Öneri RebelX Zenith satın aldım

Reaksiyon skoru
14
Bütçe
4500
Merhabalar forum ailesi. Geçenlerde koltuk seçmenin zorluğundan dem vurup aşağıdaki başlığı açmıştım. Linkini bırakıyorum.

Sonra nihayet bir karara varıp Amazon üzerinden Hawk Future Black satın aldım. Ancak bu koltuk aradığım bir koltuk değildi. Sert minderleri, baldır desteğinin olmaması, oturma tablasının düz olması gibi sebepler nedeniyle iade ettim. Bir süredir de arayışa son verip mevcut koltuğumla idare etmenin doğru olduğunu düşündüm. Geçenlerde yine forumda dolaşırken başlıkta da belirttiğim koltuğu gördüm, fiyatı aldığımda 3900 liraydı. Hem "şu anki koltuğumdan ne kadar kötü olabilir", hem de "çok yükseklere çıkmadıkça oyuncu koltukları aşağı yukarı aynı duruyor" düşüncesiyle hareket ettim. Koltuk henüz elime ulaşmadı, kullanma fırsatı olduğunda buradan tecrübelerimi paylaşacağım. Ürünü PttAvm'den aldım, şu anki fiyatı (10.12.2026) bütçede belirtilmiş durumda. Merak edenler için ürünün linki şu:

Hocam öncelikle hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız ama beklentiyi doğru ayarlamak adına birkaç teknik detayı bilmenizde fayda var.

Hawk'ı iade etme sebebiniz olan sertlik, aslında onun kalitesinden (iDökme Sünger teknolojisi geliyordu. Dökme sünger kolay çökmez.
Şu an aldığınız Rebelx ise muhtemelen Blok Sünger veya dolgu malzeme kullanıyor.

Bu kiloda, Rebelx'in o yumuşak süngeri muhtemelen 2-3 ay içinde ezilip formunu kaybedecektir. İlk oturduğunda Oh be yumuşacık dedirtir ama uzun vadede kalça ağrısı yapma riski, sert koltuktan daha fazladır.

Bu fiyat bandındaki Masaj, genellikle bel yastığına konulan pilli/USB'li bir titreşim motorudur. Ovma yapmaz, sadece titrer. Kablosu tekerleğe dolanmasın diye dikkat edin.

Ayrıca 105 kg sınır bir kilodur. Koltuğun amortisörü ve plastik ayakları Hawk kadar mukavemetli olmayabilir. Geriye yaslanırken dikkatli olmakta fayda var.

Fiyatına göre idare etsin mantığıyla alındıysa iş görür ama Hawk'tan sonra malzeme kalitesi farkını bariz hissedeceksiniz.
Gelince deneyimlerinizi bekliyoruz.

Hocam öncelikle hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız ama beklentiyi doğru ayarlamak adına birkaç teknik detayı bilmenizde fayda var.

Hawk'ı iade etme sebebiniz olan sertlik, aslında onun kalitesinden (iDökme Sünger teknolojisi geliyordu. Dökme sünger kolay çökmez.
Şu an aldığınız Rebelx ise muhtemelen Blok Sünger veya dolgu malzeme kullanıyor.

Bu kiloda, Rebelx'in o yumuşak süngeri muhtemelen 2-3 ay içinde ezilip formunu kaybedecektir. İlk oturduğunda Oh be yumuşacık dedirtir ama uzun vadede kalça ağrısı yapma riski, sert koltuktan daha fazladır.

Bu fiyat bandındaki Masaj, genellikle bel yastığına konulan pilli/USB'li bir titreşim motorudur. Ovma yapmaz, sadece titrer. Kablosu tekerleğe dolanmasın diye dikkat edin.

Ayrıca 105 kg sınır bir kilodur. Koltuğun amortisörü ve plastik ayakları Hawk kadar mukavemetli olmayabilir. Geriye yaslanırken dikkatli olmakta fayda var.

Fiyatına göre idare etsin mantığıyla alındıysa iş görür ama Hawk'tan sonra malzeme kalitesi farkını bariz hissedeceksiniz.
Gelince deneyimlerinizi bekliyoruz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Masaj özelliği hiç ilgimi çekmedi açıkçası, o nedenle başlıkta da yazmadım. 2 saatlik periyotlarda yormasın, sırtı da yere düşmesin şu aşamada kafi. Şu an visco minderle kullanıyorum koltuğumu, o biraz tolare ediyor durumu. Mesai sırasında tecrübe edeceğim, eğer gerçekten ucuz etin yahnisi kıvamındaysa ve asıl alma amacıma uygun hareket etmiyorsa iade ederim diye düşündüm.

