Neler Yeni

React ve sonrası için?

ahmetozrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Özer
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar,
yaklaşık 6 aydır react.js teknolojisi üzerinde çalışıyorum geçmişte daha farklı freamworklerle çalışmıştım ama react'ın component ve state management mantığı olsun virtual dom render olayları olsun ilgimi çektiğinden bu teknolojiyi öğrenmek istedim. 6 aylık sürecin ardından gayet güzel ilerleme kat ettim. Soracağım soru şunun üzerine: Piyasadaki çoğu react developer react kodlarını js ile yazarken kimisi ts ile yazıyor kimisi direkt next.js kullanıyor ben bu aşamada hangisini nasıl tercih etmem gerekiyor illa ts ile çalışmam gerek mi veya next.js öğrenmem gerek mi? Cevaplarsanız sevinirim iyi forumlar:)

kupır

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Mustafa SAĞDIÇ
Steam
mstfsgdc
Twitter
sagdic
Discord
mstfsgdc
TypeScript'in kullanılma amacı kısaca kod yazma ortamında dilin adı üstüne yaşanabilecek type hatalarını gidermek için değişkenlerin vs. tipini (string, integer, boolean vs.) belirleyerek o değişkenlere farklı bir tipten değer atanmasını önlemek. Ben JS üzerinden geliştirme yapmayı seviyorum. Diğer soruna gelecek olursak, Next.js şu anda React'ın üzerine koyarak geliştirilen bir araç ve bazı özellikleriyle React'ın önüne geçiyor. Routing (sayfalama) işlemlerinin kolaylığı, arkasındaki güzel geliştirme ekibiyle birlikte gayet güzel ilerliyor. Son zamanlardaki projelerimde genelde Next.js kullanıyorum. Halihazırda React geliştirdiğiniz için Next.js'e geçişte hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Vercel, Next.js için çok güzel dökümantasyon hazırlıyor, oradan bakarak her türlü bilgiye ulaşabilirsin.

ahmetozrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Özer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
TypeScript'in kullanılma amacı kısaca kod yazma ortamında dilin adı üstüne yaşanabilecek type hatalarını gidermek için değişkenlerin vs. tipini (string, integer, boolean vs.) belirleyerek o değişkenlere farklı bir tipten değer atanmasını önlemek. Ben JS üzerinden geliştirme yapmayı seviyorum. Diğer soruna gelecek olursak, Next.js şu anda React'ın üzerine koyarak geliştirilen bir araç ve bazı özellikleriyle React'ın önüne geçiyor. Routing (sayfalama) işlemlerinin kolaylığı, arkasındaki güzel geliştirme ekibiyle birlikte gayet güzel ilerliyor. Son zamanlardaki projelerimde genelde Next.js kullanıyorum. Halihazırda React geliştirdiğiniz için Next.js'e geçişte hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Vercel, Next.js için çok güzel dökümantasyon hazırlıyor, oradan bakarak her türlü bilgiye ulaşabilirsin.
cevabı biraz geç gördüm ama teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,544
Üyeler
159,634
Son üye
eren78
Top Bottom