❌İndirim Bitti! RED DEVİL 9070 XT 32.999 TL ve ASUS TUF 9070 XT 36.449 TL

Yok 35db yapılan testler de bile bu kartın fanları 1600 devirdir zaten o nokta da çalışsın diye ayarlanmış ilk fanlar dönmeye başladığı esnada o devir de açılıyor. AMD Software da gelişmiş bir fan ayarı yaparsan ve güzelce uv ayarlarsan bir çok modele göre farkını koyacaktır.
Tasarıma gelince bana simetrik ve sade duran tasarımlar daha hoş geliyor.
Fiyat olarak da kesinlikle amd de hangi kart fiyat performans dengesi daha iyi durumda ise onu almak daha mantıklı fakat pcb + soğutmaya da önem vermek gerekiyor hiç bir üretici vapor chamber koymazken xfx koymayı akıl edebilmiş ve bunun katkısı direkt hot spot ve belleklere yaramış.
Dostum noise normalized testleri ortada halen yok o 1600rpm dir diyorsun, ne fark ediyor kaç olduğu? dünyanın en sağlıklı soğutma performansı ölçme şeklidir noise normalized.

Amansızca bir modelin misyonerliğini yapmanın ne anlamı var? yok UV yapıp AMD software den ayar çekersen farkını ortaya koyarmış. Resmen akıl tutulması yorumlar yapıyorsun. Diğer modeller UV yapılmıyor mu? fanlara ince ayar çekilmiyor mu?

Hayatımda ilk defa noise normalized testlerine bir kılıf bulan görüyorum.

50 stok ile başladı evet sonra 30 şimdi 15 aldık bakalım güzel kart gerçekten ama bu devirde 3x8 pin güç girişi gerçekten kabul edilebilir bir şey değil nvdia kaç nesildir yeni güç girişine geçti amd nin en azından 9000 serisinde bunu değiştirmesi gerekirdi yazık yani .
Şu güzelim karta bu yapılır mı be hocam
hocam ekstra gpu soğutucu m u kullanıyorsun resimden öyle gibi geldi de şayet memnunsan link atabilir misin?

hocam ekstra gpu soğutucu m u kullanıyorsun resimden öyle gibi geldi de şayet memnunsan link atabilir misin?
Hocam extra gpu soğutucu derken kasa zoko amiral alt kısımda 3 adet 12cm fan yeri var elimde boşta duran 2 adet arctic p12 pwm bağladım malum sessiz çalışıyorlar 3 adet takmama sebebim güç kaynağı üzerine gelen fan herhalde hava alamadığından çok ses yapıyor . 9070 xt zaten ısınmıyor güzel görünsün diye yine elimde olan thermalright argb fanları takıp sessiz modda kullancağım ama . keşke arctic argb fanlar biraz uygun olsa komple değiştireceğim ama fiyatları benim için biraz pahalı thermalright a göre çok sessizler . 6800xt kullanırken fan hızlarını biraz yüksek tuttum şu an dediğim gibi 9070 xt pek ısınmadığından ayarlarını kıstım gayet sessiz şu an kasa .

Dostum noise normalized testleri ortada halen yok o 1600rpm dir diyorsun, ne fark ediyor kaç olduğu? dünyanın en sağlıklı soğutma performansı ölçme şeklidir noise normalized.

Amansızca bir modelin misyonerliğini yapmanın ne anlamı var? yok UV yapıp AMD software den ayar çekersen farkını ortaya koyarmış. Resmen akıl tutulması yorumlar yapıyorsun. Diğer modeller UV yapılmıyor mu? fanlara ince ayar çekilmiyor mu?

Hayatımda ilk defa noise normalized testlerine bir kılıf bulan görüyorum.
Heatsink yüzey alanı, heatsink kanat sıklığı, heatpipes sayısı, vapor chamber, ağırlık gibi unsurları kattığımızda en iyisi xfx mercury kalıyor. Kusura bakma ama fan sesli çalışıyor diye en kötü kart olmuyor fan devirlerini aynı tutsak eminim ki bu soğutma sıralama gigabyte aorus elite > xfx mercury mag oc > asrock taichi > powercolor red devil > asus tuf > sapphire nitro > sapphire pulse olurdu. UV veya Fan eğrisi kullanıcıya kalmış eğer fan rahatsız etmiyorsa kullanılır eğer kasanın dışında duyulabilir seviye de ise özel fan eğrisi ayarlayabilirsin.

