Neler Yeni

[Rehber] İşlemci Yamulan Pinler Nasıl Düzeltilir

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Hocam sen fani cikaramamişsin calisir cpu
Bilgisayarcıya verdim. Adam işlemcinin yapışık olduğunu fark etmedi ve işlemcinin üzerine şak diye koydu içim gitti. Muhtemelen orada da azcık yamuldu ama adam 3 saate yaparım dedi. En azından cama koydu.

Aşık Diktatör

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Furkan Daşcı
Bilgisayarcıya verdim. Adam işlemcinin yapışık olduğunu fark etmedi ve işlemcinin üzerine şak diye koydu içim gitti. Muhtemelen orada da azcık yamuldu ama adam 3 saate yaparım dedi. En azından cama koydu.
Eline vermesinde mağdur olma knk

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Bu rehberde AMD Ryzen AM4 soket işlemciler için pinleri nasıl düzelteceğinizi anlatmak istedim.

Gerekli malzemeler;

4x Toplu İğne
1x 0.5 Uçlu Kalem

Öncelikle yamulan pin nasıl yamulmuş ona bakıyoruz, eğer çok fazla eğilip yanındaki pine kadar değiyorsa, değdiği pin ile arasına iğne geçirip iğneyi yukarı doğru aşırı narin biçimde doğru konuma getirmeye çalışarak iğneyi yukardan çıkarıyoruz. Şimdi birazcık düzelttik ama hala sokete oturmuyorsa iğne ile yamuk pinin arasına iğne sokarak düzeltiyoruz, eğer 0.5 kalem girecek kadar açıldıysa kalemin ucunu pine sokarak yavaş yavaş düzeltiyoruz. Tamamen düz olmasına gerek yok. Sokete oturması yeterli olacaktır, sokete oturturken azcık oynatarak koyun.

Eğer işlemcide 30-40 kadar pin yamulduysa, veya 4-5 tane pin kırılıp yerinden çıktıysa benim ile özelden iletişime geçin, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Rehber için ellerine sağlık bu işlemi herkes yapamaz bilirsin zamanla uğraşarak yapılması gerekir ;)

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Eline vermesinde mağdur olma knk
Muhtemelen yapar. PC'ye görüntü gelmiyordu. Sorun ekran kartı dedim ve hemen sorunun GPU silikonu olduğunu anladı 1 saat de yaptı. Onda benim net suçum vardı çünkü ekran kartını çıkardım içini açtım silikon termal macun hepsini sildim sadece termal macun sürdüm. Öyle yapınca açılmadı ama burada benim suçum yok.

kmjl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
melih çelikbilek

kmjl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298