Yardım RAM’lerin Marka Uyumu

TRXeNoNTR

80+
Reaksiyon skoru
29
Arkadaşlar ddr4 8 gb 2133mhz’lik bir ram’im var ve 2400mhz’e kadar destekleyen bir anakartım var. Kendime yeni bir 8 gb ddr4 ram alıp 2133 mhz’e çekip kullanmak istiyorum ama kullandığım iki ram’in markası farklı olacak. Bu sıkıntı yaratır mı, ram’ler çalışır mı, kullandığım iki ram’in de markalarının aynı olması mı gerekli?
Bilgisi olan herkes yorum yaparsa sevinirim çünkü bu konu hakkında bilgim yok bu yüzden dolayı hepinizin yorumu benim için önemli 🙏

Son düzenleme:
bendede aynı 2133 mhz lik ram var bana dedilerki cl değerleri aynı fakat mhz değerleri farklı olsa olurmuş

Arkadaşlar ddr4 8 gb 2133mhz’lik bir ram’im var ve 2400mhz’e kadar destekleyen bir anakartım var. Kendime yeni bir 8 gb ddr4 ram alıp 2133 mhz’e çekip kullanmak istiyorum ama kullandığım iki ram’in markası farklı olacak. Bu sıkıntı yaratır mı, ram’ler çalışır mı, kullandığım iki ram’in de markalarının aynı olması mı gerekli?
cl değerleri mhz si aynı olduğu sürece sorun çıkmaz yinede aynısını bulmaya çalışın

mhz ve cl değerleri aynıysa sorun çıkmayabilir ama sorun çıkma ihtimali az bile olsa var.

açılır çalışır oynatır ama ara ara mavi ekran alırsın
Hocam yapma yaa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

belli olmuyor ramlerin kafasına göre.
Haa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Almayı düşündüğüm RAM crucial ballistix 3200mhz cl16. Daha sonra yeni bilgisayara geçince tekrardan kullanmak için bu ram’i tercih ettim. Çipleri baya iyiymiş sanırım

Geri