GIGABYTE AORUS ELİTE (9 HEATPİPES + VAPOR CHAMBER)
Screenshot_2.webp
Screenshot_1.webp

XFX MERCURY MAG OC (8 HEATPİPES + VAPOR CHAMBER)
merc pcb.webp
merc cooler.webp

ASROCK TAİCHİ (8 HEATPİPES )
taichi pcb.webp
taichi cooler.webp

POWERCOLOR REDDEVİL (7 HEATPİPES)
red devil pcb.webp
red devil cooler.webp

ASUS TUF (7 HEATPİPES)
tuf pcb.webp
tuf cooler.webp

SAPPHİRE NİTRO (6 HEATPİPES)
nitro pcb.webp
nitro cooler.webp

SAPPHİRE PULSE (5 HEATPİPES)
pulse pcb.webp
pulse cooler.webp

Bazı incelemelere baktığımız soğutma gücünü belli ediyor zaten
Screenshot_3.webp

Screenshot_5.webp

Screenshot_4.webp

Son düzenleme:
Heatsink yüzey alanı, heatsink kanat sıklığı, heatpipes sayısı, vapor chamber, ağırlık gibi unsurları kattığımızda en iyisi xfx mercury kalıyor. Kusura bakma ama fan sesli çalışıyor diye en kötü kart olmuyor fan devirlerini aynı tutsak eminim ki bu soğutma sıralama gigabyte aorus elite > xfx mercury mag oc > asrock taichi > powercolor red devil > asus tuf > sapphire nitro > sapphire pulse olurdu. UV veya Fan eğrisi kullanıcıya kalmış eğer fan rahatsız etmiyorsa kullanılır eğer kasanın dışında duyulabilir seviye de ise özel fan eğrisi ayarlayabilirsin.
Daha saçma çok az şey duydum, kusura bakma.

Aorus elite atıyorum 1200rpm de 38db gürültü çıkarırken Taichi 1200rpm 32db gürültü çıkarıyorsa bu eşit bir karşılaştırma olmuyor çünkü gürültü ve performans eşit orantılı ilerliyor. Ya Aorus u 32db e indireceksin ya da Taichi yi 38db e çıkaracaksın ki gerçek bir veri elde edebilirsin.

Zaten bunun mantığını da sektördeki herkes bildiği için noise normalized diye bir kavram çıkmış ortaya ve bu şekilde ayrı bir test yapılıyor.

DA forumdan somon arkadaşa göre yürümüyor işler, globali takip et o zaman anlarsın sektör standartlarını.

Aorus elite atıyorum 1200rpm de 38db gürültü çıkarırken Taichi 1200rpm 32db gürültü çıkarıyorsa bu eşit bir karşılaştırma olmuyor çünkü gürültü ve performans eşit orantılı ilerliyor. Ya Aorus u 32db e indireceksin ya da Taichi yi 38db e çıkaracaksın ki gerçek bir veri elde edebilirsin.

Zaten bunun mantığını da sektördeki herkes bildiği için noise normalized diye bir kavram çıkmış ortaya ve bu şekilde ayrı bir test yapılıyor.

DA forumdan somon arkadaşa göre yürümüyor işler, globali takip et o zaman anlarsın sektör standartlarını.
Heatsink soğutma gücünü görmek istiyorsan rpm göre eşitleyeceksin her üreticinin fan tasarımı ve rulman kalitesi farklı ses de ona göre değişiyor.
Noise normalized göre bakarsan mercury veya aorus performans bios da yüke girdiği gibi 1600rpm üzerine çok rahat çıkıyor. Bu yüzden fan eğrisi ayarlamak veya silent bios almak istersin çünkü o kadar agresif fan eğrisi cidden duyulabilir olacaktır.

Son düzenleme:
  • Üzgün
Reaksiyonlar: GLHF
Şimdi 2 ekran kartını varsayımsal olarak karşılaştıralım.

A ekran kartının heatsink ölçüleri 400x150x60mm, ısı borularının sayısı fazla, ısı borularının ve heatsink'in toplam ağırlığı daha fazla, vapor chamber var. Ancak bu ekran kartı 100x100mm, cfm değeri düşük, sesi yüksek fanlarla geliyor. Son kullanıcı bunu sistemine takıyor. Stok ayarlarla yük altında fanlar 2000 rpm'de 40 dB çalışıyor ve GPU 50, hot spot 70, bellekler 70 derece.

