❌İndirim Bitti! RED DEVİL 9070 XT 32.999 TL ve ASUS TUF 9070 XT 36.449 TL

Ben de bu karttan 1 adet almayı düşünüyorum ama alıp almamak konusunda çok kararsızım. Aldıktan sonra bir 5070 ti veya 5080 fırsatı yakalarsam üzülürüm. İncehesap 14 gün boyunca sorunsuz iade alıyor mu acaba :D.
geçen hafta 5070ti 37 bin di ona denk gelmediniz mi

geçen hafta 5070ti 37 bin di ona denk gelmediniz mi
38 bindi. Denk geldim ancak bankayla alaklı bir problem yaşadığım için alışveriş yapmam bir türlü mümkün olmadı. Bu gece de dayanamadım Red Devil aldım.

38 bindi. Denk geldim ancak bankayla alaklı bir problem yaşadığım için alışveriş yapmam bir türlü mümkün olmadı. Bu gece de dayanamadım Red Devil aldım.
garanti kart bonus kampanyası vardı 37k ya aldım ben. 2. elde hızlı gitmiyor diye almadım yoksa red ile arasında çok kaldım. görünüşü güzel sadece yazısının olduğu yer pavyon ışıkları gibi parlıyor. kontrol edilimor sanırım.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-06-28 saat 00.02.57_26f7231f.webp
    WhatsApp Görsel 2025-06-28 saat 00.02.57_26f7231f.webp
    152.6 KB · Hit: 76
garanti kart bonus kampanyası vardı 37k ya aldım ben. 2. elde hızlı gitmiyor diye almadım yoksa red ile arasında çok kaldım. görünüşü güzel sadece yazısının olduğu yer pavyon ışıkları gibi parlıyor. kontrol edilimor sanırım.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

RX 9070 XT kartların arasın da en güçlü soğutma potansiyeli olan kart.
Fanları biraz sesli olabilir fakat fan eğrisi amd software dan çok detaylı bir şekilde ayarlanıyor.

DFSBilgisayar bunun düz siyah, magnetic olmayan modelini 32-33k seviyesin de satıyor. Eğer fiyatı makul seviyeye düşerse tek rakibi asrock taichidir.
Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Build Örnekleri:
Screenshot_3.webp
Screenshot_4.webp

rgb1.webp
rgb2.webp

PowerColor Hellhound ve Red Devil modelleri kötüdür demiyorum fakat RX 7000 serisinin tasarımı daha güzeldi ve RX 9000 de bazı üretimden kaynaklı die da çatlamalar görülmüştür.

Son düzenleme:
RX 9070 XT kartların arasın da en güçlü soğutma potansiyeli olan kart.
Fanları biraz sesli olabilir fakat fan eğrisi amd software dan çok detaylı bir şekilde ayarlanıyor.

DFSBilgisayar bunun düz siyah, magnetic olmayan modelini 32-33k seviyesin de satıyor. Eğer fiyatı makul seviyeye düşerse tek rakibi asrock taichidir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
PowerColor Hellhound ve Red Devil modelleri kötüdür demiyorum fakat RX 7000 serisinin tasarımı daha güzeldi ve RX 9000 de bazı üretimden kaynaklı die da çatlamalar görülmüştür.
Serinin en büyük kartı olarak en yüksek soğutma potansiyeline sahip olması normal ancak testleri 330w 35 dBA noise-normalized yaptıklarında XFX attığınız tablolardaki kadar başarılı bir performans gösterememiş. Bunun yerine kesinlikle Tacihi tercih ederim.
1751059688645.webp

n11 üzerinden DFS'den ekran kartı almaktansa direkt İncehesap ile muhattap olmayı tercih ederim. Ayrıca bence XFX'in tasarımı çok çirkin :D.
Red Devil'le alakalı attığın post için çok teşekkür ederim. Daha önce okumamıştım. Yarın göz gezdiririm.
Bana göre soğutma performanslarına ve ufak overcloklara çok fazla takılmak gereksiz. Piyasadaki en ucuz 9070 XT'yi alıp geçmek lazım. Asus Prime modeli bile biraz optimize edildiğinde 250-270 watt'larda çok güzel çalışıyor. Bu bağlamda lansmandan 29 bine Pulse alanlar çok şanslılar. Hem dip fiyattan aldılar hem soğutması gayet iyi :).
Hala bütçesi olanın 5070 Ti tercih etmesi taraftarıyım. Yine de 33 bine Red Devil'in kötü bir tercih olduğunu düşünmüyorum.

