biosdan mı yapacağız hocam birde ne yazıcak baktığımda pek anlamam o yüzdenBIOS reset atmayı dene önce. Fan profillerinde sıkıntı olabilir.
Evet.biosdan mı yapacağız hocam
Bir şey yazmana gerek yok BIOS açılınca ayarlara gel orada reset all settings özelliğinin olması lazım.biosdan mı yapacağız hocam birde ne yazıcak baktığımda pek anlamam o yüzden
BIOS açılınca sağ altta default yazısı var ona bas ( ya da F5 tuşu). Sonra Save & Exit yap ( F10 tuşu).biosdan mı yapacağız hocam birde ne yazıcak baktığımda pek anlamam o yüzden
Otomatik olarak ayarlı olması gerekmiyor mu?Egzoz fanı anakarta bağlıysa, BIOS dan ilgili FAN HEADER için profili ayarlayabilirsiniz. Zor bir işlem değil, BIOS da fan ayarları kısmına girdiğinizde bağlı fanlar için RPM değerlerini görmeniz lazım.
Hocam peki dediğinizi nasıl yaparım pek anlamam o yüzdenGenelde CPU sıcaklığına göre RPM i değişir fanların, tabi bu durum 4-pinli fanlar için geçerli, 3-pinli fanlarda RPM ayarı sabit oluyor, değiştirmek için voltaj değerleriyle filan oynamanız gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şahsi fikrim, kasa fanları için manuel ayar yapılmalı, yani fanlar sürekli sabit bir RPM de dönmeli. Fanların hızını, sesi sizi rahatsız etmeyecek bir değerde sabitlemek çok daha mantıklı, ben genelde kasa fanlarımı %40-50 seviyesinde sabit hızda kullanıyorum, tavsiye ederim.
Sizin fanın durumunu bilmiyorum, 3-pin mi 4-pin mi? Gerçi başlığa bazen çalışmıyor veya az çalışıyor diye yazmışsınız ama teyit etmenizde fayda var. Egzoz fanının anakarta bağlı kablosunu çıkarıp kontrol edin. Anakartın hangi fan portuna takılı olduğu da önemli. Yakından görsel atma şansın var mı?
Evet hocam bağlı olduğu yerde cha_fan yazıyor
hocam baktım anakarta bağlı bide hocam bios sıfırladım yeniden girdim aynı sorun devam ediyor rdr2te girdiğimde fan tamamen durdu
Hocam evet kabonun yanında cha_fan yazıyorSizin fanın durumunu bilmiyorum, 3-pin mi 4-pin mi? Gerçi başlığa bazen çalışmıyor veya az çalışıyor diye yazmışsınız ama teyit etmenizde fayda var. Egzoz fanının anakarta bağlı kablosunu çıkarıp kontrol edin. Anakartın hangi fan portuna takılı olduğu da önemli. Yakından görsel atma şansın var mı?
Zaten anakartında sadece 2 adet fan bağlantı yeri var. Egzoz fanın CHA_FAN yazan girişe bağlıdır. Eğer fanın 4-pinli ise BIOS dan çok basit bir şekilde ayarlamanı yapabilirsin.
Fan ayarını nerden yaparım bide benim için sıkıntısı yok yüksekte çalışması fanınSizin fanın durumunu bilmiyorum, 3-pin mi 4-pin mi? Gerçi başlığa bazen çalışmıyor veya az çalışıyor diye yazmışsınız ama teyit etmenizde fayda var. Egzoz fanının anakarta bağlı kablosunu çıkarıp kontrol edin. Anakartın hangi fan portuna takılı olduğu da önemli. Yakından görsel atma şansın var mı?
Zaten anakartında sadece 2 adet fan bağlantı yeri var. Egzoz fanın CHA_FAN yazan girişe bağlıdır. Eğer fanın 4-pinli ise BIOS dan çok basit bir şekilde ayarlamanı yapabilirsin.
bastımQFAN Control yazan yere basın.