B ekran kartının heatsink ölçüleri 360x120x50mm, ısı boruları daha az, ısı borularının ve heatsink'in toplam ağırlığı daha az, vapor chamber yok. Ancak bu ekran kartı 120x120mm, cfm değeri yüksek, sessiz fanlarla geliyor. Son kullanıcı bunu sistemine takıyor. Stok ayarlarla yük altında fanlar 1000 rpm'de 20 dB çalışıyor ve GPU 55, hot spot 80, bellekler 75 derece.

Techpowerup bu kartları satın aldı. Noise-normalized şekilde 30 dB'de test etti. Bu şekilde B ekran kartının GPU, hot spot, delta, bellek değerleri A ekran kartından düşük çıktı.

Şimdi soru şu ''Hangi ekran kartının soğutması daha iyi?''. Bana göre ve çoğu insana göre noise-normalized testinde elde edilen veriler altın standart. Çünkü biz ekran kartlarını satın alırken üzerindeki fanları da satın aldık. Fanların ürettiği ses, fanların kalitesine göre farklılık gösterdi. Tam bu noktada konuda tartıştığımız XFX ekran kartını ele alalım. XFX Mercury Gaming OC modelinin magnetic ve non-magnetic versiyonlarını ele alalım. İki ekran kartının tamamen aynı olduğu varsayıyorum (varsayıyorum çünkü içini açıp bakmadım). Reddit'te bu iki ekran kartını kullanan kullanıcılar magnetic versiyonun aynı sıcaklıkta daha gürültülü olduğunu söylüyorlar. Bunu ideal şartlarda test edemediğimiz için doğrulayamam ancak aynı ekran kartında bile fanların bağlantı şeklini değiştirmek fan sesini değiştirmiş gibi gözüküyor.

Aynı mantığı Gamers Nexus'un incelediği kasalarda da görebiliriz. Stok olarak daha iyi soğutan bir kasa noise-normalized testlerde rakiplerinde kötü performans gösterebiliyor. İçinde fan olan tüm bileşenlerde mantık aynı.

%100 katılıyoum.

Heatsink soğutma gücünü görmek istiyorsan rpm göre eşitleyeceksin her üreticinin fan tasarımı ve rulman kalitesi farklı ses de ona göre değişiyor.
Noise normalized göre bakarsan mercury veya aorus performans bios da yüke girdiği gibi 1600rpm üzerine çok rahat çıkıyor. Bu yüzden fan eğrisi ayarlamak veya silent bios almak istersin çünkü o kadar agresif fan eğrisi cidden duyulabilir olacaktır.
Amaç heatsink'leri karşılaştırmaksa rpm'i değil heatsink üzerinden birim zamanda geçen hava ve havanın basıncını eşitlemeliyiz. Bunu da fanların CFM ve PSI değerleri belirler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RX 9070 XT kartların arasın da en güçlü soğutma potansiyeli olan kart.
Fanları biraz sesli olabilir fakat fan eğrisi amd software dan çok detaylı bir şekilde ayarlanıyor.

DFSBilgisayar bunun düz siyah, magnetic olmayan modelini 32-33k seviyesin de satıyor. Eğer fiyatı makul seviyeye düşerse tek rakibi asrock taichidir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Build Örnekleri:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

PowerColor Hellhound ve Red Devil modelleri kötüdür demiyorum fakat RX 7000 serisinin tasarımı daha güzeldi ve RX 9000 de bazı üretimden kaynaklı die da çatlamalar görülmüştür.
1751308866765.webp

DFS'nin satmış olduğu model ( ''OC'' ibaresi bulunmayan) paylaşmış olduğum ekran görüntüsünde en üstte yer alan model. Düz modelin ''OC'' modellerle alakası yok. Güç girişi 2x8 pin vapor chamber yok. Sanırım bir alt segment olan Quicksilver modelinin tamamen aynısı. Sadece heatsink'i 1cm daha uzatmışlar. Ayrıca bu model yurtdışında kutusuz sadece statik poşette geliyor.

Son düzenleme:
Geri