k seçersen işlemcin biraz daha iyi çalışır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,663
Üyeler
183,874
Son üye
AngaraBeyfendisi
Geri