Serinin en büyük kartı olarak en yüksek soğutma potansiyeline sahip olması normal ancak testleri 330w 35 dBA noise-normalized yaptıklarında XFX attığınız tablolardaki kadar başarılı bir performans gösterememiş. Bunun yerine kesinlikle Tacihi tercih ederim.
Alıntıyı görüntüle

n11 üzerinden DFS'den ekran kartı almaktansa direkt İncehesap ile muhattap olmayı tercih ederim. Ayrıca bence XFX'in tasarımı çok çirkin :D.
Red Devil'le alakalı attığın post için çok teşekkür ederim. Daha önce okumamıştım. Yarın göz gezdiririm.
Bana göre soğutma performanslarına ve ufak overcloklara çok fazla takılmak gereksiz. Piyasadaki en ucuz 9070 XT'yi alıp geçmek lazım. Asus Prime modeli bile biraz optimize edildiğinde 250-270 watt'larda çok güzel çalışıyor. Bu bağlamda lansmandan 29 bine Pulse alanlar çok şanslılar. Hem dip fiyattan aldılar hem soğutması gayet iyi :).
Hala bütçesi olanın 5070 Ti tercih etmesi taraftarıyım. Yine de 33 bine Red Devil'in kötü bir tercih olduğunu düşünmüyorum.
Yok 35db yapılan testler de bile bu kartın fanları 1600 devirdir zaten o nokta da çalışsın diye ayarlanmış ilk fanlar dönmeye başladığı esnada o devir de açılıyor. AMD Software da gelişmiş bir fan ayarı yaparsan ve güzelce uv ayarlarsan bir çok modele göre farkını koyacaktır.
Tasarıma gelince bana simetrik ve sade duran tasarımlar daha hoş geliyor.
Fiyat olarak da kesinlikle amd de hangi kart fiyat performans dengesi daha iyi durumda ise onu almak daha mantıklı fakat pcb + soğutmaya da önem vermek gerekiyor hiç bir üretici vapor chamber koymazken xfx koymayı akıl edebilmiş ve bunun katkısı direkt hot spot ve belleklere yaramış.

Alıntıyı görüntüle

Amd de hot spot çok önemli aynı model kart dan örnek vermek gerekirse die kartın tam ortasına yapmak yerine pcie çok yakın yapılmış buda ısıyı düz bir yüzeye eşit yayılmamasına sebep veriyor.

AMD TUF RX 9070 XT
Screenshot_6.webp

NVIDIA TUF RTX 5070 Tİ
Screenshot_5.webp

Ekran kartı güç kablosunu üstten dolandırsaydınız, phoenix argb kapatmış.

Son düzenleme:
egzozu neden ters bağladın

Ekran kartı güç kablosunu üstten dolandırsaydınız, phoenix argb kapatmış.
üstten nasıl dolayayım hocam bu sefer anakartı kapatacak uzunluğu da kurtarmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

egzozu neden ters bağladın
hahaha onu ben de farkettim de eksik fanlar var görüldüğü üzere onlar gelince değiştiricem. sürekli kasayı açmamak için

50 stok ile başladı evet sonra 30 şimdi 15 aldık bakalım güzel kart gerçekten ama bu devirde 3x8 pin güç girişi gerçekten kabul edilebilir bir şey değil nvdia kaç nesildir yeni güç girişine geçti amd nin en azından 9000 serisinde bunu değiştirmesi gerekirdi yazık yani .
Şu güzelim karta bu yapılır mı be hocam
Bunun amd ile alakası yok üreten firma ile ilgili. AMD kartlar F/P odaklı oldukları için maliyeti arttıran herşeyden kaçıyorlar. Malzeme kalitesi de fiyatına göre görsellikte fiyatına göre. Sapphire nitro plus 9070xt nvidea kartlar gibi 12pwrs kablo ile geliyor mesela ama ona göre de fiyatı var. Tamamen pazarlama ve fiyatlandırma ile alakalı...

Bunun amd ile alakası yok üreten firma ile ilgili. AMD kartlar F/P odaklı oldukları için maliyeti arttıran herşeyden kaçıyorlar. Malzeme kalitesi de fiyatına göre görsellikte fiyatına göre. Sapphire nitro plus 9070xt nvidea kartlar gibi 12pwrs kablo ile geliyor mesela ama ona göre de fiyatı var. Tamamen pazarlama ve fiyatlandırma ile alakalı...
Tabii ki net bilgim yok ama bazı standartları gpu üretici firma şart koşuyor keşke bu da onlardan biri olsaydı çünkü 3x8 pin giriş çok eskide kaldık artık ayrıca bunun yerine 12 yada 16 power neyse artık arasında ne gibi bir maliyet farkı var bilemiyorum ama çok da bir fark çıkacağını sanmıyorum belki üretim aşamasında üretim makinaları değişiyordur filan revizyona gitmeleri gerekiyordur olabilir sizin bahsettiğinize de hak veriyorum . öyle veya böyle yine de memnunum . f/p açısından iyi bir kart aldığımı düşünüyorum .

Geri