Bu arada Hawk'un baş ve sırt minderleri çok sertti, oturma yerinin sert olmasını anlayabiliyorum ama diğer parçalar yeterince konforlu değildi. Sırt yastığını koymayınca da bel kısmında boşluk oluşuyordu. Ürünün kalitesi bence yerindeydi, dikişleri ve mekanizması dayanıklı duruyordu.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Masaj özelliği hiç ilgimi çekmedi açıkçası, o nedenle başlıkta da yazmadım. 2 saatlik periyotlarda yormasın, sırtı da yere düşmesin şu aşamada kafi. Şu an visco minderle kullanıyorum koltuğumu, o biraz tolare ediyor durumu. Mesai sırasında tecrübe edeceğim, eğer gerçekten ucuz etin yahnisi kıvamındaysa ve asıl alma amacıma uygun hareket etmiyorsa iade ederim diye düşündüm.

Bu arada Hawk'un baş ve sırt minderleri çok sertti, oturma yerinin sert olmasını anlayabiliyorum ama diğer parçalar yeterince konforlu değildi. Sırt yastığını koymayınca da bel kısmında boşluk oluşuyordu. Ürünün kalitesi bence yerindeydi, dikişleri ve mekanizması dayanıklı duruyordu.
Hocam tespitlerin çok doğru. Hawk'ın yastıkları ve süngeri Cold Cure olduğu için tuğla gibi serttir, şekli bozulmaz ama konforu kişiye göre değişir. O bel boşluğu da maalesef yarış Koltuğu tasarımının kronik sorunudur, yastıksız omurgayı desteklemezler.

Rebelx gelince, iade süreci geçmeden stres testini mutlaka yapın. Umarım işinizi görür, bekliyoruz yorumlarını.

Merhabalar. İlgili koltuğu aldığımı söylemiştim. Koltuk geldi, deneyimledim ve size deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

Özet: Fiyatın bundan daha pahalı olmadığı durumlarda alınabilir, bütçeniz fazlaysa başka seçeneklere yönelin.

1. Teslimat ve montaj
Koltuk sağlam bir şekilde kutulanmış olarak elime ulaştı. Parçaların hepsi ambalajlıydı. Hawk'tan aldığım kokuyu bundan almadım, sanırım daha az metal içermesinin de bunda etkisi vardır. Montajı yıldız tornavida ile vidalama sebebiyle güç gerektiriyordu ancak zor değildi. Kurulum sırasını doğru takip ederseniz tek başınıza çok rahat kurabilirsiniz. Sırt ile oturak tek bir yerden iki vida ile birleşiyor. Diğer parçaları takmadan bu işlemi yaparsanız kısa sürede işlem biter. Kolçaklar üçer vida ile montaj yapılıyor. Sırt minderinin sabitlendiği bir yer yok. Kafa yastığının ipleri ise uçlarında klips olmadığı için bağlama yöntemiyle yaptım.

2. Oturma, yatırma ve duruş
Koltuk yüksekliği normalde biraz yukarıda, yükseldiği yer oldukça üstte. Kumaş kısımları yumuşak ve çok az pütürlü, rahatsızlık vermiyor. Oturma alanında, görüntüde belli olmayan sağ ve sol metal destekler var. Hawk Future'daki gibi yayvan bir alan değil yani. Koltuğu çok fazla yatırmaya cesaret edemedim, normal oturuş pozisyonuna göre yatırdığımda bir sorun oluşmadı. Ancak koltuk ilk oturuşta dahi gıcırdama yapıyordu. Yaslanma kısmında çok hafif boşluk var, bu da bence kabul edilebilir bir esneme payı. Duruş olarak tam doksan derecelik bir oturma yeri sunuyor. Sırt minderi sert ancak baş yastığı gayet yumuşak. Ayak koyma yeri rahat ancak sabit değil, üzerinde ayak yokken düşüyor. Sırt minderinde masaj özelliği sunan titreşim oldukça sesli. Bence pek de faydalı bir özellik değil, ben de bu özelliği kullanmayı planlamadım.

3. Malzeme kaltesi
Fiyatının neden bu civarda olduğu gösteren en belirgin nokta bu. Sunduğu işlevselliği düşük seviye materyallerle sağlıyor. Ürünün paslı yerleri mevcut, özellikle ayak koyma yerinde. Süngerleri bir miktar daha yumuşak. Altta tahta bir blok üzerine yerleşmiş sünger bulunuyor. Ayakları metal ancak bu pütürlü yapıya sahip; dirsek noktaları, yani tekerlerin bağlandığı yerle amortisöre giden yer arası sert geçiş nedeniyle takılma yapmaya müsait. Mekanizma, pek çok düşük seviye üründe bulunan mekanizma.

Sonuç olarak 4000 liradan fazla olmayacak şekilde temin edildiğinde ve kişinin kilosu 100'ün altında olduğu sürece alınabilir ekonomik bir koltuk. Uzun yıllar kullanılır mı bilmiyorum, amortisörü problem çıkarmadığı sürece büyük sorunlara neden olmayacağı kanaatindeyim. Ayaklardaki köşe noktaları için zımparalama gerekebilir.

Ürünü iade ettim. İade için eğer PTTAVM'den alındıysa bizzat PTT şubesine gidilmesi gerekiyor. Koltuk 21 kilo, taşınması çok büyük problem yaratmıyor.

Herkese iyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,061
Üyeler
187,285
Son üye
Mehmet Çelebioglu
Geri