[Rehber] Windows 11'i VirtualMachine'e Kurma

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
915

Virtual Box'ı İndirme​

--İlk olarak bu siteden VirtualBox'ı edinmeniz gerekiyor. Biz Windows'a kuracağımız için Windows için olan versiyonu indireceğiz. "Windows host"a tıkladıktan sonra kurulum için gerekli olan indirmeye başlayacaktır.

1-1-1024x459.png

--VirtualBox'ı kuruyoruz. Kurarken ekstra hizmetleri de yüklememizi isteyecek, onlara da yükle diyoruz.

--Kurulumu tamamladıktan sonra karşımıza böyle bir panel çıkmalı.

2-1.png

--Eğer buraya kadar gelmişseniz Windows 11'in ISO dosyasına ihtiyacımız olacak. Bunun için buradan size uyan indirme linkini kullanarak ISO dosyasını indirmelisiniz.

--İndirmeyi yaptıktan sonra VM(VirtualBox) üzerinden Windows 11 kurulumuna başlıyoruz. Öncelikle "Yeni" ibaresine tıklıyoruz.

3-1.png

--Seçtikten sonra aşağıdaki gibi bir panel çıkıyor. Bu panelde "Makine Kalsörü" bölümüne sistemi nereye kuracağımızı seçiyoruz. "Adı" bölümüne ise istediğiniz bir ismi yazabilirsiniz. "Türü"de "Windows 10(64 bit)" seçiyoruz.

4.png

--Ardından ileri diyoruz. Burada belli bir miktarda RAM vermemizi istiyor. Ben burada 4gb yani 4096mb bellek verdim.

5.png

--Sonra tekrar ileri diyoruz. Sonra gördüğünüz gibi "Şimdi sanal bir disk oluştur" diyoruz. Sonra oluştur diyoruz.

6-1.png

--Sonra ayarları değiştirmeden ileri diyoruz.

7.png

--Sonra "Sabitlenmiş boyut" diyoruz ve ileri diyoruz.

8.png

--Sonra kuracağımız işletim sistemi için kaç gb vereceğimizi seçiyoruz. Ardından oluştur diyoruz.

9-1.png

--Bu işlemlerden sonra böyle bir arayüze ulaşmanız gerekmekte.

10-1.png

--Bu panele ulaştıktan sonra "Depolama"nın altındaki "Optik Sürücü[Boş]" ibaresinin üzerine tıklıyoruz. Ardından "Disk kalıbı seç/oluştur.." diyoruz.

11.png

--Ardından "Ekle" ibaresine tıklıyoruz ve ISO dosyamızı seçip "seçin" diyoruz. Ardından "Başlat" ibaresine tıklıyoruz.

12.png

Artık Windows 11'i deneyimleyebilirsiniz. Başka bir rehberde görüşmek üzere.

Virtual Box'ı İndirme​

--İlk olarak bu siteden VirtualBox'ı edinmeniz gerekiyor. Biz Windows'a kuracağımız için Windows için olan versiyonu indireceğiz. "Windows host"a tıkladıktan sonra kurulum için gerekli olan indirmeye başlayacaktır.

1-1-1024x459.png

--VirtualBox'ı kuruyoruz. Kurarken ekstra hizmetleri de yüklememizi isteyecek, onlara da yükle diyoruz.

--Kurulumu tamamladıktan sonra karşımıza böyle bir panel çıkmalı.

2-1.png

--Eğer buraya kadar gelmişseniz Windows 11'in ISO dosyasına ihtiyacımız olacak. Bunun için buradan size uyan indirme linkini kullanarak ISO dosyasını indirmelisiniz.

--İndirmeyi yaptıktan sonra VM(VirtualBox) üzerinden Windows 11 kurulumuna başlıyoruz. Öncelikle "Yeni" ibaresine tıklıyoruz.

3-1.png

--Seçtikten sonra aşağıdaki gibi bir panel çıkıyor. Bu panelde "Makine Kalsörü" bölümüne sistemi nereye kuracağımızı seçiyoruz. "Adı" bölümüne ise istediğiniz bir ismi yazabilirsiniz. "Türü"de "Windows 10(64 bit)" seçiyoruz.

4.png

--Ardından ileri diyoruz. Burada belli bir miktarda RAM vermemizi istiyor. Ben burada 4gb yani 4096mb bellek verdim.

5.png

--Sonra tekrar ileri diyoruz. Sonra gördüğünüz gibi "Şimdi sanal bir disk oluştur" diyoruz. Sonra oluştur diyoruz.

6-1.png

--Sonra ayarları değiştirmeden ileri diyoruz.

7.png

--Sonra "Sabitlenmiş boyut" diyoruz ve ileri diyoruz.

8.png

--Sonra kuracağımız işletim sistemi için kaç gb vereceğimizi seçiyoruz. Ardından oluştur diyoruz.

9-1.png

--Bu işlemlerden sonra böyle bir arayüze ulaşmanız gerekmekte.

10-1.png

--Bu panele ulaştıktan sonra "Depolama"nın altındaki "Optik Sürücü[Boş]" ibaresinin üzerine tıklıyoruz. Ardından "Disk kalıbı seç/oluştur.." diyoruz.

11.png

--Ardından "Ekle" ibaresine tıklıyoruz ve ISO dosyamızı seçip "seçin" diyoruz. Ardından "Başlat" ibaresine tıklıyoruz.

12.png

Artık Windows 11'i deneyimleyebilirsiniz. Başka bir rehberde görüşmek üzere.
Teşekkürler, zaten biliyordum ben ama yararlı konu bilmeyenler için.

Eline sağlık. Ama bilginiz olsun VMware'de daha sağlıklı çalışmakta. (Oyun vs. deneyecekler için)

Vmware pro tavsiye ederim bu arada ben önceden virtual box kullanmıştım vmware daha çok hoşuma gitti driver yüklemeden tam ekran yapabiliyorsunuz falan

Windows 11'i direkt sisteme kurdum. Hız ayarlarını yapıp gizlilik ayarlarının çoğunu yapmadım, kernel değişimi olmadığından çok farkı yok ama muazzam uyumlu bir senkronizasyon olduğu için mutluyum. Windows, artık Microsoft'un desteğiyle çalışıyor gibi. Ekstrası yok ama Microsoft'un uygulamalarını geliştirmesi çok iyi olmuş.

VituralBox tan kendi PC mize klonlayabilirmiyiz

Öncelikle Eline sağlık
Çok sağ ol işime çok yarayacak
ama sanal makine hakkında sorularım var
Eğer sanal makinde kurarsam tam olarak ne oluyor?
Anladığım karayla sanal makinede kurduğumuzda bir uygulama gibi çalıştırıyoruz kapattığımızda ise normal Windows 10 sistemime geri dönüyorum doğru mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,523
Üyeler
184,179
Son üye
copperx
Geri